Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No veď idem podľa Tvojho postupu a schémy uverejnenej tu na fóre, písal si to na strane 17 myslím, a ten tenký modrý drát je v tej schéme v konektore na pozícii č. 2 takže má č. 8097.

modrý drát se za svorkovnicí změní na žlutý,zatím mám dráty v kabině a až bude hotovo nafotím,při zkoužce vše fungovalo jak má topení topilo a hlavně smrdělo,na zimu to bude paráda,ale zima ať počká

Porovnal som fotku, ktorú si dal dakedy do fóra s tým, čo som zistil že mám pod autom ja, a zaznačil som tam poradie káblov podľa schémy.

Rozdiel je v tom, že v mojom aute majú prvé dva káble iné farby - u mňa do konektora idú dva tenšie kábliky svetlej farby (Ty tam máš prvý žltý a druhý modrý), dva hrubšie - žltý a žltozelený (to máme rovnaké), a z konektora idú tenšie biely a horčicovožltý, a dva hrubšie modrý a žltozelený (to máme tiež rovnaké).

Francúzi očividne menia farby ako sa im zachce :grr Fakt si neviem predstaviť, ako by som našiel ten kábel v káblovom zväzku pred RJ, keď sú tam v tom konektore dva rovnakej farby. Dúfam aspoň, že pozície v konektoroch sedia podľa schém. :myslim

post-50418-14109634656667_thumb.jpg post-50418-14109634657256_thumb.jpg

[Edited on 21/12/13 22:14 by PeterNR]

Odesláno
je to ten modrý, silný, na vývodu do topení

Haryku, v schéme je zakreslené prerušenie kábla 8097 :myslim

Fakt máš prerušený ten silný modrý? Ten čo má v schéme č. B8099? Keby bol prerušený kábel B8099 a pripojený ku kostre, odkiaľ by bol bufík napájaný? Vychádzam z toho, že silný modrý B8099 je \"+\" a silný žlto-zelený M8099 je \"-\". Keby bol niektorý z nich prerušený, tak do bufíka nejde prúd z baterky.

Odesláno

Tak a je to hotovo, vypínač namontovaný. Kúrenie funguje :super

Prepojil som to presne podľa schémy, prerušil som tenký žltý káblik (č. 8097) za konektorom. Montážnu jamu som nezohnal, tak som auto zvihol heverom na parkovisku. Dostať sa pod auto nebol až taký problém, horšie bolo napojiť kábliky pod webastom, je tam málo miesta. Čistá práca cca 5 hod. Náklady: asi 1,5 E stál vypínač, 2 E káble a asi 0,50 E bužírka.

Bigbadjohn: aj ja som dlho zvažoval, či sa napojiť pred ECU, ale je tam veľmi málo miesta, nevedel som ako identifikovať ten správy kábel, a pripojenie pod autom je aj v origo návode od Webasta. Tak keď to oni tak robia, ani my sa toho snáď nemusíme obávať :) Zaizoloval som to zmršťovacou bužírkou a ešte poistil izolačkou.

post-50418-14109634673095_thumb.jpg

post-50418-14109634673684_thumb.jpg

Odesláno

Funguje dochlazování třeba, když při vypnutém motoru dám přepínač do polohy 2 a tom do polohy 0 nebo se musí dát do polohy 1 (aby nedošlo k poškození nezávislého topení vlivem špatné obsluhy)?

I při vypnutém motoru to při přepnutí z polohy 2 do polohy 1 pozná, že nezávislé topení je teplé, dochladí se a potom se samo vypne?

Tuto zimu to nestihnu, ale na tu příští bych to takto taky rád udělal :super.

Odesláno
Funguje dochlazování třeba, když při vypnutém motoru dám přepínač do polohy 2 a tom do polohy 0 nebo se musí dát do polohy 1 (aby nedošlo k poškození nezávislého topení vlivem špatné obsluhy)?

