Háček Odesláno 2. prosinec 2022 Odesláno 2. prosinec 2022 Zdarec klubáci, mohl by mi sem někdo hodit informace k rozvodům ? Postup, obrazky, aretace vaček atd.. Dneska sem dovezl to červené gti co je na prodej , dělam na tom rozvody, objednal jsem aretační sadu na 1,6thp ale nejsem schopen zaaretovat sací vačku, výfuková zaaretovat jde ale na sání to prostě nemam kudy kam dát, tak mě zajímá jak to tam přijde poskládat.. kliku jsem zaaretoval kolíkem ze sady bez problemů, ale vačky ani prd Citovat
ChouLu Odesláno 3. prosinec 2022 Odesláno 3. prosinec 2022 Tak to té trochu lituji Na tom gti jsou komplet ko pistni kroužky a brzo i kat jak to žere olej rozvody s touhle sadou ani nezkousej, je to cesta do pekel.. na thp jediné origo přípravky a především origo díly k rozvodum, jinak budeš rozvody delat znovu klidně po 100km Citovat
Háček Odesláno 3. prosinec 2022 Autor Odesláno 3. prosinec 2022 Diky ChouLu za odpověď, sadu rozvodů jsem vzal od febi, dneska se na to zkusim jeste podívat nejak to vykoumat, jako problém jsem čekal, ale ne takovej. V Liberci neznam nikoho kdo by delal peugeoty a mel origo pripravek na tenhle motor.. V autorizaku mi ho asi těžko půjčí si myslím.. Nahodou číslo origo aretacni sady nemáš? Citovat
Háček Odesláno 3. prosinec 2022 Autor Odesláno 3. prosinec 2022 Co tahle sada? Ve federal cars mi nic nepůjčí, kelly to neumí. Tak uz nevim Citovat
Háček Odesláno 3. prosinec 2022 Autor Odesláno 3. prosinec 2022 (upraveno) Update: Rozvody jsem s tim poskládal, po asi dvou kilometrech kontrolka motoru, nouzak a diag hlásí synchronizaci klika / vačka, tak jdu hledat co potřebuju .. Jinak co mužu říct tak to není zas tak složitý , docela jsem se toho bál kvuli řetězu ( není to první časování řetězem co jsem dělal) , největší malér je ta aretační sada. Jak jsem psal výše sadu jsem objednal Febi , shoduje se výrobce vodítek i řetězu jako byl puvodní na autě , takže za mě febi mužu doporučit. Edit: Našel jsem nakonec manual k 208 se všema motorizacema a aspon číslo přípravků Ještě dodám, že pokud přípravek někde seženu, tak ho překreslím v cadu a plácnu to sem pro místní kutily. a další úprava.. tady je odkaz zdroje odkud jsem sebral screenshot : https://cardiagn.com/peugeot-208-gen-i-engine/ Upraveno 3. prosinec 2022 uživatelem Háček Péťa a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
ChouLu Odesláno 3. prosinec 2022 Odesláno 3. prosinec 2022 2km budou možná rekord pokud jsi to dobře poskládal, tak umřel novej fejkovej vanos.. do těchto aut nepatří rozvody z druhošky.. hromadu jsem jich řešil a hromada lidí si ty rozvody během prvního půlroku zaplatili znovu v origo sadě.. takže je stály 2 až 3x více než kdyby to postavili do autorizáku v autorizáku by jsi byl cca 12vč práce Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Háček Odesláno 3. prosinec 2022 Autor Odesláno 3. prosinec 2022 (upraveno) Nevím co je fejkovej vanos , vanos jsem teda novej nedával, ani fejkovej. ja osobně jsem podobný řešil s corsou asi před dvouma měsicema , taky řetěz, jen sem to rozebral, nasadil na značky a bylo to hnutý asi o desetinu stupně, nastavil jsem připravkem a je klid lítá to dál, pokud jsem z motoru vyndal rozvody od nějakýho výrobce, dam tam zpět to samý jen v jiný krabici tak nevidím důvod proč by to nemělo fungovat. Vodítka, řetěz od výrobce IWIS a napínák testovaný na stolici od febi. (vše od Febi) Leda že by se v tom někdo hrabal a měnil to, což určitě hrabal protože ventilový víko bylo zapatlaný silikonem.. Ale nevěřím že by to někdo měnil protože to co sem z toho vyndal odpovídalo kilometrům Upraveno 3. prosinec 2022 uživatelem Háček Citovat
