jinnem Odesláno 26. březen 2022 Odesláno 26. březen 2022 (upraveno) Pri jizde mi praskl klinovy remen,okamzite jsem zastavila zavolala odtahovku a chci se zeptat jestli hrozi nejake poskozeni motoru,nebo jen v servisu daji novy remen a bude to OK?Dekuji. Upraveno 26. březen 2022 uživatelem jinnem Citovat
ozzy56 Odesláno 26. březen 2022 Odesláno 26. březen 2022 ano, pokud jen praskl drážkový řemen, tak nasadí nový a pojedeš jinnem ohodnotil 1 Citovat
jinnem Odesláno 26. březen 2022 Autor Odesláno 26. březen 2022 Děkuju za info,bala jsem se jestli nebude horsi zavada. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 26. březen 2022 Odesláno 26. březen 2022 No občas se stane, že se kousek dostane pod kryt rozvodů a může tam udělat paseku.... Raději zkontrolovat.... Záleží jakým způsobem prasknul.... jinnem a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 26. březen 2022 Odesláno 26. březen 2022 Mě spadl a potkaly se ventily. Musel jsem si sehnat druhý motor. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 26. březen 2022 Odesláno 26. březen 2022 tobe ale spadnul remen rozvodu ne ?? slecne/pani spadl remen prislusenstvi jestli to chapu dobre Citovat
Pepito Odesláno 26. březen 2022 Odesláno 26. březen 2022 Já tam klínový řemen nemám, jen ozubený. Citovat
Hafity Odesláno 26. březen 2022 Odesláno 26. březen 2022 před 3 hodinami, Havlicek.Lukas napsal: tobe ale spadnul remen rozvodu ne ?? slecne/pani spadl remen prislusenstvi jestli to chapu dobre No ale malý kousek prasklého řemenu příslušenství, který se dostane do prostoru řemenu rozvodu někdy dokáže divy Není to až tak vzácný jev.... Proto když měním rozvody, tak automaticky měním i řemen příslušenství.... Citovat
Ferry Odesláno 26. březen 2022 Odesláno 26. březen 2022 Ta terminologie je složitější a většinou špatně používaná. Ozubený řemen je právě ten rozvodový - má na sobě zuby, kolmo na směr běhu, jinak je v profilu plochý. Pak se používají V-řemeny - tedy ty klínové, ty mohou být pro lepší flexibilitu a přenos síly taky žebrované - klín je nasekán opět kolmo na směr běhu na jednotlivé zuby. No a dnes se v drtivé většině jako řemen pohonu příslušenství používá tzv. řemen drážkový, nebo též "micro-V". Má žebrování v podélném směru (rovnoběžně se směrem běhu) ve tvaru drobných klínků ,takže je to v podstatě klínový řemen, většinou se používá 6 drážek - jakoby 6 drobných klínových řemenů spojených vedle sebe jinnem, Hafity, t0m@s a 1 další ohodnotil 4 Citovat
jinnem Odesláno 26. březen 2022 Autor Odesláno 26. březen 2022 (upraveno) praskl mi tento Upraveno 26. březen 2022 uživatelem pavelu96 Odstraněna divná citace ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 26. březen 2022 Odesláno 26. březen 2022 tak potom platí, co jsem psal nahoře , (já tušil, že když jsi psala klínový řemen, že to bude drážkový) jinnem ohodnotil 1 Citovat
jinnem Odesláno 26. březen 2022 Autor Odesláno 26. březen 2022 Děkuju za ochotu ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.