matix737 Odesláno 19. únor 2023 Odesláno 19. únor 2023 Čau, potřebuju poradit jak poznám rozdíl mezi těmito motory. Jde o to že v autodílech mi nabízejí dva druhy olejového filtru jeden s čůrem a druhý bez čůra. Auto jsem teď koupil 307 1.6 NFU a před prodejem mi majitel vyměnil olej, po 500 kilometrech motor přestal mazat. Řeším to z původním majitelem a ten se naštěstí k tomu staví čelem a že se prý bavil s nějakým Lojzou že by to mohl dělat filtr že tam je špatný typ. Nevím jestli tam dal při výměně jiný filtr když je zjevně vidět rozdíl. Auto je rok výroby 2003 ale je měněn motor a to se neví jaký to je rok. Jak poznám rozdíl mezi těmito motory? Je někde nějaký kód motoru na bloku? Díky za rady. Citovat
PaKr Odesláno 19. únor 2023 Odesláno 19. únor 2023 Hlavně ty filtry mají úplně jiné rozměry, tak nevím jak by tam někdo vecpal jiný typ spíš otázka jakou značku tam dali ( pokud vůbec ten filtr ( a olej) vyměnili) Citovat
matix737 Odesláno 19. únor 2023 Autor Odesláno 19. únor 2023 Olej je měněn určitě ten je hezky čistý na měrce, jestli filtr netuším. Filtr jsem venku zatím neměl. Já už mu to chtěl dovézt ať si to vyřeší, on mi pak volal ať zkusím ten filtr jako kdyby třeba věděl že tam nacpal jiný filtr ale nevím jestli je teda vůbec možné tam jiný filtr nacpat. Mám se teda spíš vyhnout nějakým výrobcům? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. únor 2023 Odesláno 19. únor 2023 No, do starší varianty s čůrem se teoreticky ten novější vejde. Jinak do 6/2004 má čůro, potom je to bez. Citovat
ChouLu Odesláno 19. únor 2023 Odesláno 19. únor 2023 ono je to jednoduché.. ty filtry max podsatně jinou výšku takže se stačí podívat co je na autě a podle toho objednat.. doporučuji značku purflex Citovat
ozzy56 Odesláno 19. únor 2023 Odesláno 19. únor 2023 no nevím, filtrem to asi nebude--kdyby byl filtr nějak zapraný--neprůchodný, jde olej obtokem a furt to maže Citovat
inoxing Odesláno 19. únor 2023 Odesláno 19. únor 2023 Jednoduchy vysroubovat a podivat se. Pokud dal nekdo novejsi verzi filtru do starsi verzi domku, tak to problem je- starsi verze s tou uzaviraci tyckou je pro odtokovy kanal pro vymenu filtru. Takze pokud tycka chybi a kanal do vany je otevren, tak ztracis tlak. Citovat
ozzy56 Odesláno 19. únor 2023 Odesláno 19. únor 2023 jenže to údajně 500 km mazalo... inoxing ohodnotil 1 Citovat
307rg Odesláno 10. březen 2023 Odesláno 10. březen 2023 Kód motoru tam samozrejme na bloku je, je to ale ten istý motor, tak aj ten kód je tam predpokladám ten istý. Ak bol motor menený, nikdy nie je istota aká verzia príslušenstva bola použitá, či z toho staršieho modelu, alebo z toho novšieho, jednoducho musíš sám zistiť aký konkrétny filter tam má byť. Rozmery tých filtrov sú rozdielne, takže by to nemal byť problém. Niekedy je aj recyklačný kód dátumu výroby na viditeľnom mieste, a vtedy sa dá celkom ľahko určiť približný dátum výroby dielu. Citovat
vaclavjr Odesláno 8. duben 2023 Odesláno 8. duben 2023 Přesně tak, podívej se, otevři víko a změř výšku filtru, to je podstatné. Olej ven nevyteče. Ještě se mi stalo, když jsem tohle auto kupoval, že ten filtr byl tak starý, že se při demontáži rozdrolil a části spadly do těch kanálků, tak je to třeba vyčistit, vytahat ven, pokud to už není někde dál v motoru. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.