ChouLu Odesláno 3. prosinec 2022 Odesláno 3. prosinec 2022 (upraveno) Počkej a co jsi měnil? s rozvodama se povinně mění řetez, spodní ozubené kolo, obě hodní ozubená řízená kola (vanosy), vodítka, všechny šrouby co drží vodítka, napínák, těsnění víka ventilu a xxx věcí kolem pokud jsi vyměnil jen část, tak to nikdy fungovat nebude Sady z druhošky prostě na THP/VTi nefungují Starline máme rekord 50km a byl zákazník u nás na předělání za origo... na této německé pomstě se nedá experimentovat Víko se v určitých místech silikonem lepí již od výroby a přeleuje znovu, když ho sundáváš to je správně Upraveno 3. prosinec 2022 uživatelem ChouLu Citovat
Háček Odesláno 3. prosinec 2022 Autor Odesláno 3. prosinec 2022 Řetěz a vodítka, klasika jako u kazdyho řetězu, a rohle co jsi vypsal v autorizaku urcite za 12tis bude jen material mozna ani to ne ale jen část .. Sakumprask 25k. Nikdy se mi auto po rozvodech nevrátilo s problemem. Nevidim duvod menit vanos kola ktery stoji v replice 7tis jedno.. A do ted fungovaly dobře. Chapu ze v autorizaku je nejakej postup to respektuji, ale takhle argumentovat muze kazdej i u rotacky ze se musi menit vlastne vsechno co povolis jinak se to rozsype.. Bmw motory jsem uz taky delal (rozvody i go) a vsechno v replice slape jako hodinky.. Samozřejmě nemyslím levný repliky.. Navic zamnou obcas jezdi lidi co je v autorizaku vodrbali.. V horším případě ze jim doj.bali auto Citovat
ChouLu Odesláno 3. prosinec 2022 Odesláno 3. prosinec 2022 (upraveno) díly jsou po slevě na stáří za 9k.. a s normohodinou mimo prahu co je v autorizáku jsi na 12-13t uplně v pohodě Vanosy se mění, protože za prvé řetěz se vytáhne a jsou i poškozené zuby na nich a zároveň dochází k dekradaci fuknce vanosu.. oni si to nevymysleli jen od stolu EDIT: Tak jsem schválně vzal své GTi... 10 419Kč před slevou.. 7814Kč po slevě... Výměna 4.8H.. to je u nás 7500kč... to jsi na 15k v Praze.. Autorizáky mimo hlavní město jsou cenově někde jinde a dostaneš se klidně na těch 12-13t uplně v pohodě Mimochodem.. jedno kolo v origu 1800, druhé 1900 před slevou Upraveno 3. prosinec 2022 uživatelem ChouLu Ajap ohodnotil 1 Citovat
Háček Odesláno 3. prosinec 2022 Autor Odesláno 3. prosinec 2022 Hmm to jsou zajímavé ceny no. S takovýma zkusenosti nemám teda. V autorizaku sem snad byl jen pro díly, je to pro mě takova ta poslední možnost. Kdyz mi ted znamej rikal ze mu prvni prohlidku kamiqu dali zdarma ale dali mu uctenku tak sem celkem čuměl, 7000 výměna oleje a kabinovyho filtru. Dobrou chut 1.5tsi s naplni asi 4 litry oleje.. A kabinak za par stovek. Kolik stojí novej motor do gticka? Citovat
Vena garážmistr Odesláno 4. prosinec 2022 Odesláno 4. prosinec 2022 @Háček při vší úctě Lukáš je jeden z nejlepších na PSA motory a i ty jejich klony který se do PSA montovali pro rady jak postupovat s pacienty na dílně za ním chodím už dost dlouho a momentálně u mě na dílně i ordinuje. A když Lukáš řekne tohle může bejt druhoška a tohle jedině origo tak vůbec nemám důvod pochybovat proč chce tohle od té značky a tamto od jiné značky. A třeba zkušenost z minulého týdne od souseda dělajícího převážně BMW na jednom dvoulitrovém nafťáku vyměněný EGR ventil 3x po sobě. Po každé kontrola DIAG vše OK zkušební jízda (cca 5 km) znovu DIAG a chyba opět na EGR ventilu