Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak som si vypocul nezavisle na sebe od siestich ludi kritiku na xenony! Udajne pri dlhsich cestach v noci ked dlhsie sleduju osvetlenu cestu pred autom rychlejsie sa im unavuju oci (silnejsie svetlo) a v pripade oproti iduceho auta ked sa pozru na neho (v noci samozrejme do jeho svetiel) udajne je to uplne oslnujuce (az oslepujuce) a ze ich z toho vyslovene bolia oci! Ake mate skusenosti vy? Co si o tomto myslite? Mne osobne sa to nezda (no nejazdim dlhe nocne trasy).

Odesláno
Původně zaslal: caco

Tak som si vypocul nezavisle na sebe od siestich ludi kritiku na xenony! Udajne pri dlhsich cestach v noci ked dlhsie sleduju osvetlenu cestu pred autom rychlejsie sa im unavuju oci (silnejsie svetlo) a v pripade oproti iduceho auta ked sa pozru na neho (v noci samozrejme do jeho svetiel) udajne je to uplne oslnujuce (az oslepujuce) a ze ich z toho vyslovene bolia oci! Ake mate skusenosti vy? Co si o tomto myslite? Mne osobne sa to nezda (no nejazdim dlhe nocne trasy).

Pořád je to daleko slabší, než světlo ve dne a barvou to víc odpovída dennímu wsvětlu, takže Whats problem?

S těm a protijedoucíma je to tak, že se díváš neustále do své nažloutlé tmy a pak přijede něco co dobře svítí a oko samozřejmě reaguje. Pokud uděláš tu chybu, že se podíváš do světla, tak to máš blbé, ale to nemáš dělat ani u normálních žárovek.

Odesláno

neni pravda ze by denni svetlo bylo silnejsi xenony specialne v noci jsou kurva neprijemny nehlede k tomu ze je o rozdil kdyz je tma tve oci privyknou a kdyz pak te pak nahle osvetlni xenon ,specialne od tech borcu co to tam maj na cerno a svetla se jim nenaklani,tak to muze mene zkusene ridice pekne rozhodit.

Odesláno

já mám xenony a nepostřehl jsem, že bych v noci byl víc unavenej, spíš naopak protože to bílé světlo je příjemnější...co se týká protijedoucích aut, nečumte jim do světel a nebudou vás bolet oči...v noci v protisměru mi víc spíš vadí doma sešroubovaný Fáčko, kterýmu svítí jedno světlo nahoru a druhý doleva

Odesláno

Ja osobne ty xenony, a vubec bile svetlo v noci, rad nemam. Kdysi davno jsem podlehl lakadlu na 100W zarovky, ktere svitly plus-minus bilym svetlem. Bylo to pred zimou. No kdyz pak napadla ta bila studena vec, tak jsem videl uplnej prd. Prisoudil jsem to bilymu svetlu, ktere nekontrastuje ani v nejmensim s tim bilym na ceste.

Odpoved sice trochu mimo, ale jeden z duvodu.

No a unavu jsem nijak zvlast nepozoroval. Bohuzel nemam zkusenosti z dlouhodobym rizenim v noci s xenonem. Hlasky typu: denni svetlo je ostrejsi nez xenon, tak v cem je problem - neberu vubec v uvahu, protoze v noci neni den a zornicky mi fungujou naprosto sqjele, takze proto je taky nemam rad

Odesláno

na tohle si dovolím regovat tak, že xenony jsem nejvíc ocenil právě v zimě za tmy na sněhu...troufám si říct, že jsem s nima viděl dvakrát víc než s normálníma světlama...taky je supr, když je na cestě bíla přerušovaná čára, to ji taky vidím až do nevidím:D

Odesláno

Xenony nejsou špatný a mně osobně nevadí v protisměru. Obecně jsem trochu odolnější na oslnění.

Máme je ve firemních Fábkách a příjemně se s tím jede. Hlavně to má automatické štelování sklonu, takže se nestane že by člověk mohl vybírat vrabčí hnízda na stromech u silnice když je naloženej.

Xenony na Passatu svítí jako hrom. Tydle světla jsou lahůdka, s těma už opatrně.

Xenony prioritně nepotřebuju, stačí ty mžouráky co má 205, jen kdyby kažbý cyklista měl na řiti aspoň odrazku.

Odesláno

Já taky nejsem proti zeštelovaným xenonům,taky sem o nich chvíli uvažoval ,ale nakonec sem zůstal u klasických H7.

Že xenony oslňujou to se zas tak říct nedá,na cestách jezdí daleko víc debilů :grr:xvulkteří svítí klasickými světlama pánu bohu do oken

Odesláno

Už jsem to tady jednou psal… měl jsem na autě xenony a je to opravdu o něčem jiném, ale musí být dobře seštelované.

Tady u toho je nemám a dost mě to mrzí, že se nedají ani dokoupit… viz homologace.

Tak jsem si včera zkusil koupit žárovky H7 s xenonovou náplní a jsem na to zvědavý, hlavně jsou homologované!

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Já bych zakázal Fábie.

A ten génius, kterej rozhodl že se tam dají 1000W halogeny, tomu bych dal kule do svěráku. :mad:

U fábií je snad problém ve zvýšeném palubním napětí kvůli tuším jednotce:o

Odesláno
Původně zaslal: Fx

Původně zaslal: Fusion

Já bych zakázal Fábie.

A ten génius, kterej rozhodl že se tam dají 1000W halogeny, tomu bych dal kule do svěráku. :mad:

U fábií je snad problém ve zvýšeném palubním napětí kvůli tuším jednotce:o

Taky jsem něco podobného slyšel a pak tam taky dost odcházejí žárovky

Odesláno

Mně xenony taky nevadí. V noci protijedoucím zásadně neokukuju světla , protože jako normální řidič ztlumím a při slabém svitu luceren na mé 306 raději hlídám pravou stranu , abych nehodil nějakého bicyklistu , kteří se už rojí a pořád ještě nesvítí , někam na pole. Snad jen mlčky závidím , myslím že se s nimi musí v noci pěkně jezdit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...