Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte. Mam Traveller 2.0 180 EAT8. AKa nemrznuca respektive podla akej specifikacie by mala byt nemrznuca do tohoto motoru? Mam Travellera druhy rok a nieco tam budem musiet doliat,nechcem tam davat destilovanu nech to este viac neriedim takze by som rad vedel ktora nemrznuca je ta originalna z fabriky....G33 ci G12? Nikde som sa to v manuali nedocital. 

Odesláno

Nevím jaká tam patří  to si zjistíte třeba zde :    http://total-dnk.lubricantadvisor.com/default.aspx?lang=eng&br=total    . osobně bych v první řadě změřil zámrznost  směsi-pokud je na cca víc jak -25 do cca -22- -20°C pak bych dolil jen vodu (dešťovou , kohoutkovku nebo  (dnes víc odborníku nedoporučovanou) destilku (V armádě jsme  do Topasů-OT-62 motor PV6 a vedle do MT55  nelili destilku ale pouze demineralizovanou vodu nebyla tak "čistá jako destilovaná ale podstatně levnější). tedy ještě za předpokladu, že je tam méně než 2 nebo 4 roky, pokud nevíte kdy byla měněna a jaká tam skutečně je, pak  důkladný proplach  a novou nemrzku. Ještě mám postřeh z motoru např LFY (Xantia, nebo HDY p106) kde jsem měl G13 s pětiletou výměnou, že zámrznost poklesla max o 2°C  a  dolíval jsem za 5 roků cca 0,2l vody.

Odesláno

Do všech Peugeotu .. kromě 107,108(Toyota), Boxeru (Fiat) a bezinových 4007 patří vždy od Peugeotu G33 :) I když je tam z výroby pruhledná načervenalá, tak G33 lze dolít či nahradit :) nejlevněji ke koupení např na citroeny.eu nebo za něco vyšší cenu u kteréhokoliv dealera Peu,Cit ;)  

Odesláno

Pokud vypustis komplet system chlazeni, tak si tam muzes dat kapalinu, jakou chces. Nemeli by se michat. A jinak, jak pise ChouLu, original je Glysantin G33 a jeho dalsi obchodni nazvy.

Odesláno

Náplň nového auta je bezfarebna má sa doplnovat modrozelenou chladiacou Glysatin G33(výrobca Basf).Auto keď je nové ma chladiaciu zmes bezfarebnu,ťa môže po rokoch zozltnut, doporučený interval pre výmenu je 4-6 rokov.Ak by niekto ešte bezfarebnu chladiaciu začal dolievat červenou kvapalinou(norma VW G12)tak sa môže na dolievanie používať TOTAL Glacelf auto supra,môže sa teda použiť aj kvapalina VW normy G12 alebo G12+ tým motoru neubližite 

Odesláno

S tema barvama chladicich kapalin to neni tak jednoznacne. Podle barvy se neda 100% urcit, co to je. Pokud menis kapalinu v systemu, je dobre si poznacit, co to presne je na nadobku.

Odesláno

Já mám Vivaro C od novoty, kapalina je bezbarvá ,když jsem jí potřeboval dolít,tak jsem volal do oplu,co tam mám dát a nevěděli.

Tak jsem volal a psal dál a dozvěděl jsem se ,že tam mám dolít modrou,zelenou,červenou a žlutou.🤣

Dolil jsem tehdy žlutou K-R asi 3/4 litru,měla nejpodobnější barvu. Až po roce jsem se teprve dozvěděl,že je z výroby bezbarvá a dolévá se G33.

Tak jsem jí koupil a budu už dolévat jenom tuto. Snad to nebude vadit.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Byl jsem na garancce a pri te prilezitosti jsem dotazal Toyotu, jakouze chladici kapalinu tam davaji:

TOYOTA Llc 1l premium 2wz-t 0888980260 (08889-80260)

V ramci prohlidky me neco dolili - asi decku, nicmene destilku, podle rozpisu. Tak u Toyoty urcite asi neni spacifikace G33

Pan u prijmu rikal, ze dolivat destilku, v pripade, ze tam neni na max hladina .... ale nekde jsem cetl, ze se ma dolivat dnes uz ne destilkou, ale demineralizovanou vodou, ze tato, nezbavena veskerych "dobrych iontu", nezapricinuje tolik korozi v systemu ... ale u decky je to asi sumak tipuju.

• O 1 rok později...
Odesláno

Měl bych dotaz. Kde bych našel vypouštěcí šroub. Chci vyměnit kapalinu v okruhu. Při té příležitosti vyčistit celý systém.. mám kapalinu lehce mazlavou. Tak hledat příčinu, jestli se znovu zamastí, jdu do servisu 🫣

Odesláno

posledních asi 20 roků Peugeot výpustný šroub chlad. kapaliny VYPUSTIL  🙈, takže rozpojit potrubí tam, kde je dobrý přístup a pokud možno nejnižší bod (aby vyteklo co nejvíce), obvykle je to spoj spodní hadice na chladiči..., ale počkej co napíšou ostatní ;)

Odesláno

Pokud automat, tak ideálně trubku z chladiče automatky ;) na chaldiči je trubka skoro v půlce a nemáš šanci to pořádně vypustit :) 
Druhá možnost je přimo ze zadu na vodní pumpě je malý imbus a tím vypustíš komplet blok ;) 

Čištění je ještě větší očistec.. teď jsem tu řešil travellera kde prolezlo 60L destilky s čističem než začala být voda čistá.. řešim to tak, že mam valec na nádobku, diagnostikou otevřu na pevno termostat a vracečkou do nádobky vypouštím špinavou kapalinu.. reálně je to práce tak na dopoledne ale jinak to pořádně nevyčistíš ;) 

Odesláno

pokud máš prostor, tak to není žádný problém, prostě rozpojíš-vyteče to, naplníš vodou-případně s nějakým odmaštovadlem, odvzdušníš-projedeš do provozní teploty a vypustíš..., takhle to uděláš víckrát, aby vytékala čistá voda, nakonec naplníš chlad. kapalinou a jezdíš...

Odesláno (upraveno)

dá se to propláchnout i hadicí s vodou? Ze zadu na vodní pumpě bych povolil ten malý imbus, vypustím komplet blok jak psal ChouLu. Když pustím z jedné strany vodu, bude vytékat na straně druhé 🙂

Nějaký případný typ na odmaštění? Když neberu teda speciální přípravky?

Děkuji Děkuji

Upraveno uživatelem sampon
Děkuji
Odesláno (upraveno)

no vzhledem k možnému problému s ucpáním radiátoru bych osobně neexperimentoval. Taky jak tam máš tu kapalinu dlouho a jak vypadá. U mě po třech letech se jakoby rozpadala, voda čirá a barva ve formě usazeniny na dně nádržky, takže už dost na hraně. A taky topení vzadu. Myslím že na proplach toho je víc než dost. Kdyby to bylo jen o výměně ...

Upraveno uživatelem martinecondrej
Odesláno

používám krystalickou sodu, nasypeš do kýblu a zamícháš..., dá se i hadicí, ale lepší je postup co píšu, prostě aby ta nová voda prošla celým systémem a zahřála se--teplá voda čistí více..., pokud tam je hodně bordelu, může se ucpat radiátor, to je pravda (ale nemusí), možná je lepší použít profi přípravek na čistění, no a nakonec--kdo se bojí, nesmí do lesa ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...