MotoMoto Odesláno 14. prosinec 2022 Odesláno 14. prosinec 2022 Dnes jsem pochopil proč mně stojí havarijní pojistka za X5 7 tisíc za čtvrt roku. Cena opravy poškrábaných pravých zadních dveří (nutná váměna) lem prahu a lem podběhu s DPH 150 tisíc děs běs. Ještě že jsou ty pojistky Péťa, Medvěd a jirka307 ohodnotil 3 Citovat
skuci Odesláno 22. prosinec 2022 Odesláno 22. prosinec 2022 havárka je ještě v pohodě... vem si, že POVko je za desetinu ceny ale s možností plnění i několik milionů pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Guest Scratch Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 V 14. 12. 2022 at 19:46, MotoMoto napsal: Dnes jsem pochopil proč mně stojí havarijní pojistka za X5 7 tisíc za čtvrt roku. Cena opravy poškrábaných pravých zadních dveří (nutná váměna) lem prahu a lem podběhu s DPH 150 tisíc děs běs. Ještě že jsou ty pojistky a rozhodne to takovou hodnotu rozhodne nema, jen se to umele navysuje, ale co uz..... kdyz to lidi platej, tak proc by si o ty prachy nerekli Citovat
MotoMoto Odesláno 9. leden 2023 Autor Odesláno 9. leden 2023 @Scratch moc jsi to nepochopil. Pojišťovna mi určila svého smluvního partnera a ten provedl opravu. Pochybuji, že by se jí nějaké navýšení ceny líbilo. Nevím kam na to chodíš. u auta za 2,4 mega to zase tam vysoká cena není. Asi. Rozhodně se tím ale nechlubím, spíš mě to překvapilo a bylo líto. (reakce na FB) Charlie 1 a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Guest Scratch Odesláno 10. leden 2023 Odesláno 10. leden 2023 to spis ty jsi nepochopil..... Nejde o zadny tvy vytahovani. Je to jen povzdech nad tim, kam az se ty ceny neustale budou sponovat.... Ja za cely zivot uplatnil snad 2 okna (ted aktualne origo mazda 22 000 i s praci.....), me spis *neumím psát slušně*, jak timto umelym zvedanim cen nam nasledne zvedaji ceny pojistneho a dalsich pripojisteni..... Rozhodne mi ale nikdo nenamluvi, ze dvere a lem prahu a blatniku ma hodnotu 150 tisic. Vnitrky dveri stejne prehazou, takze resime plechy. Hodnotu to takovou proste nema. Je na tom jen 1000% marze pro BMW a servis a pojistovne nezbyva, nez zaplatit, protoze to mas pojisteny. Je to uplne stejna picovina jako kdyz jsem kupoval horni mrizku na mondeo. Proste ta mrizka z plastu realne nema hodnotu 9500, nema na tuti hodnotu ani 1000 Kc, ale koupit jsem to musel, nelze jezdit bez masky. Tak to bylo mysleny. Citovat
ozzy56 Odesláno 10. leden 2023 Odesláno 10. leden 2023 něco na tom bude, bo některé díly mají dneska cenu, jako by byly ze zlata, ač jsou z plastu..., ,naopak jsou i díly, obvykle poměrně složité na výrobu a jsou neobvykle levné--například komplet spojka za cca 2000 a i méně , ale můj pohled může být zkreslený, pamatuju dobu, kdy jsem třeba na cenu autobaterie do škodovky musel chodit týden do robotárny Citovat
MotoMoto Odesláno 10. leden 2023 Autor Odesláno 10. leden 2023 cituji @Scratch Facebook sam si nechas na pojistku vymenit dil na aute za 100 tacu a jeste jsi rad. Misto toho, aby ses zamyslel nad tim, ze to takovou hodnotu to vubec nema.... jak tohle tedy mám chápat? Citovat
sitler Odesláno 10. leden 2023 Odesláno 10. leden 2023 Prave tak, jak bylo psano... ze kus plechu s lakem fakt nestoji 100 000,-, ale 90 000,- je marze BMW... a to jsem jeste hodne prehnal ceny. Je sice super "ze to pojistovna zapaltila", ale platime ji to vsichni... a tim i tu rozezranost automobilek. Citovat
MotoMoto Odesláno 10. leden 2023 Autor Odesláno 10. leden 2023 Jak konkrétně to platíš třeba ty? Citovat
sitler Odesláno 10. leden 2023 Odesláno 10. leden 2023 Platí to každý, kdo platí pojištění. Ať už povinné, havarijko, nebo dokonce jakékoliv jiné. Pojišťovna je firma. Jejím cílem je maximalizovat zisk. Nic nedělá pro něčí hezký oči. Tedy vše, co zaplatí na pojistkách, musí násobně vybrat právě za ty pojistky. A tyhle naprosto nesmyslný ceny dílů to všechno samozřejmě prodražuji. Jako ano, můžu být rád, že to pojišťovna zaplatila. Ale fakt nemůžu mít radost, že si za kus blbyho lisovanyho plechu vzala firma asi tak 10nasobek jeho ceny (ne-li víc) Citovat
MotoMoto Odesláno 10. leden 2023 Autor Odesláno 10. leden 2023 Ale Plho, o tom již dobrou půl hodinu hovoříme. Copak já se z toho radoval? Naopak Medvěd ohodnotil 1 Citovat
MilanF1 Odesláno 11. leden 2023 Odesláno 11. leden 2023 Bohužel takové jsou ceny. Často vidím pojistky, kde je střed se zvěří jen na 100 000 Kč, ač hodnota auta je třeba půl milionu. A když máš LED světla, tak jedno stojí 30 000 Kč. Takže srnka hravě udělá škodu za 100 000 Kč. Pak je to jen o nastavení pojistky. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 11. leden 2023 Odesláno 11. leden 2023 Řešení je jednoduché. Zrušit pojistky a pojišťovny Charlie 1 a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 11. leden 2023 Odesláno 11. leden 2023 MJ - předpokládám, že joke Ceny dílů a pojistek holt odpovídají tomu, že auta jsou dražší a dražší a lidská práce i potřebné vybavení servisů taky. Už v roce 92, kdy jsem jezdil s dodávkou MAZDA jsem čučel jak puk, když se mi povedlo trefit přední nárazník a v autorizáku mi tvrdili, že ten kus plastového výlisku mi prodají za 70 tKč (jen ten díl bez práce). A protože tehdy firma šetřila a auta nebyla havarijně pojištěná, tak jsem tehdy hledal servis, co by mi ten nárazník zavařil (a stálo mě to za moje 3000 Kč) Citovat
Guest Scratch Odesláno 13. leden 2023 Odesláno 13. leden 2023 tak treba lidska prace na vylisku plechu je kulovy prd.... cena automatu je je vec jina.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.