caco Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 Tak som si vypocul nezavisle na sebe od siestich ludi kritiku na xenony! Udajne pri dlhsich cestach v noci ked dlhsie sleduju osvetlenu cestu pred autom rychlejsie sa im unavuju oci (silnejsie svetlo) a v pripade oproti iduceho auta ked sa pozru na neho (v noci samozrejme do jeho svetiel) udajne je to uplne oslnujuce (az oslepujuce) a ze ich z toho vyslovene bolia oci! Ake mate skusenosti vy? Co si o tomto myslite? Mne osobne sa to nezda (no nejazdim dlhe nocne trasy). Citovat
Radek V. Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 já osobně do světel protijedoucího nekoukám....to tě oslni a unaví s xenony i bez nich;) Citovat
vector Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 Původně zaslal: caco Tak som si vypocul nezavisle na sebe od siestich ludi kritiku na xenony! Udajne pri dlhsich cestach v noci ked dlhsie sleduju osvetlenu cestu pred autom rychlejsie sa im unavuju oci (silnejsie svetlo) a v pripade oproti iduceho auta ked sa pozru na neho (v noci samozrejme do jeho svetiel) udajne je to uplne oslnujuce (az oslepujuce) a ze ich z toho vyslovene bolia oci! Ake mate skusenosti vy? Co si o tomto myslite? Mne osobne sa to nezda (no nejazdim dlhe nocne trasy). Pořád je to daleko slabší, než světlo ve dne a barvou to víc odpovída dennímu wsvětlu, takže Whats problem? S těm a protijedoucíma je to tak, že se díváš neustále do své nažloutlé tmy a pak přijede něco co dobře svítí a oko samozřejmě reaguje. Pokud uděláš tu chybu, že se podíváš do světla, tak to máš blbé, ale to nemáš dělat ani u normálních žárovek. Citovat
BobyD Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 neni pravda ze by denni svetlo bylo silnejsi xenony specialne v noci jsou kurva neprijemny nehlede k tomu ze je o rozdil kdyz je tma tve oci privyknou a kdyz pak te pak nahle osvetlni xenon ,specialne od tech borcu co to tam maj na cerno a svetla se jim nenaklani,tak to muze mene zkusene ridice pekne rozhodit. Citovat
Radek V. Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 2 BobyD přečti si jak zněl původní dotaz....... to co jsi zde napsal, to už dávno víme;) Citovat
BobyD Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 2 Radek V. a mas xenony? [upravil dne 19.4.06 BobyD] Citovat
Tommy306 Odesláno 20. duben 2006 Odesláno 20. duben 2006 já mám xenony a nepostřehl jsem, že bych v noci byl víc unavenej, spíš naopak protože to bílé světlo je příjemnější...co se týká protijedoucích aut, nečumte jim do světel a nebudou vás bolet oči...v noci v protisměru mi víc spíš vadí doma sešroubovaný Fáčko, kterýmu svítí jedno světlo nahoru a druhý doleva Citovat
rimmer Odesláno 20. duben 2006 Odesláno 20. duben 2006 no hlavne ze protijedouci auta dobre vidi..predpokladam, ze to origo xenony do 306tky nebudou Citovat
Tommy306 Odesláno 20. duben 2006 Odesláno 20. duben 2006 nebudou:roll...ale nikdo z protijedoucích si nestěžoval:D Citovat
bobo7 Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 Spatne serizeny normalni svetla,ktery ma nekdo prizvednuty taky pekne oslnej, nekdy vic nez xenon:o Citovat
