Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau, potřebuju poradit jak poznám rozdíl mezi těmito motory. Jde o to že v autodílech mi nabízejí dva druhy olejového filtru jeden s čůrem a druhý bez čůra. Auto jsem teď koupil 307 1.6 NFU a před prodejem mi majitel vyměnil olej, po 500 kilometrech motor přestal mazat. Řeším to z původním majitelem a ten se naštěstí k tomu staví čelem a že se prý bavil s nějakým Lojzou že by to mohl dělat filtr že tam je špatný typ. Nevím jestli tam dal při výměně jiný filtr když je zjevně vidět rozdíl. Auto je rok výroby 2003 ale je měněn motor a to se neví jaký to je rok. Jak poznám rozdíl mezi těmito motory? Je někde nějaký kód motoru na bloku? Díky za rady.

Odesláno

Hlavně ty filtry mají úplně jiné rozměry, tak nevím jak by tam někdo vecpal jiný typ :myslim spíš otázka jakou značku tam dali ( pokud vůbec ten filtr ( a olej) vyměnili)

Odesláno

Olej je měněn určitě ten je hezky čistý na měrce, jestli filtr netuším. Filtr jsem venku zatím neměl. Já už mu to chtěl dovézt ať si to vyřeší, on mi pak volal ať zkusím ten filtr jako kdyby třeba věděl že tam nacpal jiný filtr ale nevím jestli je teda vůbec možné tam jiný filtr nacpat. Mám se teda spíš vyhnout nějakým výrobcům?

Odesláno

ono je to jednoduché.. ty filtry max podsatně jinou výšku ;) takže se stačí podívat co je na autě a podle toho objednat.. doporučuji značku purflex ;)

Odesláno

Jednoduchy vysroubovat a podivat se. Pokud dal nekdo novejsi verzi filtru do starsi verzi domku, tak to problem je- starsi verze s tou uzaviraci tyckou je pro odtokovy kanal pro vymenu filtru. Takze pokud tycka chybi a kanal do vany je otevren, tak ztracis tlak.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Kód motoru tam samozrejme na bloku je, je to ale ten istý motor, tak aj ten kód je tam predpokladám ten istý. Ak bol motor menený, nikdy nie je istota aká verzia príslušenstva bola použitá, či z toho staršieho modelu, alebo z toho novšieho, jednoducho musíš sám zistiť aký konkrétny filter tam má byť. Rozmery tých filtrov sú rozdielne, takže by to nemal byť problém. Niekedy je aj recyklačný kód dátumu výroby na viditeľnom mieste, a vtedy sa dá celkom ľahko určiť približný dátum výroby dielu.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Přesně tak, podívej se, otevři víko a změř výšku filtru, to je podstatné. Olej ven nevyteče. Ještě se mi stalo, když jsem tohle auto kupoval, že ten filtr byl tak starý, že se při demontáži rozdrolil a části spadly do těch kanálků, tak je to třeba vyčistit, vytahat ven, pokud to už není někde dál v motoru.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...