příliš velká hodnota otevření/ příliš velká hodnota zavření. Až čtvrtý EGR to vyřešil první 3 byli od Pielburgu 4 od značky která dodává pro BMW jako prvnomontáž v jejich katalogu jsou dva EGR ventily jeden jako druhoška druhý jako originál rozdíl v ceně 1800 dal ten dražší na radu svého elektrikáře který mu dělá složitější diagnostické zásahy a problém odstraněn. Ale výš jak drbačka na dva dny a xx tisíc korun nacpaných do dílů který nepůjdou vrátit protože na nich je znatelné že byli ve voze namontovány. A výsledek je že kredit Pielburgu není to co býval. Zkrátka kvalita výrobků jednotlivých značek u kterých bylo známo že tohle jim funguje a tohle je lepší vzít od jiné se v čase mění bohužel k horšímu a pomalu se to dostává do takových situací že je lepší zákazníka " dotlačit " do instalace originálních dílů zejména u komponent který jsou důležitý pro bezproblémový chod motoru. Což není problém pro dílnu která dělá tu kterou značku a má tak " nabrané % " na slevu i pro dodávky originálních dílů což jsou ale jen dílny s obrovskými obraty. Ajap, Charlie 1 a VojtouNerCZ ohodnotil 3 Citovat
ChouLu Odesláno 4. prosinec 2022 Odesláno 4. prosinec 2022 @Háček 171 nový, 125 repas Na nové jsou slevy dle stáří.. při montáži v Peugeotu by byl o 25% dolu Háček ohodnotil 1 Citovat
Háček Odesláno 7. prosinec 2022 Autor Odesláno 7. prosinec 2022 Díky za info, dneska dorazila druha verze aretace a ta sedí jak zadek na hrnec. Jeste resim problem s elektrickou merkou oleje ktera hlasila chybu, pro jistotu jsme uz predtim objednali novou a ted dokud to mam rozebrany tak sem na to koukal a nevim, možná se pletu ale jak je trubka k vodni pumpě, ta plastová propojovaci tak je cast svazku (měrka, snímač klepání a tlakový čidlo paliva) pod tou trubkou a je vsechno hrozně natahnuty, ale na trubce je dirka na klip na stažení svazku.. Dle meho na tom nekdo resil bud tu trubku nebo neco co k ni navazuje a kdyz ji montovali zpět tak svazek nacpali pod ni. Jedna žíla je urvana od měrky takze to budu opravovat a svazek pretaham pres trubku.. Péťa a Karel ohodnotil 2 Citovat
Háček Odesláno 18. prosinec 2022 Autor Odesláno 18. prosinec 2022 Vzhledem k tomu ze jsem bohužel omarodil, tak jsem gti predaval az dnes. Nastavil jsem vše druhym pripravkem, smazal chyby a auto jezdi, osobně jsem s nim zajel cca 15km ostrou jizdou a vše funguje jak ma, ted to bude zajizdet 100km kdyby se nahodou vyskytl problem, ale doufam ze ne.. Jeste budeme v budoucnu resit prasklý chladič. Případně sem doplním další info.. Tak ať se všem daří. VojtouNerCZ, Charlie 1, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Háček Odesláno 29. prosinec 2022 Autor Odesláno 29. prosinec 2022 Tak GTi ma najeto přes 300 km bez poruchy. Po novém roce uděláme chladič a jen běžnou kontrolu podvozku a celkově stavu auta po zimě. Péťa a MJSytic ohodnotil 2 Citovat
MJSytic Odesláno 29. prosinec 2022 Odesláno 29. prosinec 2022 Super. Tak snad to bude v cajku. Bylo by fajn, pokud by se ověřilo, že i druhovýrobní rozvody můžou spolehlivě fungovat Háček ohodnotil 1 Citovat
ChouLu Odesláno 29. prosinec 2022 Odesláno 29. prosinec 2022 @MJSytic smutné je, že ta sada stojí více než origo Citovat
Háček Odesláno 29. prosinec 2022 Autor Odesláno 29. prosinec 2022 No nevím no, sada stála myslím 3200 plus těsnění ventilového víka asi 650 , proplach , nový filtr a olej, promazání horního uložení kvůli vrzání. Péťa a MJSytic ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.