Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím . nevím zda-li umísti sem nebo nebo všeobecného servisu, ale páč jde o autí i na LPG, dal jsem to sem. C5 , 2,0i typ RFN, LPG systém Elpigaz 01. starty na benzín a startuje hoodně špatně-třetí, čtvrté startování a to i když před dojezdem vypnu plyn a dojíždím cca500-100m jen na benzín. provoz jak na benzín tak LPG je normální, žádných problémů, cukání  atd prostě NIC, jen hůře chytá, O to víc , když nyní málo jezdím - jsem v DPN . takže toho moc nenajedu! Ps svíce jsou cca 1000km a 5 měsíců- doporučené na daný typ motoru FR8SC dle dp zmenšený odtrh. Mimo diagnostiky-na co se asi tak doporučujete zaměřit?

• O 11 měsíců později...
Odesláno

No, já jsem měl na své P 307 SW 1,6 16V kdysi taky problém se starty a dělalo to pomalu odcházející palivové čerpadlo. Může to být i tím, že Ti některý za vstřiků LPG netěsní a pouští LPG během stratu na benzín do motoru a přechlastáním to nechytá hned, ale až za nějakou dobu. Tady bych doporučil na pevno uzavřít plynový ventil na nádrži LPG a nějakou dobu to testovat výhradně na BA. Pokud to bude OK, je závada v systému LPG a chtělo by to pročistit celkově.

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Delší dobu jsem neřešil a startoval jen na LPG. ale nedávno začalo svítí hláška antipolution faulty, po X startech zhasla.  pak třeba při poskocích v koloně se rozsvítila  opět. nedávno však vyskočila hláška  katalitic .... nevím jak dál, auto do nouzáku až chcíplu chvíle přemlouvání a dojel jsem  (300m od bydliště!)  druhý den start a vrčelo jakoby na 3 nebo 2 válce.  ale pak se chytlo. Návštěva u mechanika-"za to může LPG.. nicméně prý sporadická chyba na cívce o hlášce o katu nic, jen opět hláška mechanika-asi voda z plynu na lambdě?   jinak nic. vymazal chybu  a  dp projet plnou benzínu -konkrétně Vervu 100. Postřeh po pár jízdách na vervu-klidnější chod na benál, straty s teplým motorem OK, studený  špatné až dnes, po delším snaze start na benzín jsem toto vzdal  a na LPG IHNED-po přepnutí na benzín chcíp, zase na plyn a pak po přepnutí pedálem držet otáčka kolem 1100 a po chvíli už OK. Takže uvažuji co by to mohlo být ?   cívky vylučuji, zalepený vstřik-y , to by asi taky zlobilo při jízdě nebo se mýlím? 

Odesláno (upraveno)

Měl jsem na 307 2.0i podobný problém, bylo to způsobené softem v ECU. Nová aktualizace opravovala chybu s obtížným startováním studeného motoru... Dělalo to jen za studena, když auto déle stálo. Pro zajímavost, co tam máš za ECU? ideálně sem hoď štítek. Tlaky jsou OK? Jinak při provozu na LPG musí bejt zapalování ve 100% kondici. horší svíčka nebo cívka udělá divy.  Kdybys chtěl na zkoušku, mám tu rampu, použitou, ale 100% OK z 307 RFN. Měla by bejt stejná.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Svíce měněny cca 5000km zpět při servisu ,ale dal mi ne obyč. Bosch či Eyqyem, ale nějako iridium. Jinak na plyn v létě na oprvní a teď jak je kosna, tak asi na druhoi třetí otočku, takže na plyn i tak startí dobře. To ecu kde se to nachází? Na xnatošce jsem věděl ale zde na Cpátém je vše něco pod kryty, jediné jsem našel ftr plynné fáze (nepočítaje vzducháč a oleják či kabinový). Jinak díky za snahu navést na problém.

