Guest Tompok76 Odesláno 3. červenec 2022 Odesláno 3. červenec 2022 Ahoj všem, po nákupu 206 jsem si chtěl prohlédnout spodek a připravit se na nástřik spodku svépomocí. Na Youtube jsem viděl nájezdovou rampu z prken a pokusil jsem se ji realizovat ze smrkového špalku na štípání dřeva. Ořezal jsem, hoblíkem srovnal a zde je výsledek - cena nuna nula nic, jen trochu práce. Nájezdová plocha do zarážky má cca 65 cm, a tak ke druhým kolům dám na zem do stejné vzdálenosti špalky, abych nepřejel. Výsledek mne velmi mile překvapil, zdvihl jsem spodek o cca 17 cm, (plánoval jsem cca 25 cm, ale motorovka vzala víc, než jsem čekal), což se mi zpočátku zdálo málo, ale když jsem si lehl dolů, tak je u 206 na servis čehokoliv dole místa dost. Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červenec 2022 Odesláno 3. červenec 2022 máš to pěkné na nějakou údržbu, ale já bych na tom připravovat spodek na nástřik nechtěl, ani ho stříkat , to bych dal dva trámy přes škarpu, abych měl více místa kdysi jsem vytahoval z aut baterku a pak auto vyklopil na bok na pevnou židli do otevřených řidičových dveří , zapřeš stojkou a pěkně na židli čistíš... (ale potřebuješ na 5 minut aspoň 3-5 chlapů, aby to vyklopili) Citovat
Guest Tompok76 Odesláno 3. červenec 2022 Odesláno 3. červenec 2022 1 hour ago, ozzy56 said: to bych dal dva trámy přes škarpu, abych měl více místa Hehe, my tu škarpy nemáme Citovat
Guest Tompok76 Odesláno 3. červenec 2022 Odesláno 3. červenec 2022 1 hour ago, ozzy56 said: kdysi jsem vytahoval z aut baterku a pak auto vyklopil na bok na pevnou židli do otevřených řidičových dveří , zapřeš stojkou a pěkně na židli čistíš... (ale potřebuješ na 5 minut aspoň 3-5 chlapů, aby to vyklopili) Naklonit auto na bok, to by asi nevydržely nápravy ale viděl jsem kolébku na trabanta, prostě to maník v jednom zhoupl a měl auto na boku myslíš nějak tak? Citovat
Guest Tompok76 Odesláno 3. červenec 2022 Odesláno 3. červenec 2022 1 hour ago, ozzy56 said: máš to pěkné na nějakou údržbu, ale já bych na tom připravovat spodek na nástřik nechtěl, ani ho stříkat Pořídil jsem 206 asi na rok ježdění a poté se uvidí, zdali se osvědčí. Spodek jen odmastím a dám tam nástřik - jednu, dvě lahvičky - nečekám zázraky a na mechanické očištění opravdu moc místa nebude, protože bych to všechno měl v obličeji (i kdybych si vzal filtr s brýlemi). Citovat
Guest Tompok76 Odesláno 3. červenec 2022 Odesláno 3. červenec 2022 1 hour ago, ozzy56 said: kdysi jsem vytahoval z aut baterku a pak auto vyklopil na bok na pevnou židli do otevřených řidičových dveří , zapřeš stojkou a pěkně na židli čistíš... (ale potřebuješ na 5 minut aspoň 3-5 chlapů, aby to vyklopili) Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červenec 2022 Odesláno 3. červenec 2022 vidím, že rád píšeš , ale tos měl napsat hned, že to potřebuješ napasťařit před STK a v podstatě o nástřik antikorem nejde, ale ti nepřizpůsobiví to dělají přesně podle mého návodu , a to sem jim fakt nepsal Citovat
Guest Tompok76 Odesláno 3. červenec 2022 Odesláno 3. červenec 2022 Technickou mám ještě 13 měsíců naštěstí... Ale co nechápu, že to vydrží nápravy, takový boční tlak... sám bych to nerisknul... ale muselo se na spodku dělat opravdu úžasně To je jasné, že jsi jim to neradil, s nimi nikdo nemluví Hodilo by se něco takového: PS: Píšu rád, to je pravda, ale původně jsem chtěl odpovědět jen na něco, ale nějak se mi to zalíbilo a tak jsem s tím nemohl přestat a psal a psal jsem... Citovat
pavelu96 Odesláno 3. červenec 2022 Odesláno 3. červenec 2022 Ahoj @Tompok76 , vítám Tě na Peugeot clubu. Jako rozcitovat jeden přímo předchozí příspěvek do čtyř odpovědí je asi rekord - nechám to tady pro výstrahu ostatním, aby věděli, že takhle NE! Prosím o přečtení pravidel fóra ( zejména bodů 4 a 5) https://www.peugeot-club.com/guidelines/ Když chceš někoho označit, tak použij @ a jeho nick. Když se Ti líbí/nelíbí příspěvek, použij zelenou/červenou šipku. ( jé, tady bych Ti mohl dát čtyři červený ) Předejdeš tím zbytečným chybám, nedorozuměním a ušetříš práci teamu moderátorů. Děkuji za pochopení ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červenec 2022 Odesláno 3. červenec 2022 při jízdě jsou nesrovnatelně vyšší dynamické tlaky na zavěšení náprav, než při tom vyklopení na židli P607Olda ohodnotil 1 Citovat
