Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdar chlapi máte někdo zkušenosti jak udělat vypínač přídavné topení? 

Díky za tipy 

Upraveno uživatelem Béďa
Duplictní vlákno odstraněno. Své dotazy vkládej do příslušných sekcí a pouze 1x. Doporučuji přečíst pravidla fóra. Díky, Béďa - moderátor
Odesláno

Odkonfigurovat pres origo diag v ecu a bsi a pripadne predelat na nezavisle. Ale jestli huli, tak bude asi sitko v horaku KO, tak to asi udelat i repas

Odesláno

Trochu se přisomruju, na kolik může vyjít topení na dálkové ovládání ?  Jsem v mrazovém údolí a začínám o tom uvažovat. Tzn, jen ohřátí interiéru, ne celkově motoru, než mi auto začne dobře topit, tak už jsem v práci, cca 8 km.

Odesláno

No v 807 se da to tovarne montovane predelat na nezavisle na DO, ale to je teplovodni a vzdycky bude topit i do motoru. Do kabiny se dava horkovzduch, hodne se montujou cinske kopie webasta, ty se nove sezenou kolem 4-5 ( na aliexpresu mozna jeste min) ale zalezi taky, jestli si to namontujes sam nebo ti to nekdo bude delat. Na netu je spousta diskuzi, ktery jsou k tomu, hlavne karavanisti a obytnaci to resi do svych bydliku

Odesláno

No horkovzduch by byl asi trošku přepych. V 807 mám D1 od Ebru a používám ho minimálně. Píšeš že jezdíš krátké vzdálenosti tak bych spíš pořesil originál Webasto jako nezávislé topení. Je potřeba vytáhnout z topení jeden vodič tuším že je jo na konektoru PIN č.1 a ten se ovládá + 12v zbývá jen vyřešit čím to ovládat. Já to ovládám dálkou od eberspacheru TP5. Vodní topení by bylo pro tebe výhodnější i kvůli motoru. Obrať se na Feryho je v tom odborník na slovo vzatý.,🙂

Odesláno (upraveno)

na interier bych použil nějaký teplovzdušný ventilátor na 220 V -- pokud je možné dostat se k elektrice, jinak ten čínský horkovzduch bufík interier vyhřeje rychle, takže i levně

třeba i přenosný bufík, který se dá použít i jinde  https://www.alza.cz/auto/sxt-car-heater-12v-5kw-all-in-one-d6973936.htm

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Tady je k tomu celé vlákno: https://www.peugeot-club.com/topic/31843-ovladani-nezavisleho-topeni/

- Je tam popis jak ručního vypínače (u tohoto auta to jde docela jednoduše a lelegantně) tak dálkového ovládání.

- Pro zapnutí se tenký drát z Webasta připojí na kostru.

- Lehké kouření při rozběhu a doběhu je normální. Taky jsem to kvůli garáži začal vypínat.

Odesláno (upraveno)

Pokud někdo chce dodělat to ovládání, dá se to za mírného nepohodlí udělat i "na ulici". zrovna jsem to dělal, tak tady je pár fotek.

1. je třeba na spodku odpojit přívod nafty do webasta a odšroubovat 3 šrouby M6 (klíč 10) držáku, který to celé drží na spodku. Pak se na vodních hadicích vyvěsí a je vidět přívodní konektor.

20221108_132147.jpg

Konektor zblízka - po krajích má packy, které je třeba opatrně odehnout např. šroubovákem, pak jde vytáhnout.

20221108_132157.jpg

Když se z toho mezikusu odpojí všechny 4 konektory...

20221108_132225.jpg

... dás e to odnést na stůl a piny do konektoru doplnit pohodlně tam.

20221108_150516.jpg

Upraveno uživatelem oddie
Odesláno

Já ten příslušný drát přerušil přímo na svazku, který vede do konektoru, napájel dva dráty a ty jsem vyvedl do kabiny. Nemusel jsem nic demontovat.

Odesláno (upraveno)

Prosím tě můžeš poslat ještě pár fotek jak jsi to dodělal a kam jsi umístil ten vypínač. 

Ještě který ten drát jsi přerušil, pravděpodobně to je kostra tak jen pro jistotu 

Díky 

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, oddie napsal:

Pokud někdo chce dodělat to ovládání, dá se to za mírného nepohodlí udělat i "na ulici". zrovna jsem to dělal, tak tady je pár fotek.

1. je třeba na spodku odpojit přívod nafty do webasta a odšroubovat 3 šrouby M6 (klíč 10) držáku, který to celé drží na spodku. Pak se na vodních hadicích vyvěsí a je vidět přívodní konektor.

Konektor zblízka - po krajích má packy, které je třeba opatrně odehnout např. šroubovákem, pak jde vytáhnout.

Když se z toho mezikusu odpojí všechny 4 konektory...

... dás e to odnést na stůl a piny do konektoru doplnit pohodlně tam.

Prosím tě můžeš poslat ještě pár fotek jak jsi to dodělal a kam jsi umístil ten vypínač. 

Ještě který ten drát jsi přerušil, pravděpodobně to je kostra tak jen pro jistotu 

Díky 

Upraveno uživatelem Péťa
Smazány přebytečné obrázky z citace
Odesláno

Já jsem to ještě nedodělal, mám to teprve vyndané na stole :)  Ale vypínač na odstavení webasta tam asi ani dávat nebudu, jen doplním to externí spínání pro předehřev motoru a spuštění větráku.

Odesláno

@Synek Ota můžeš prosím přestat citovat předchozí příspěvky? Pokud chceš dotyčného označit, stačí napsat zavináč před jeho nick a příjde mu notifikace, tak jako teď tobě. Upozornění od kolegy v úpravě prvního příspěvku evidentně nepadlo na úrodnou půdu, tak doporučuji přečtení pravidel fóra https://www.peugeot-club.com/guidelines/ - zejména bodu č.5

Děkuji za spolupráci :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...