Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

např. párkrát se mi stalo, že jsem najel na dálnici v opačném směru, než jsem chtěl, ale kromě toho, že jsem si nespisovně ulevil mě nikdy nenapadlo, abych tam couval, otáčel se atd., prostě jsem si řekl, že jsem pitomec a jel dál třeba 20 kilometrů na další nadjezd, abych se mohl vrátit do správného směru..., přitom jsem viděl a pořád vídávám lidi, co vyhodí manželku z auta, aby tam ,,řídila'' dopravu, aby se blbec mohl otočit, couvat 🙈--tak třeba za to bych bral papíry aspon na rok :roker, samozřejmě chápu, že se vždycky najde někdo, kdo tam vjede, jedná se spíše o to, aby těch případů bylo co nejméně , a tím, že budeme tyhle závažné přestupky tolerovat (omlouvat stářím), tomu určitě nepomůžeme :myslim

vím co píšu, děda letos odešel v 88 letech, do poslední chvíle jezdil (sám, bo nikdo s ním nechtěl jet...)

Odesláno

tak spatne najetej najezd ve smyslu, ze najedu na opacny smer, nebo spatny sjezd, spatna krizovatka... se normalne deje a stane. Tak si popojedu a pak to vyresim v ramci provozu a predpisu. To je neco uplne normalniho, ze se clovek zamota, tuplem na cizim miste. Ale porad jede v ramci logiky, provozu a predpisu "spravne", ac jinam, nez by chtel... 

Odesláno

juu... budem vsude stavet betonovy panely, protoze se par lemplu neumi divat po znackach a po carach (a sipkach na silnici). hura... super reseni. Pojdme vychovavat nesvepravny, nemyslici zombie, co potrebujou vsude vodit za rucicku a jak nemaj vsude zdi a pevny prekazky, tak jsou uplne v prdeli. 🤢🤮

Odesláno

no v US už to tak je--vypnou semafory a všichni jsou v pici, přece všechno omezující je na světě kvůli pár lemplům--například zákony, věznice, atd., kdyby se všichni lidé chovali podle Bible, tak je na světě Ráj a nic z toho nepotřebujeme😂, ale voni se tak nechovaj, kradou, šukaj, válčí, dokonce jezdí na dálnici v protisměru 😯, proto jsou na světě omezení, aby tam nevjeli..., a joo, ohledně Bible--nejsem černoprdelník

Odesláno

Z vlastných skúseností najazdenia tisícov míľ v USA.

Od organizovania cestnej dopravy a dodržiavania dopravných predpisov v USA si môže svet brať príklad. Obyvatelia sú tam životne závislí na osobnej automobilovej doprave a tomu sa na cestách prispôsobuje všetko. Navyše spôsobiť nehodu so zraneniami/smrťou môže vinníka a jeho rodinu zruinovať. Až na nejaké výnimky (neovládateľná agresivita, drogy) sa dodržuje rýchlosť a všeobecne dopravné predpisy. Dodržovanie rýchlosti vedie k tomu, že oni bežne neuvádzajú vzdialenosť medzi obcou A a B v míľach ale v hodinách.

Príklad: Na križovatkách bez určenia prednosti (bez značiek) sa u nás máme riadiť pravidlom pravej ruky. Ale najmä na takýchto T-križovatkách, dovolím si tvrdiť, že väčšina našincov prechádzajúcich T-križovatku v priamom smere danie prednosti autu prichádzajúcemu sprava vôbec nerieši. V USA majú takéto križovatky z každého smeru osadené stopky. Všetci predpisovo zastanú a prvý cez križovatku prechádza ten, kto pri nej zastal prvý, atď. Dôležitý je aj očný kontakt medzi vodičmi. Až potom ako druhé pravidlo nastupuje pravidlo pravej ruky.

obrzok.png.72454ea4cbeadea8a60b21931b9cbc32.png

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...