Vena garážmistr Odesláno 22. září 2023 Odesláno 22. září 2023 Já bych šel po poloose/ložisku. Protože pokud to zvukuje při točení a mění to intenzitu s měnícíma se otáčkama tak to by ukazovalo na kloub na jedné nebo druhé straně že se mění intenzita zvuku při rejdování by zase ukazovalo na ložisko i když o ten kloub může dělat brikule když se rejduje. Citovat
Charlie 607 Odesláno 22. září 2023 Autor Odesláno 22. září 2023 Jo když se jede rovně, tak to vrže nejvíc, čím pomaleji jedu tak je to víc slyšet a jakoby to dře. V rejdu to přestává. Zkusím dneska přizvednout kolo někde u čepu aby to zůstalo zatížené a zatočit s tím, když to na heveru je tiché. Citovat
ozzy56 Odesláno 22. září 2023 Odesláno 22. září 2023 před 9 hodinami, oddie napsal: Vtipný a zákeřný zdroj vrzání bývá tepelný štít - plech kryjící spodní čep, že o něj skrtá kotouč. koukal jsem do katalogu a nenašel ho, takže Corsa (Opel) ho nemontuje ... Citovat
Charlie 607 Odesláno 23. září 2023 Autor Odesláno 23. září 2023 Tak snad vyřešeno, dneska jsem vyměnil ložisko pravého předního kola a je ticho. Moc se mu nechtělo ven, při vytahování náboje na něm zůstal jeden kroužek a z těhlice nechtěla ven ségrovka, ale poradil jsem si. Ložisko bylo slušně v háji, zajímavé ale že nijak nehučelo, jen to vrzání. Když už jsem to měl celé rozhozené, tak jsem vyměnil i tyčku stabilizátoru (Meyle HD) a dal komplet rameno FEBI, protože mi tam pořád něco klepalo. Mám to koupené i na druhou stranu, ale do toho se pustím až příští týden. Doobjednám rovnou i ložisko na levou stranu a udělám to taky komplet. Ať od toho mám pokoj. A pak ještě geometrii. Péťa, ozzy56, radim.1008 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 23. září 2023 Odesláno 23. září 2023 taky bych udělal obě strany--jinak obíháš kolem auta a furt opravuješ (když si chceš auto nechat) dýzl ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 23. září 2023 Odesláno 23. září 2023 A nebo uděláš obě strany komplet a stejně tam něco tluče jak sviň Citovat
ozzy56 Odesláno 23. září 2023 Odesláno 23. září 2023 anebo už víš, že ta ramena a tyčky stabíku už netlučou a bude to něco jiného Citovat
Charlie 607 Odesláno 23. září 2023 Autor Odesláno 23. září 2023 Projížděl jsem to jen krátce, ale z pravé strany už je ticho, tam nic neklepe a už ani nevrže . Auto má na 2 roky technickou, takže je v plánu si ho ty 2 roky nechat a pak se uvidí, pokud nepřijde nějaká fatální závada. Zatím je to vše jen spotřebák a ono co chtít, je mu 22let a za ten skoro rok co s tím jezdím (a že ho moc nešetřím) tak to vždy dojelo kam bylo třeba. I když pošilhávám po cabriu, ale 206cc co jsem tak koukal je tragická s místem na zadních sedadlech, a 307cc tam by jsme se asi složili, ale cenově je zas jinde. VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 24. září 2023 Odesláno 24. září 2023 To je fajn Já s tím jedu k Vénovi, protože už netuším Vepředu všechno nový a při rozjezdu prda jak prase. Citovat
Charlie 607 Odesláno 2. říjen 2023 Autor Odesláno 2. říjen 2023 V sobotu vyměněna i levá strana (komplet rameno, tyčka stabilizátoru, ložisko) a dneska udělaná geometrie. Už to zase jezdí tak jak má. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 9. říjen 2023 Autor Odesláno 9. říjen 2023 Díky rozhozené geometrii jsem měl přední letní dojetý, tak jsem to už přehodil na zimáky. Povedlo se sehnat 2 použitý zimní pneu Taurus Winter 601 s 6mm vzorku po 300kč/ks včetně přezutí a vyvážení. Tak šli na zadek. A do jara musím splašit 2 letní pneu, tak uvidíme co se objeví. Citovat
Charlie 607 Odesláno 12. říjen 2023 Autor Odesláno 12. říjen 2023 V autě nebylo origo rádio, ale nějaké JVC, hrálo sice dobře, ale nezapínalo se s klíčkem, vždy bylo třeba manuálně zapnout a zvolit předvolbu stanice. Navíc bylo vsazené do vymezovacího rámečku který moc dobře neseděl. A taky nekomunikovalo s displejem. Tak jsem našel na aukru original rádio Blaupunkt CAR 2003, i s dopravou mi vyšlo na 328kč (inzerovaté jako nefunkční, ale zapnout prý jde). Dneska dorazilo, tak jsem poprosil na MHH fóru o zjištění kódu, nahodil ho do auta, zadal kód a vše šlape. Displej ukazuje. Ještě musím sehnat plechový rámeček který ho drží v palubce, ale to už se zmákne. Po prvním spuštění teda hrála jen levá strana, pravá nic. Tak jsem trochu pátral, a levá/pravá strana se nastavuje kolečkem hlasitosti - povytáhnout a točit. Zajímavý způsob, no nic. Už to hraje ze všech repro. ozzy56 a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Charlie 607 Odesláno 9. prosinec 2023 Autor Odesláno 9. prosinec 2023 Včera cestou slyším divné klepání od předních kol, tak zastavím a jdu to omrknout, z obou pneu (loni nové Kumho) lezou z vnitřní strany pneu dráty. Na pneu jinak nejsou žádná viditelná poškození. Nechápu. Když jsem je zkusil kleštěma vytáhnout, tak to šlo dost z tuha a vytáhl jsem cca na výšku pneu, takže nic co bych chytil někde cestou. Pneu najeto tak 4tis km. Už se někomu stalo něco podobného? Já to nikdy nezažil. Citovat