I při vypnutém motoru to při přepnutí z polohy 2 do polohy 1 pozná, že nezávislé topení je teplé, dochladí se a potom se samo vypne?

Tuto zimu to nestihnu, ale na tu příští bych to takto taky rád udělal :super.

Podľa info uvedených v tomto vlákne sa bufík po vypnutí sám dochladí, a to nezávisle od spôsobu zapnutia.

Pri pohľade na teplomer mám pochybnosti, či je december, takto zima nemá vyzerať :myslim Každopádne tá montáž nie je komplikovaná. Ak si nájdeš 4-5 hod. času zmákneš to ešte tento rok :super

Peter

Odesláno

Pěkný kam jsi dal tlačítko taky se na to chystám ale chci to udělat na dálkáč s časovým relátkem na cca20min.

Letos jsem zatím rozpohyboval webasto který minulou zimu přestalo makat. Celý jsem ho rozebral v domění že bude KO svíčka nebo hořák no a byla to řídící jednotka odešel tam nejakej tranzistor :bacha tak až přijder dám ho dohromad a budu mít jedno záložní :D:D:D:D protože při shánění tý jednotky jsem našel takový vrakoviště kousek odemně kde má 4tyhle busy na díly a tam mi ho nechal za pakatel celý :cool:

Odesláno

Tlačítko som dal k ľavej nohe vodiča - presne ako Haryk (nemám to odfotené, tak sem dávam fotku ktorú pridal Haryk pred časom do tohto vlákna).

Je to dobré miesto, celý ten plast da dá ľahko vytiahnuť a v dielni si pripraviť otvor :super

post-50418-1410963475003_thumb.jpg

Odesláno
4-5hodin se mě zdá trochu moc, i se zvednutím auta 2 hoďky a nemáš co dělat ;)

No mne to trvalo cca 5 hod, šikovnejší to isto zvládnu rýchlejšie :)

Najviac som sa zabavil s pripájaním kábla pod autom, napojil som ho na ten krátky kábel medzi konektorom a bufíkom. Je tam málo miesta, nevedel som tam dobre vopchať ruky. Ideálne by bolo vycvaknúť ten kábl. zväzok z konektora aj z bufíka, v dielni ten káblik 8097 prerušiť, nakrimpovať vodotesné konektory, a pod autom už len spojiť.

Odesláno

Já se zařekl, že pokud nebude potřeba tak do jara na autě nic dělat nebudu no a potom jsou na řadě věci, které považuji za nutnější (třeba couvací senzory).

Odesláno
Já se zařekl, že pokud nebude potřeba tak do jara na autě nic dělat nebudu no a potom jsou na řadě věci, které považuji za nutnější (třeba couvací senzory).

Nad tými senzormi uvažujem aj ja. Ak to bude možné chystám sa na ne v novom roku. Ešte musím preveriť, či je u mňa v aute príprava na montáž senzorov. Potrebujem aby fungovala deaktivácia v prípade pripojenia vozíka.

Btw, dnes ráno -6, bufík bežal 35 minút a vypol sa (teplota motora dosiahla cca 60 C). :super

Odesláno

Nad tými senzormi uvažujem aj ja. Ak to bude možné chystám sa na ne v novom roku. Ešte musím preveriť, či je u mňa v aute príprava na montáž senzorov. Potrebujem aby fungovala deaktivácia v prípade pripojenia vozíka.

Btw, dnes ráno -6, bufík bežal 35 minút a vypol sa (teplota motora dosiahla cca 60 C). :super

Deaktivaci senzorů provádí elektroinstalace od tažného tařízení, není to součástí el. instalace parkovacích senzorů.

Odesláno

Deaktivaci senzorů provádí elektroinstalace od tažného tařízení, není to součástí el. instalace parkovacích senzorů.

Ďakujem za info :super Takže skúsim preveriť, ako je urobená inštalácia ťažného.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...