Roman Bazi Odesláno 17. březen Odesláno 17. březen (upraveno) Tak plast ani pozink asi nee. Prosím o radu. Mám otázku na ty, kdo uż s deskami Cetris pracovali. Pokud bych se rozhodl to dělat z Cetris, dělal bych rozměr 1250x1250 a 1250x833. Tři desky na sebe takže výška 75-90 kvůli svahu. Pro bezpečnost bych protilehlé desky spojil uprostřed roxorem. A teď otázka. Desky š 22 nebo bude stačit 20? Nebo při té výšce už 28? Potřebuji 44 desek, coż by 307ma uvezla i v šíři 22. Š 28 už bych naložil jen 39ks. Upraveno 17. březen uživatelem Roman Bazi Citovat
Péťa Odesláno 17. březen Odesláno 17. březen Podle mé zkušenosti by stačila tloušťka 20 mm, ale protože já musím mít všechno předimenzované, vzal bych 22 mm ozzy56 a Roman Bazi ohodnotil 2 Citovat
Roman Bazi Odesláno 17. březen Odesláno 17. březen Díky. Ja také. Także 22 bude stačit? 28 je zbytečných? Citovat
Péťa Odesláno 17. březen Odesláno 17. březen 28 je opravdu hrozně moc. To mám já a k máti jsem už kupoval 22 Roman Bazi ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 17. březen Odesláno 17. březen Jelikož jsem na zahradu hledal levné záhony, vzal jsem ty plechový z vidaxl. Drží už 5 let, bez koroze. Ale jsou takový měkký, když se o něj člověk opře, prohne to Roman Bazi ohodnotil 1 Citovat
Roman Bazi Odesláno 17. březen Odesláno 17. březen (upraveno) Dobře, díky kluci. Ve čtvrtek asi zajedu pro Cetris 22. Upraveno 17. březen uživatelem Roman Bazi Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 17. březen Odesláno 17. březen (upraveno) @Roman Bazi Jak si představuješ to spojení roxorem? Já teda použil kovové úhelníky a plastové plaňky na plot Upraveno 17. březen uživatelem Péťa Roman Bazi, Pepito a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
Roman Bazi Odesláno 18. březen Odesláno 18. březen Pokud budu dělat rozměr 1250x1250, tak bych uprostřed każdé desky vyvrtal díru, a dírami prostrčil roxor, na kterém by byly na konci závity a zvenku by se dala velkoplošná podložka a uzavřená matka. Jen nevím, jak rychle se v tom záhoně bude roxor ztrácet (korodovat). Pokud bych dělal rozměr 1250x833, mohl bych použít řešení s plastem, jako máš Ty. Citovat
ozzy56 Odesláno 18. březen Odesláno 18. březen (upraveno) před 4 hodinami, Roman Bazi napsal: zvenku by se dala velkoplošná podložka a uzavřená matka. udělal bych to jinak, nebo pak dal na matku plastové šestihranné víčko, kvůli poškrábání 10mm roxor tě přežije sorry--uzavřená matka, chápu Upraveno 18. březen uživatelem ozzy56 Roman Bazi ohodnotil 1 Citovat
Roman Bazi Odesláno 19. březen Odesláno 19. březen Dnes jsem dovezl 60 ks desek 1250x300 š22. V garáži je asi všechny vyvrtám a pak převezu na zahradu, smontuji a pak se natřou. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 19. březen Odesláno 19. březen @Roman Bazi Za rok až dva se zeptám, jak nátěr drží. Já neměl odvahu natírat, obávám se, že se barva bude časem loupat a přetírat se mi to nechce. Citovat
Roman Bazi Odesláno 20. březen Odesláno 20. březen @Péťa vycházím z toho, že Cetris saje vodu, a tak věřím, že kdyż se to před montáží, když to bude suché, natře řidší barvou, tak se nasaje do materiálu, a loupat se nebude. Citovat
Roman Bazi Odesláno 20. březen Odesláno 20. březen Aha. Jestli to nepůjde barvit, tak to nechci. Beton na zahradě nee. Citovat
Péťa Odesláno 20. březen Odesláno 20. březen Píšou, že natírat to jde. Jenže můj požadavek je nátěr, který by vydržel 30 let a to se bojím, že nebude... Citovat
Roman Bazi Odesláno 23. březen Odesláno 23. březen Tak pokud nátěr pár roků vydrží, budu spokojem, a pak ho obnovíme. Citovat
BubakGS Odesláno 23. březen Odesláno 23. březen Z cetrisu mám na zahradě kompost - cirka 6-7 let a drží beze změny. Vodu to nesaje, natírat jsem to nezkoušel. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 3. květen Odesláno 3. květen Dnes jsem 4 záhony vytunil měděnou páskou, snad slimáky zastaví. Zítra Martina ještě koupí další a dolepím i zbytek. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 3. květen Odesláno 3. květen Jakože tu pásku sežerou, zezelenaj a chcípnou... BubakGS a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 3. květen Odesláno 3. květen Měď je brní a oni ji nepřelezou. Prý BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.