ozzy56 Odesláno 9. prosinec 2023 Odesláno 9. prosinec 2023 na osobní pneu jsem to ještě nikdy neviděl, na nákladním protektoru (11-20) to bylo celkem běžné Citovat
Charlie 607 Odesláno 1. březen 2024 Autor Odesláno 1. březen 2024 (upraveno) Tak pneumatika se jedna pěkně vyboulila tak jsem na zadek nahodil letní už. Jinak kilometry naskakují, aktuálně 173tis. Před Vánoci jsem si vyměnil komplet přední brzdy - kotouče Febi, desky Kamoka - brzdí hezky, nepískají, takže pohoda. Včera jsem udělal zadní pakny, strhnul hranku na bubnech, vyšteloval ručku. Začal mi zlobit zámek centrálu na pravých dveřích. Po odemčení několikrát za sebou odemkne/zamkne a zůstane zamčeno. Rozebral jsem to a zjistil tam prasklou pružinku kterou asi neseženu a moc jsem ani nepochopil jak tam drží, tak půjdu cestou výměny celého zámku z vraku. Ještě jsem doplnil plechový rámeček autorádia, originál, tak už drží hezky v palubce. No a koukám se po nástupci, chci 307cc. Jedna mi utekla mou nerozhodností (bouraná, ta mi hodně mrzí). A byl jsem se podívat na jednu vránu (s 1.6 NFU) za pár šupů, ale měla hodně problémů. O prasklém čelním skle a házející řemenici na klice jsem věděl, to jsou prkotiny, ale totál zblitej motor od oleje, řemen totálně mokrej, vedle chladičů taky mokro od oleje, přední koberce uvnitř také promaštěné a hlavně koroze. Sice hezky zatřeno gumoasfaltem, ale před pravým zadním kolem místo kde už nebyl plech ale jen gumoasfalt, jak jsem do toho šahnul rukou tak jsem hrnul kusy rzi ven. Nic, sháním dál, chci jen 1,6 NFU a nejlíp facelift, bez kůže na palubce a nejlíp v hadru. Uvidíme co se namane, sleduju inzerci jak v ČR tak v D nečekám top stav, ale nechci řešit velkou korozi. Corsa jezdí bezproblémově, tak mám času dost. Upraveno 1. březen 2024 uživatelem Charlie 607 radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 15. březen 2024 Autor Odesláno 15. březen 2024 Dneska vyměněn zámek centrálu v pravých dveřích a už zase odemykáme a zamykáme. Sehnal jsem v polsku za necelých 400kč. Taky jsem tam objednal nové originál svíčky, na ty se vrhnu asi zítra. No a včera mi zas uteklo jedno cabrio, bohužel jsem večer přehlédl inzerát a ráno když jsem na něj psal tak už bylo zamluvené. Citovat
Charlie 607 Odesláno 22. červen 2024 Autor Odesláno 22. červen 2024 Corsa zklamala a nestartuje. Normálně vše šlapalo, přijedu na benzínku, zhasnu motor, natankuju a už jsem nenastartoval. Vždy to jen jako lehce chytlo a hned zdechlo. Nebyla slyšet pumpa v nádrži, tak jsem šel po pojistkách a relátku. Pojistka dobrá, relátko necvakalo. Zkoušeli jsme prohodit za jiné a bez změny. Odtáhl jsem to teda domu na laně a před barákem otočím klíčkem, pumpa zabzučí a motor běží. Dneska to zdechlo znovu tak jsem mohl měřit. Relé palivového čerpadla nespíná, pojistka je v pořádku, na svorce 30 relé čerpadla je 12V. Na svorce 87 naměřím 3,6V, tam by ale nemělo být nic, tam pouští proud až relé. Na konektoru čerpadla (pod zadní sedačkou) naměřím taky 3,6V. Pokud proklemuji svorky u relé (30 a 87) tak se na konektoru čerpadla objeví 12V ale čerpadlo se nerozběhne. Předpokládám teda chybu v čerpadle. Ale kde se tam bere těch 3,6V a proč relé necvaká? To by tam přeci mělo pustit 12V i když je čerpadlo nefunkční nebo odpojené, ne? Nebo je to někde šluslé a pouští jakoby od čerpadla do relé těch 3,6V a relé pak nesepne? Mám tu nějaké schéma k elektrice, ale já se s elektrikou moc nekamarádím. Citovat
jarokare Odesláno 22. červen 2024 Odesláno 22. červen 2024 Zkus někde přikostřit mínusovej kabel u čerpadla ( němci maj hnědou kostru ) jestli to někde neuhnilo Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 22. červen 2024 Autor Odesláno 22. červen 2024 Zkusil jsem a bez výsledku. Kostřící kabel jsem i zkoušel a na kostru provádí. Zkusím ještě přivést na čerpadlo 12V úplně bokem a uvidíme jestli poběží. Jestli ne, tak ho vyndám, případně vyměním. Už jsme to zas dotáhli domu (a nestartuje) tak můžu laborovat. Citovat
Hafity Odesláno 22. červen 2024 Odesláno 22. červen 2024 Takhle podobně pitomě se choval manželky Focus.... Nakonec to byla pumpa.... Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.