voštík Odesláno 23. duben 2006 Odesláno 23. duben 2006 Ja osobne ty xenony, a vubec bile svetlo v noci, rad nemam. Kdysi davno jsem podlehl lakadlu na 100W zarovky, ktere svitly plus-minus bilym svetlem. Bylo to pred zimou. No kdyz pak napadla ta bila studena vec, tak jsem videl uplnej prd. Prisoudil jsem to bilymu svetlu, ktere nekontrastuje ani v nejmensim s tim bilym na ceste. Odpoved sice trochu mimo, ale jeden z duvodu. No a unavu jsem nijak zvlast nepozoroval. Bohuzel nemam zkusenosti z dlouhodobym rizenim v noci s xenonem. Hlasky typu: denni svetlo je ostrejsi nez xenon, tak v cem je problem - neberu vubec v uvahu, protoze v noci neni den a zornicky mi fungujou naprosto sqjele, takze proto je taky nemam rad Citovat
Tommy306 Odesláno 24. duben 2006 Odesláno 24. duben 2006 na tohle si dovolím regovat tak, že xenony jsem nejvíc ocenil právě v zimě za tmy na sněhu...troufám si říct, že jsem s nima viděl dvakrát víc než s normálníma světlama...taky je supr, když je na cestě bíla přerušovaná čára, to ji taky vidím až do nevidím:D Citovat
kšanda Odesláno 24. duben 2006 Odesláno 24. duben 2006 já bych hlavně zakázal protijedoucí auta. to sou takový otravové Citovat
Fusion Odesláno 24. duben 2006 Odesláno 24. duben 2006 Já bych zakázal Fábie. A ten génius, kterej rozhodl že se tam dají 1000W halogeny, tomu bych dal kule do svěráku. Citovat
Ladis Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 Xenony nejsou špatný a mně osobně nevadí v protisměru. Obecně jsem trochu odolnější na oslnění. Máme je ve firemních Fábkách a příjemně se s tím jede. Hlavně to má automatické štelování sklonu, takže se nestane že by člověk mohl vybírat vrabčí hnízda na stromech u silnice když je naloženej. Xenony na Passatu svítí jako hrom. Tydle světla jsou lahůdka, s těma už opatrně. Xenony prioritně nepotřebuju, stačí ty mžouráky co má 205, jen kdyby kažbý cyklista měl na řiti aspoň odrazku. Citovat
chuck11 Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 Já taky nejsem proti zeštelovaným xenonům,taky sem o nich chvíli uvažoval ,ale nakonec sem zůstal u klasických H7. Že xenony oslňujou to se zas tak říct nedá,na cestách jezdí daleko víc debilů :xvulkteří svítí klasickými světlama pánu bohu do oken Citovat
Jirkap Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 Už jsem to tady jednou psal… měl jsem na autě xenony a je to opravdu o něčem jiném, ale musí být dobře seštelované. Tady u toho je nemám a dost mě to mrzí, že se nedají ani dokoupit… viz homologace. Tak jsem si včera zkusil koupit žárovky H7 s xenonovou náplní a jsem na to zvědavý, hlavně jsou homologované! Citovat
Fx Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 Původně zaslal: Fusion Já bych zakázal Fábie. A ten génius, kterej rozhodl že se tam dají 1000W halogeny, tomu bych dal kule do svěráku. U fábií je snad problém ve zvýšeném palubním napětí kvůli tuším jednotce:o Citovat
Jirkap Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 Původně zaslal: Fx Původně zaslal: Fusion Já bych zakázal Fábie. A ten génius, kterej rozhodl že se tam dají 1000W halogeny, tomu bych dal kule do svěráku. U fábií je snad problém ve zvýšeném palubním napětí kvůli tuším jednotce:o Taky jsem něco podobného slyšel a pak tam taky dost odcházejí žárovky Citovat
JOO Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 Mně xenony taky nevadí. V noci protijedoucím zásadně neokukuju světla , protože jako normální řidič ztlumím a při slabém svitu luceren na mé 306 raději hlídám pravou stranu , abych nehodil nějakého bicyklistu , kteří se už rojí a pořád ještě nesvítí , někam na pole. Snad jen mlčky závidím , myslím že se s nimi musí v noci pěkně jezdit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.