Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj, dnes jsem kouknul do vyfuku a byl jsem prekvapen, mam v nem "saze". Je to rok stara 5008 s dvoulitrem a nedavno po nekolika chybovych hlaskach a prehravani softu neco na pokyn tovarny v servisu ladili. Obehl jsem jina nase auta s dvoulitrem, ruzne roky vyroby a ruzny najezd a vsichni maji vyfuk cisty. Mam najeto 40 000km a zpravidla dalky, fitr se vypaluje, teda aspon dle obcasneho lupani vyfuku a beziciho ventilatoru, kdyz nekde zastavim. 

To asi neni normalni, ze? Uz jsem objednan na servis, ale uz je znam, vzdy se snazi vykroutit apod.

Nevim, zda to je z fotky zretelne. Ale kdyz to otru papirem, je to proti 308, 508 a traveleroj obrovsky rozdi.

20220606_093357.jpg

Upraveno uživatelem doctortom508
  • O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Zdravim,mohu se zeptat,jak jste v servisu dopadl? Mame vyhlidnuty take dvoulitr,rok 2018, najezd 59 tkm,automat a mel tez saze ve vyfuku 😕 mame jeste 5008 rok 2018,manual dvoulitr,najeto 69 tkm a vyfuk uplne cisty.To stejne i na IX35, 2014,dvoulitr,najeto skoro 100 tkm,uplne cisto a ted na emisich kourivost 0,00 🤔 proslo se uz hodne dvoulitru a vetsina proste cerno 😕 uz jednou jsme se na starsi 5008 spalily s timto stavem vyfuku a stalo nas to dost penez a nerada bych auto za 800 tis a resila,ze je toro v pr.... Dekuji

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
Odesláno (upraveno)
V 6. 6. 2022 at 11:40, doctortom508 napsal:

Ahoj, dnes jsem kouknul do vyfuku a byl jsem prekvapen, mam v nem "saze". Je to rok stara 5008 s dvoulitrem a nedavno po nekolika chybovych hlaskach a prehravani softu neco na pokyn tovarny v servisu ladili. Obehl jsem jina nase auta s dvoulitrem, ruzne roky vyroby a ruzny najezd a vsichni maji vyfuk cisty. Mam najeto 40 000km a zpravidla dalky, fitr se vypaluje, teda aspon dle obcasneho lupani vyfuku a beziciho ventilatoru, kdyz nekde zastavim. 

To asi neni normalni, ze? Uz jsem objednan na servis, ale uz je znam, vzdy se snazi vykroutit apod.

Nevim, zda to je z fotky zretelne. Ale kdyz to otru papirem, je to proti 308, 508 a traveleroj obrovsky rozdi.

20220606_093357.jpg

Máme to samé na  1.5 96KW ale kdyz tam chmatnu prstem a obkrouzim výfuk tak prst je čisty😉

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno (upraveno)

Pro  Simona1987: Pokud se divate na ceskem trhu a auto myli pred prodejem takovi odbodnici jako v jednom velkem bazaru v Praze - opravdu na vlastni oci jsem to loni videl, tak se nedivim, ze jsou ty filtry kolikrat durch. On to totiz myl pri nastartovanem motoru a tou wapkou to tam valil tak, ze ta voda prosla skrze motor. Byl to P5008 rv 2014. Ja si to auto pak nechal pristavit, protoze jsem si vsiml, jak ho myje a auto, ktere jsem chtel koupit stalo za starou belu. Ale kdyz jsem pak videl, co leze z vyfuku, ihned mne presla chut, vlastne jako na cely ten bazar. Vyfuk vypadal, jako vy jim vypustili olej z motoru. 

Bohuzel situace na trhu je mizerna :(

Upraveno uživatelem HonzaC2
  • O 2 roky později...
Odesláno (upraveno)

Taky mám saze ve výfuku. Před prázdninami tam dávali nový FAP, právě kvůli kouřivosti, ale mám dojem, že ty saze tam jdou pořád. Při diagnostice jsem zjistil, že regenerace probíhá po 310 km, přitom na jiném autě s podobným motorem probíhá po 836 km. Je možné, že motor z nějakého důvodu více kouří a proto katalyzátor častěji regeneruje, ale stejně to nezvládne vše zpracovat a trochu sazí uniká?

Vyřešil někdo ty saze ve výfuku jinak, než výměnou katalyzátoru?