Guest Tompok76 Odesláno 3. červenec 2022 Odesláno 3. červenec 2022 (upraveno) 1 hour ago, pavelu96 said: Jako rozcitovat jeden přímo předchozí příspěvek do čtyř odpovědí je asi rekord - nechám to tady pro výstrahu ostatním, aby věděli, že takhle NE! Ahoj @pavelu96 díky za přivítání Už to vidím, jedná se o jasné porušení článku č. 4 - jaká hanebnost už se to nestane, slibuji Upraveno 3. červenec 2022 uživatelem Tompok76 Citovat
Marcel505 Odesláno 3. červenec 2022 Odesláno 3. červenec 2022 Nemá už 206 nějaký základní nástřik v základu? Je otázka co je pod ním, jestli už je jetá, moc bych to nedloubal, většinou to drží díky tomu nástřiku :-) Samozřejmě praskliny nástřiku zadělat, aby víc neporušovali karoserii... Citovat
Guest Tompok76 Odesláno 3. červenec 2022 Odesláno 3. červenec 2022 Děkuji za reakci @Marcel505, něco jako ochranná vrstva tam je a nová bitumenová vrstva by snad neuškodila, aby zakryla praskliny. S pistolí a stlačeným vzduchem z kompresoru a ABS lahvemi je to snad otázka chviličky za pár korun. Nic škrábat nemám v plánu, jen to odmastím a nastříkám - takovou mám představu, i když vím, že konfrontace s realitou je často zcela jiná Citovat
Marcel505 Odesláno 3. červenec 2022 Odesláno 3. červenec 2022 No právě. @Tompok76 Na těchto novějších mi to skoro přijde zbytečné, když už tam 1x vrstva je. Kdybys to auto chtěl zachránit, tak porušená místa oloupat, opravit, a pak zastříkat, jenže to na tomhle podvozku bude hodně složité. Takže ano, konfrontace s realitou... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 4. červenec 2022 Odesláno 4. červenec 2022 (upraveno) Hele co máme doma 206 z roku 2006 tak ta žádnej ochrannej nástřik podvozku nemá a taky se to na ní sakra podepsalo Na obou 307 nátěř je, a rezne to defacto na úplně stejných místech, které jsou pro 307 typické. Takový nájezdy si budu muset vyrobit, ještě jsem 307 nesnížil a na klasický kovový, co se dají všude koupit, prostě nenajedu xD Upraveno 4. červenec 2022 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
PaKr Odesláno 4. červenec 2022 Odesláno 4. červenec 2022 Tak můj "náklaďák" je ošetřený dobře, ale jenom od nádrže dopředu, pod kufrem je to horší, tam jsem to předloni musel obrousit a natřít. Vpředu jenom poškozené místa ( hrany prahů) jinak nic - a to stála dva roky na trávě. Citovat
Guest Tompok76 Odesláno 4. červenec 2022 Odesláno 4. červenec 2022 (upraveno) @VojtouNerCZ Pokud si je budeš dělat a budeš najíždět na trávě jako já, tak doporučuji alespoň na jeden přidat prkno (je vidět na druhém obrázku u levého zadního kola), aby se při práci nepřevrhly. Ještě mám pojistku proti převržení v podobě díry cca v průměru 22 mm a oběma protahuji ocelovou tyč, kterou po nájezdu vytáhnu, abych mohl pohodlně pod podvozek, ale to je spíš takové psycho, když budeš na betonu, tak je taková tyč asi zbytečná. A výhoda homemade je, že si je uděláš strmé dle potřeby. U mne to vychází na centimetry, abych nezavadil o plasty. Až se k nim dostanu, přidám sem rozměry, ale doporučuji koupit nějaký pořádný trám o výšce cca 25 cm - více místa = více pohodlí při práci. @PaKr Takže tvá 206 patří mezi ty, které byly ošetřené z výroby, je to tak? Dělal jsi na tom další nástřik anebo je to v původním stavu? Protože pokud nástřik původní, tak bych s tím nemusel mít tolik práce. Mluvíme o 406 nebo ještě o 206? Upraveno 4. červenec 2022 uživatelem Tompok76 doplnění popisu obrázku a odstranění citace dle pravidla číslo 5 Citovat
PaKr Odesláno 4. červenec 2022 Odesláno 4. červenec 2022 @Tompok76 ano, mluvím o 206 jj, byla ošetřena z výroby, ale pod kufrem už ne, tam byla jenom obyč barva. Ale pod podlahou kabiny to bylo jak nové, až mě to samotného překvapilo Citovat
Vena garážmistr Odesláno 4. červenec 2022 Odesláno 4. červenec 2022 @VojtouNerCZ zkus někde v práci schrastit kus vinglu a k těm prodávaným si udělej " nástavek" aby jsi prodloužil nájezdovou hranu já to mám / měl jsem z kusu ůčka ale jestli to ještě někde doma je teď netuším protože už to zas tak často nepoužívám. Citovat
Guest Tompok76 Odesláno 4. červenec 2022 Odesláno 4. červenec 2022 @PaKr Tak to je dobrá zpráva - nemusel by to být takový masakr Díky za to @VojtouNerCZ V Rusku na to mají úplně jiné věcičky, vyrábět bych to nechtěl, ale mít doma ano Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.