Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, jelikož do rodiny potřebujeme druhé auto, pokukuji nyní po 307. Konkrétně mám kousek od baráku Tento inzerát  

Co mě ale zajímá je motorizace. Na internetu je dost článku o 1.6hdi které působí spis odstrašivě. Je tento motor v tomto modelu fakt takový průšvih a mám hledat spíše 2.0hdi  nebo není potřeba se toho bát?

diky za jakoukoliv odpověď 

Odesláno

bohuzel, je to tak, 1,6hdi je daleko vetsi sazka do loterie, nez 2,0hdi. Urcite, pokud bys chtel tohle, tak mrknout na diag na stav FAP filtru a stupen jeho zaplneni, stav hladiny aditiva Eolys a jak moc je ocouzena koncovka vyfuku (jestli treba neni vybouranej FAP uplne ven), pri tomhle stavu 170-200tis km se da ocekavat konec zivotnosti toho FAPu a nutnost vyplachnuti nebo vymeny a doliti aditiva a reset pres origo diag, to mas hned cca dalsich 15-20tis Kc navic k rozpoctu. Pokud by to majitel u prohlidky dovolil, tak i sundat hadici sani vzduchu do turba a zkusit vuli na osicce turba a vizualni stav lopatek, jestli uz neni nacnuty.

Odesláno

@virten  hlavně si někde v autobazaru vyzkoušej obě verze (1.6 vers. 2.0), protože nikdo tady neví, co od auta očekáváš, resp. jaký jsi řidič..., myšleno jezdíš v klidu a pak je 1.6 OK, ale pokud jezdíš převážně naložený, nebo i s vlekem, tak jdi do 2.0 HDi :myslim

Odesláno (upraveno)

Co se tyče FAP filtru, je to případně velký problém? 

VIN zjistím, bude se podle toho dat FAP dohledat zda má nebo ne?

Upraveno uživatelem virten
Odesláno (upraveno)

VIN je : VF33C9HZC84466543 

Teď mimochodem koukám na kontrolatachometru.cz a až se mi nechce věřit, že auto za 4 roky najelo 10k km.

Upraveno uživatelem virten
Odesláno

307 MODERNIZOVANÝ SEDAN 5-DVEŘOVÁ 1.6 HDi 110 FAP (DV6TED4) BVM 5

TECHNICKÝ EMISNÍ PŘEDPIS VOZIDLA

VOZIDLO TECHNICKY SPLŇUJE EMISNÍ PŘEDPIS EURO 4

FILTR PEVNÝCH ČÁSTIC

S FILTREM PEVNÝCH ČÁSTIC

Se podívej i podle RZ, jak to "bylo" pojištěné :aut

Odesláno
před 2 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Fruktis měl to stejný a tomu nacenili FAP snad na 60

To nestál ani novej , do 20k se vejdeš v pohodě i s prací ;)

Odesláno (upraveno)

Ozivim... Já v tom měl vícero práce... Za 6 jsme začínali s nadrzkou na aditivum... Fap i s prací nacenili dalšími něco ke 20...ale už si to nepamatuju. Prostě ekonomický nesmysl do auta za 20 tis. 

Jen "diagnostika" mě vysla na 2500...proc uvozovky... Protože to byly 4 fotky. 

Zkoušel jsem dohledat kalkulaci, ale už to z toho odkazu co mi poslali vymazali.

Dalsi práce tam byli Ne těsnosti motoru, netesnost kolem turba, výměny olejů...a ještě něco... Radsi jsem to naceneni Zapoměl... 

Proto mám logana.... Peugeot to není... Ale zatím jsem se 307 nevzdal... Byt má propadly STK... A nejezdí... Tak ho držím při zivote:) 

Upraveno uživatelem Fruktis
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Mohu se ještě zeptat, kde podle toho VIN lze zjistit jestli to má FAP nebo ne? Popř. může se někdo podívat na VF33C9HYC84857127 ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...