Upraveno uživatelem Leo
Odesláno

Mám Peugeot 508 103kw najeto 272tis. FAP je tam původní, koncovka výfuku taky černá, někde jsem slyšel, že je to nějakým kondenzátem a FAP může být v pořádku. Protože se chystám na STK, tak jsem natankoval Max motion OMV a udělal několik akcelerací do 150 km/hod pod plným plynem. První video je před vyhnáním pavouků a druhé po vyhnání. Poprvé si zakouří a podruhé nic..

Odesláno

Jenže já mám najeto 70 000 km a auto v záruce. Jen potřebuji nějaké argumenty, aby mě v servise neodbyli, že je to normální a že s tím nic neudělají.

Odesláno (upraveno)

Ty saze ve výfuky asi občas budou u Peugeotu HDi normální🤔. Myslím, že jsem je tam měl od 80tis.km. Prošel jsem několik STK legálně s kouřivostí 0,00 i s černým výfukem, který jsem před měřením vytřel hadrem. Před dvěma lety jsem měl na poslední  STK kouřivost 0,17 z povolených 0.51. A to asi proto, že jsem čekal na emise s motorem přes hodinu na volnoběh🤔.

Upraveno uživatelem Milan 508
Odesláno

Saze znamenaji jedine, diru ve filtru. 

Zaujalo mne : "Před prázdninami tam dávali nový katalyzátor, právě kvůli kouřivosti..." . Tak nevím, zrovna ten na tu kouřivost nemá vliv. Měniliti KAT nebo Filtr? Katalyzátor tam je od toho aby katalyzoval, tj. redukoval NOx a pak ještě použití při regeneraci na zvýšení teploty, ale na samotnou kouřivost nemá žádný vliv.

Odesláno (upraveno)

20240918_131131.thumb.jpg.60aa2645c66207613daeeca55a90285a.jpgNení pravda, že saze ve výfuku rovná se díra ve filtru. Např. Svět motorů dlohodobě testovali P508II 2.0HDi a měli tam po 40 tisíc najeto taky saze. Čekali "skandální odhalení" prasklý filtr a v Peugeotu ČR jim řekli že je to někdy běžné, že je to kondenzát, který projde přes FAP.

Odesláno

No pokud autorizovaný servis u auta pod zárukou tvrdí že je to normální stav tak bych to asi neřešil. A až by byl problém u emisí tak bych požadoval řešení u toho servisu který auto prohlásil za schopné provozu. A jinak jestli si trochu čoudne to je asi fakt normální. A to že regeneruje po xxx km a jiné auto po yyy km bych asi nebral jako bernou minci spíš po kolika km regenerovalo před výměnou a po kolika po výměně.   

Odesláno (upraveno)

Je rozdil mit tmavou stenu koncovky a nebo na ni mit saze. V tom clanku jasne pisou, ze maji tmavou koncovku, zpusobenou kondenzatem. Nepisou nic o sazich ani na emisich jim je nenamerili. Ale pokud ma nekdo ma fyzicky saze v koncovce, tak na emisich vyleti jak cert z krabicky (mineno ty saze).

Ale mam zato, ze tady se bavime o sazich ve vyfuku.

Blbe je, ze jak jednou filtr praskne, zasere zbytek vyfuku. Takze i po pripadne vymene asi je mozne, ze nejake saze stale polezou ven z predchozi "zavady" ulozene nekde v tlumici.

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odesláno

Chce to pořádně číst. Je tam doslova slovní spojení "trocha sazí v koncovkách výfuku". (pod tou modrou tabulkou). Samozřejmě tam nebude sazí jak u staré vejtřasky.😂

Odesláno

Ano, souhlasim. Chce to poradne cist a ne jen jeden clanek a z toho vyvodit zaver.

A kdyz si poradne prectes, zjistis, ze ten co rika, ze to je normalni, je zastupce znacky, kde se potencialne problém objevil. A co jineho asi tak mohl v danou chvili rict?

Zduraznuju, ze toto je muj osobni nazor, klidne si mej jiny, ale ja bych auto se sazema ve vyfuku nechtel, Podle mne tam proste je nejaky duvod, proc jini se stejnym motorem maji koncovku zcela cistou i ve 200.000km a jini cernou a se sazema.