Odesláno (upraveno)

Mě na benzín vyskakovala chyba katalizátoru a motor běžel na tři válce (při jízdě na LPG nebyl žádný problém). Chyba katalizátoru se objevila, druhý den nic, za týden zase chyba. Mechanik vyměnil vstřiky benzínu ,8000kč, a vše je v pořádku.

Myslím, že i Tobě by to mohly způsobovat vstřikovače benzínu.

Kontrolka motoru mě svítí už 280000km. Auto má na LPG nižší emise, a tak to hlásí jako chybu.

Svíčky dávám zásadně originál pro tento motor. Žádné iridiové nebo special na LPG.

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odesláno

Mně teda kontrolka motoru nešajní. Nicméně ano, i vstřiky by to mohly dělat. Můžeš zkusit jednak změřit tlak na liště, druhak vyndat lištu a nahrubo si změřit, zda dávaj vstřiky +- stejně, a pak pomocí kartonu zkusit rozprach.

Odesláno

Dnes po včerejší delší cestě ráno chytlo na druhý pokus.  a budu muset se domluvit s mechanikem na měření tlaků. Vložil jsem foto ecu - já to beru jako ŘJ tak proto dotaz, kde to najdu. Jinak vypadá že ta stovková verva trochu pomáhá.

IMG_20241115_100648.jpg

Odesláno (upraveno)

Hele já řešil u benzinovy 605 2.0 16V podobnej problém a padal tam benzín v palivovy spustavě a trvalo než čerpadlo zase natlacilo benzín do trubek. Chce to projít vsechny spoje hadice, trubky, popr vyndat palivový čerpadlo a vyzkoušet jestli nepropouští zpětný ventil.

Upraveno uživatelem patt
Odesláno

Další malý poznatek-po natankování natankování 40l Vervy100 a vyjetí cca30l se studené straty podstatně zlepšily-dnes cca-1°a na druhý pokus nicméně zase včera vyskočilo antipolutin faulty ,ale jede normálně, na LPG  zatím nejezdím . 

Odesláno

Chybový kód jsem žádný neviděl jen co bylo vypsáno slovně na displeji, ale tehdy zrovna tato závada nebyla k mání ,tedy když jsem byl  i Jirky minulý týden ten to vždy mj svádí na LPG,  a o jiném znalci PSA v blízkém okolí nevím. Ale jistě je to sporadická závada -po cca 20? stratech zmizne a téměř vždy se objeví při poskakování v kolonách , zde to vypadá s větší tepelnou zátěží motoru a...

Odesláno (upraveno)

Chtělo by to zjistil kód tý chyby, jinak můžeme hádat. 

Mimojiné to klidně může dělat LPG :) Na tohle přijít není jen tak. Ideálně sem hoď chybový kód. Podle toho se rozhodne co dál. Buď rád, že ti to aspoň něco vypisuje. Mně 307 3 roky mlčela a starty se postupně zhoršovaly. 

Teoreticky to může dělat i starý benzín... Ona ta E10 v nádrži nedělá dlouhodobě dobrotu. Teď mi auto taky blbě chytalo, kuckalo... Vyjel jsem těch 20 litrů, nalil novej benzín a už je zase klid. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Já věřím že kódy něco řeknou ale ty jsem neviděl jen slovní popis vady  jinak byla je to origo diag PSA a benál při prvním tankování vervy asi 5l N95 . Prostě po použití vervy chytá podstatně lépe a s menším přemlouváním. a  nyní jezdím s vypnutým plynem tak předpokládám, že to do toho nazasahuje Až bude volný termím tak jedu opět za Jiřím a vytáhnu z něj to kódy

Odesláno

Trochu jsem pokročil a údajně palivové -benzínové - čerpadlo dává malý tlak. Kolik by mělo dávat? 

Jinak po vyjetí bezmála 60litrů vervy 100 se vše rapidně zlepšilo chytá v těchto teplotách místo na 4-5 pokus, na druhý pokus a pak už drží klidný chod.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...