ozzy56 Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 např. párkrát se mi stalo, že jsem najel na dálnici v opačném směru, než jsem chtěl, ale kromě toho, že jsem si nespisovně ulevil mě nikdy nenapadlo, abych tam couval, otáčel se atd., prostě jsem si řekl, že jsem pitomec a jel dál třeba 20 kilometrů na další nadjezd, abych se mohl vrátit do správného směru..., přitom jsem viděl a pořád vídávám lidi, co vyhodí manželku z auta, aby tam ,,řídila'' dopravu, aby se blbec mohl otočit, couvat --tak třeba za to bych bral papíry aspon na rok , samozřejmě chápu, že se vždycky najde někdo, kdo tam vjede, jedná se spíše o to, aby těch případů bylo co nejméně , a tím, že budeme tyhle závažné přestupky tolerovat (omlouvat stářím), tomu určitě nepomůžeme vím co píšu, děda letos odešel v 88 letech, do poslední chvíle jezdil (sám, bo nikdo s ním nechtěl jet...) Pepito ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 tak spatne najetej najezd ve smyslu, ze najedu na opacny smer, nebo spatny sjezd, spatna krizovatka... se normalne deje a stane. Tak si popojedu a pak to vyresim v ramci provozu a predpisu. To je neco uplne normalniho, ze se clovek zamota, tuplem na cizim miste. Ale porad jede v ramci logiky, provozu a predpisu "spravne", ac jinam, nez by chtel... Pepito a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Akoc Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 pre @P607Olda: Napríklad, na po celej dĺžke vjazdov/výjazdov na exite Senec-východ je to takto zabezpečené. Dostať sa na diaľnicu v protismere už nie je také jednoduché. Pepito, ozzy56, P607Olda a 2 další ohodnotil 5 Citovat
sitler Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 juu... budem vsude stavet betonovy panely, protoze se par lemplu neumi divat po znackach a po carach (a sipkach na silnici). hura... super reseni. Pojdme vychovavat nesvepravny, nemyslici zombie, co potrebujou vsude vodit za rucicku a jak nemaj vsude zdi a pevny prekazky, tak jsou uplne v prdeli. Fruktis, Rikic339, pjetrof a 3 další ohodnotil 6 Citovat
ozzy56 Odesláno 11. leden 2024 Odesláno 11. leden 2024 no v US už to tak je--vypnou semafory a všichni jsou v pici, přece všechno omezující je na světě kvůli pár lemplům--například zákony, věznice, atd., kdyby se všichni lidé chovali podle Bible, tak je na světě Ráj a nic z toho nepotřebujeme, ale voni se tak nechovaj, kradou, šukaj, válčí, dokonce jezdí na dálnici v protisměru , proto jsou na světě omezení, aby tam nevjeli..., a joo, ohledně Bible--nejsem černoprdelník Medvěd, Péťa a Pepito ohodnotil 2 1 Citovat
Medvěd Odesláno 11. leden 2024 Odesláno 11. leden 2024 před 3 hodinami, ozzy56 napsal: no v US už to tak je-- Máš snad pocit, že v Rusku je to lepší? Citovat
Akoc Odesláno 11. leden 2024 Odesláno 11. leden 2024 Z vlastných skúseností najazdenia tisícov míľ v USA. Od organizovania cestnej dopravy a dodržiavania dopravných predpisov v USA si môže svet brať príklad. Obyvatelia sú tam životne závislí na osobnej automobilovej doprave a tomu sa na cestách prispôsobuje všetko. Navyše spôsobiť nehodu so zraneniami/smrťou môže vinníka a jeho rodinu zruinovať. Až na nejaké výnimky (neovládateľná agresivita, drogy) sa dodržuje rýchlosť a všeobecne dopravné predpisy. Dodržovanie rýchlosti vedie k tomu, že oni bežne neuvádzajú vzdialenosť medzi obcou A a B v míľach ale v hodinách. Príklad: Na križovatkách bez určenia prednosti (bez značiek) sa u nás máme riadiť pravidlom pravej ruky. Ale najmä na takýchto T-križovatkách, dovolím si tvrdiť, že väčšina našincov prechádzajúcich T-križovatku v priamom smere danie prednosti autu prichádzajúcemu sprava vôbec nerieši. V USA majú takéto križovatky z každého smeru osadené stopky. Všetci predpisovo zastanú a prvý cez križovatku prechádza ten, kto pri nej zastal prvý, atď. Dôležitý je aj očný kontakt medzi vodičmi. Až potom ako druhé pravidlo nastupuje pravidlo pravej ruky. Pagvelius, Pepito, mmartinkovic a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.