Vist12 Odesláno 7. červen 2022 Odesláno 7. červen 2022 Dobrý den, včera jsem koupil ojetý Peugeot 307 (r. 2006). Při prohlídce v autobazaru se vše zdálo v pořádku, nikde nic neunikalo, nekapalo, nic. Po příjezdu domů jsem si všiml že se na místě kde stálo auto vytvořily fleky. Problém je, že jsem si toho všiml až po několika hodinách co to tam stálo, ve chvíli kdy jsem si přeparkovával na lepší místo. Původně jsem myslel že to je kondenzát z klimatizace která běžela celou dobu. Dnes jsem si ale všiml že ten flek tam pořád je. Voda z klimatizace je čistá voda a ta by se přece odpařila. Je to prostě černý flek, žádnou konkrétní barvu na tom asfaltu to nemá. Jak říkám, jak kdybyste tam vylili vodu, ale ona se neodpařila, nějaký tip co by to mohlo být? Citovat
Pacho69 Odesláno 7. červen 2022 Odesláno 7. červen 2022 Buď je to olej, ale mohl tam být před tím, než si přijel. Třeba kápnul někomu jinýmu. Pokud kápnul tobě, sáhni tam rukou (nebo hadrem, no), něco tam někde po krytech bude. Mě takhle kdysi lehce "ukapávalo" servo řízení. Pokud to byl kondenzát z klíme, flek udělá taky, ale není mastnej. Citovat
MJSytic Odesláno 7. červen 2022 Odesláno 7. červen 2022 Dobrý den, může to být chladící směs a nebo jeden z olejů. Těžko jen z popisu soudit. Občas napoví místo, kde pod motorem se louže objeví, ale nejlepší je použít vzorek a podle toho se pozná původ Citovat
Vist12 Odesláno 7. červen 2022 Autor Odesláno 7. červen 2022 Děkuju za rady, chápu že takhle udělat diagnózu po internetu jde jen horko těžko, já spíš zjišťuji, jestli někdo neměl někdy podobnou zkušenost. Jak by se projevila kapalina ze serva řízení? Myslím jak ta kapalina jako taková (barva, zápach, konzistence) tak poznal bych to nějak přímo na řízení? Protože včera jsem k tomu čuchal i s otcem a oba jsme se shodnuli že to bude z klimatizace, protože to nemá žádný zápach ani to není nijak mastné nebo tak, až dneska mě zarazilo, že ten flek prostě nezmizel. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. červen 2022 Odesláno 7. červen 2022 Dej přes noc pod motor karton a rano budeš moudřejší. Hafity, dýzl a Chip ohodnotil 3 Citovat
Pacho69 Odesláno 7. červen 2022 Odesláno 7. červen 2022 (upraveno) Před hodinou, Vist12 napsal: Děkuju za rady, chápu že takhle udělat diagnózu po internetu jde jen horko těžko, já spíš zjišťuji, jestli někdo neměl někdy podobnou zkušenost. Jak by se projevila kapalina ze serva řízení? Myslím jak ta kapalina jako taková (barva, zápach, konzistence) tak poznal bych to nějak přímo na řízení? Protože včera jsem k tomu čuchal i s otcem a oba jsme se shodnuli že to bude z klimatizace, protože to nemá žádný zápach ani to není nijak mastné nebo tak, až dneska mě zarazilo, že ten flek prostě nezmizel. Já mám v garáži běžně fleky z klímy na betonu, dokonce natřeným. Nejsou mastný, ale jako to skápne, tak čisté to není. To je normální. A že je to někdy slušná loužička. I hydraulické kapaliny jsou mastné (servo). Na řízení to nepoznáš, pokud jí je v nádržce dost. Já jsem to tehdy neřešil, servisák mi řekl, že to teče ze serva, muselo by se vyměnit celý, cca 15tis. Ale že když budu každý dva měsíce dolejvat kapalinu (150Kč za litr cca půldeci až deci za 2 měsíce), tak můžu v klidu jezdit, když vydejchám občas kapko pod motorem (zná mne a ví, že nemám rád kapky pod motorem ) A pořád je otázka, jestli to byl tvůj flek. To už jsem několikrát koukal, když jsem zaparkoval a pak na tom místě byl flek... Ale v garáži ni nic neteče, tak jsem v klidu. S tím kartonem bych počkal, až přestane pršet (tedy pokud nebudeš testovat v garáži) Upraveno 7. červen 2022 uživatelem Pacho69 Citovat
Vist12 Odesláno 7. červen 2022 Autor Odesláno 7. červen 2022 To by bylo bezvadný teda 15 tisíc, to bych to radši do konce života toho auta dolejval A s těma flekama to je fakt těžký, nejdřív jsem z toho odjel místa odjel, říkám to je kaluž jako kráva, ale vedle byla další a pak další a ty určitě ze mě nebyli, takže těžko říct co je a není moje, kéžby nic nebylo moje Uvidíme, buď tam hodím karton na noc, nebo s tím zajedem do garáže a kouknout co, kde a tak. Každopádně díky za radu a tip Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.