U predchoziho auta jsem mel filtr praskly, koncovka byla cena, ne vrstva, ale saze tam byly. Na autě jsem musel vymenit EGR a dolit eolys, tyto dve veci v ulate byly zle a podle mne byly pricinou onoho stavu. Auto jsem vykoupil z firmy, kde auto melo vyplněnou servisni knizku a presto vak na eolys zcela prazdny. 

Nyni mam 2 auta a u obou mam koncovky naprosto ciste. Kdyby nebyly, sli by z domu. Vubec bych nečekal,  az se neco viditelně vysype. 

Odesláno (upraveno)

Já jako uživatel auta skoro od novoty od 23tis. km mohu z vlastní zkušenosti potvrdit, že s očouzenou koncovkou ve cca 110tis. najeto, jsem prošel podotýkám legálně emisemi s kouřivostí 0,00 pak v cca 180 tis.km rovněž 0,00. Až v roce 2022 jsem měl kouřivostl 0,17 z povolených 0,51, asi protože byla na STK obrovská fronta a čekal jsem na emise přes hodinu s nastartovaným motorem, aby nevychladl.

Každej ať si má auta jaký chce, za mě nemluví pocity ani názory, ale fakta, které jsem zažil na vlastní kůži. Ten článek mi jen mojí zkušenost potvrdil. Fap mám původní a zcela bez problémů nalítal celých 273tis.km a jedině jsem nechal doplňovat aditiva.

To s tím kondenzátem nevím jen ze članku v SM a z vlastní zkušenosti, ale i od automechanika.

Vypadá to, že plno lidí vyměnilo FAPy kvůli sazím ve výfuku úplně zbytečně a provařilo plno peněz, přitom mohli nalítat 300 tis.+  km.

Opakuji, mluvím z osobní zkušenosti.

Odesláno (upraveno)

@HonzaC2 Myslím si přesně to samé, koncovka výfuku by měla být čistá. Pokud jsou vedle sebe dvě stejná auta s podobnými kilometry, jedno má výfuk čistý a druhé špinavý, tak u toho druhého je něco špatně. Nemusí se to projevovat na jízdních vlastnostech, může projít emisemi, ale je tam něco špatně. Mým cílem je tedy mít výfuk čistý.

Auto jsem koupil před prázdninami. Původně jsem ho koupit nechtěl, protože mělo černý výfuk a při rozjezdu viditelně lehce zadýmilo (i když mělo dva měsíce po STK). V Peugeotu při první diagnostice nic nezjistili. Potom popřemýšleli a rozhodli se, že v rámci záruky vymění FAP filtr (ne katalyzátor, to jsem se upsal). Jak moc se to zlepšilo už šlo těžko ověřit (ve výfuku byly čerstvé saze, které šly ven) a protože jsem auto potřeboval (podobné jiné v nedohlednu) a je na něj ještě rok záruka, tak jsem ho vzal. Po třech měsících pozoruji, že i po opakovaném vyčištění koncovky výfuku jsou na ni po čase zase saze. Snižující tendenci zatím moc nepozoruji. Jediné, co mne ještě napadá je rozdělat výfuk a podívat se přímo na výstup nového FAP filtru. Pokud tam však saze budou, tak budu asi těžko argumentovat tím, že jsem rozdělal výfuk a našel saze.

Upraveno uživatelem Leo
Odesláno (upraveno)

Za sebe jsem rád, že jsem neřešil pitomosti s očouzenou koncovkou a legáně procházel emisemi s nulovou kouřivostí a nalítal téměř 300tis. km. V záruce bych to určitě z plezíru řešil i přesto, že to vypadá i dle importéra, že je to vlastnost.

Každé auto je provozováno v jiném režimu, tankuje jiná paliva atd. atd.

Jeden má saze v laufu a druhej ne a vypadá to, že je to úplně buřt.🤣

Odesláno

Jestli je to způsobeno vysokou kouřivostí, tak by to mohlo (mělo?) být poznat na "livedatech" přes DIAG, když na to bude koukat někdo, kdo ví :myslim Většinou to bývá tím, že tam jde moc nafty - vstřiky nepracují správně? Mně teda 508 zatím taky prochází legálně s 0,00 a kromě smradu při vypalování a páry, když mrzne, z toho nic nejde. Ale nevím, jestli je to nějak směroplatný vzhledem k tomu, že to je Euro5. Jestli E6/6.x nejsou v tomhle směru zase trochu jinak řešené :nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...