Duin Odesláno 10. září 2022 Odesláno 10. září 2022 Ahoj, posledních pár dní se setkávám s masívním únikem chladící kapaliny. jeden den doplním vodu do plna, auto ujede cca 70km a vše v pořádku. Z toho další den po nastartování se objeví kaluž pod autem a voda teče pryč a až včera jsem objevil odkud. Všechny hadicové spoje jsou v pořádku ale únik jsem pozoroval u hlavy hned vedle domku s termostatem nad převodovkou. Domek jsem sundal ale plechové těsnění se zdálo neporušene a v pořádku. Je možné ze je prasklá hlava na vodním kanálu, setkal se s tím někdo? Motor EW10A RFJ Benzin+LPG, najeto cca 200 000km. Citovat
Duin Odesláno 11. září 2022 Autor Odesláno 11. září 2022 Tak jsem pretesnil domek s termostatem a únik vody stále trvá. Podařilo se mi dostar až nad ventilovy kryt a po nalití vody jsem odhalil příčinu. Protimrazova zátka je prorezlá a voda se tudy tlačí ven. Máte někdo rozumný nápad, jak starou zámku vytáhnout a novou bezpečně usadit na své místo? Citovat
Milan+ Odesláno 11. září 2022 Odesláno 11. září 2022 Starou navrtat,říznout závit a přes delší šroub vytáhnout, vyčistit sedlo a novou naklepnout. Někdo je ještě podmazává lepidlem. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 11. září 2022 Odesláno 11. září 2022 (upraveno) můžeš do zátky narvat i velký samořezný šroub (průměr cca 5-8mm), a protože tam není obvykle moc místa, tak ideální je samořezka se šestihranem--dá se s ním pak dobře točit a našroubovat do zátky..., edit: vzpomněl jsem si, že to byly šroubky, kterýma se spojují krycí plechy při izolaci potrubí (kámoš mi jich pár kdysi přinesl), mají na špici něco jako vrták, takže jdou zavrtat do zátky a taky velkou plochu hlavy, pak zapáčíš dvěma šroubovákama a zátka je venku Upraveno 11. září 2022 uživatelem ozzy56 dýzl ohodnotil 1 Citovat
ferinko2 Odesláno 11. září 2022 Odesláno 11. září 2022 Než samorezka lepšie drží "trhacia matica". Po nasadení a troške šikovnosti môžeš použiť ako sťahovák - vyťahovák. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=trhacie+matice Citovat
Milan+ Odesláno 11. září 2022 Odesláno 11. září 2022 Tak tady bych chtěl vidět,jak se tam s nejtovačkama budeš dostávat. Citovat
ferinko2 Odesláno 11. září 2022 Odesláno 11. září 2022 Pri všetkej úcte , trhacie matice sa nefixsujú trhačkami , ale skrutkou. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 11. září 2022 Odesláno 11. září 2022 (upraveno) před 2 hodinami, ferinko2 napsal: Než samorezka lepšie drží "trhacia matica". Po nasadení a troške šikovnosti môžeš použiť ako sťahovák - vyťahovák. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=trhacie+matice A nepleteš si Trhací matice a Nýtovací matice? To je celkem rozdíl. A na Nýtovací matice se skutečně používají specialní nýtovací kleště, nebo nastavec na vrtačku, bych chtěl vidět dobrodruha co nýtuje 30 matic přes ten šroub Upraveno 11. září 2022 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
ferinko2 Odesláno 11. září 2022 Odesláno 11. září 2022 Prepáčte senilnému dedovi pomýlený terminus technikus. Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Duin Odesláno 12. září 2022 Autor Odesláno 12. září 2022 Takže snažení s vytažením zátky nedopadly úspěšně. Sundal jsem víko sací váčky pro lepší přístup, do zátky jsem vyvrtal díru a našrouboval šroub s šestihrannou hlavou. Přes páku a dřevo jsem se snažil dostat zátku ven ale i přes velký tah se zátka ani nehla, spíše se vytrhl šroub ze zátky ven. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem starou zátku klepnul trošku níže, otvor jsem vyčistil přímou bruskou Dremelem s nasazeným kartáčkem a naklepnul novou zátku s tmelem. Zítra naplním chladící systém a uvidí se Hafity a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Stosun Odesláno 12. září 2022 Odesláno 12. září 2022 (upraveno) Právě podle toho co píše tak se nepovedlo .Tu starou zaklepal níž a nad ní naklepl novou. Pokud to dobře chápu. Upraveno 12. září 2022 uživatelem Stosun ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Duin Odesláno 12. září 2022 Autor Odesláno 12. září 2022 Právě že se ji vytáhnout nepodařilo. Zarazil jsem ji ještě kousek hlouběji a pak seshora přišla zátka nová. Takže teď tam jsou dvě. Stará děravá a nad ní nová. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 12. září 2022 Odesláno 12. září 2022 aha, tak jsem to blbě přečetl , doufám, že to nepoteče, bo ta díra je mírně do konusu Citovat
Duin Odesláno 14. září 2022 Autor Odesláno 14. září 2022 (upraveno) Auto je zpátky složené a už jezdí. Zatím jsem žádný únik nevidel, dutina s protimrazovou zátkou je suchá. Je normální, že okolí vačky vypadá takto hnusně zakarbonovaně? Když jsem měl rozdělaného letitého Jumpera, tak vše bylo krásně čisté. A to měl určitě těžší službu a zažil mnoho mučení oproti 807ce. Upraveno 14. září 2022 uživatelem Duin Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.