Icemann81 Odesláno 24. září 2021 Odesláno 24. září 2021 Čaute, chcel som sa spýtať, či niekto riešil inštaláciu alarmu do vozidla, hlavne s Webastom v GT verzii, kde je bezkľúčové odomykanie a reálne nie je problém s ukradnutím takéhoto vozidla. Čítal som hodne príspevkov, že Webasto sa veľmi "nekamaráti " s alarmom montovaným origoš v Peugeot servise. Bezkľúčový prístup do auta dokáže prelomiť, alebo skopírovať kód kľúča, skoro každý zlodej áut s trošku lepším vybavením a za pár sekúnd je preč aj s autom. Pozeral som si ponuky na internete a celkom sa mi páči Pandora alarm vo full výbave a ešte aj WAN, no pri tom druhom sa mi veľmi nepáči navyše zasúvanie imobilizéra do auta. Oba sú podľa recenzií veľmi dobré, no Pandora sa mi páči trošku viac, samozrejme je drahší. Aký alarm máte vy, alebo máte aspoň skúsenosti? Nebojte nechcem Vás vykradnúť. Zisťujem, že auto s bezkľúčovým prístupom je fakt.... prekonáva ju len funkcia START STOP, no hold opcia bola súčasťou GT verzie. START STOP sa bude dať určite dáko vypnúť, cez PC a kódovanie, aspoň pevne verím, nemám chuť ju stále manuálne vypínať. Citovat
doctortom508 Odesláno 24. září 2021 Odesláno 24. září 2021 (upraveno) Na trvale vypnuti start stop systemu zapomen, teda pokud je pres dysplej. Co se tyka alarmu, dle me skoro zbytecnost, pokud ti nekdo vycte kod z bezklickovyho odemykani, urcite si poradi i s alarmem. A jestli nekdo bude to chtit, ukradne ho tak, jako tak. Upraveno 24. září 2021 uživatelem doctortom508 Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 24. září 2021 Odesláno 24. září 2021 Doma davam klice do plechove krabicky.., ...v hotelu do pokojoveho trezurku ... ...jsou na klice bezpecnostni kapsicky...... no .. a nejaky sikovny tajny vypinac na neco duleziteho by nejaky sikovny autoelektrikar nevymyslel? Citovat
doctortom508 Odesláno 24. září 2021 Odesláno 24. září 2021 Bych to nechal spise dobre pojistit ... Kdyby to auto nekdo fakt chtel, tak to nalozej na odtah a je to fuk jaky to ma zabezpeceni a peugeoty se stejne podle me tolik nekradou. Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 24. září 2021 Odesláno 24. září 2021 Zámek řazení v kombinaci s tajným vypínačem by podle mně mělo stačit. Že je (bude) auto pojištěný beru u novoty jako samozřejmost. Jinak se s kloním k názoru doctortom508. Peugeoty se obecně moc nekradou a pokud by o to auto měl někdo eminentní zájem tak si ho vezme ať bude zabezpečený sebelíp. Jako kdo se pozastaví nad tím že auto nakládá na odtahovku týpek v reflexních montérkách a když k tomu bude mít patřičný průpovídky o inteligenci majitele tak mu to na první pohled sežere i četník. Citovat
Návštěvník Odesláno 24. září 2021 Odesláno 24. září 2021 (upraveno) Já mám Patriot EU a je to věc naprosto dostačující o které dá se říct nevím. Když dojde k náklonu tak přijde SMS a ozve se aplikace, auto najdeš na mapě atd. Je to fajn a že to neřve jsem rád, dnes už tomu stejně nikdo nevěnuje pozornost. Poprvé mi začal mobil řvát, když jsem měl auto v servisu a nakládali na odtahovku do lakovny. Úplně jsem se lekl co to je, protože jsem to neznal. Takže to funguje skvěle. Poplatek pouze 600,- na rok. Upraveno 24. září 2021 uživatelem Návštěvník Citovat
doctortom508 Odesláno 24. září 2021 Odesláno 24. září 2021 600 korun je zanedbatelna castka pri cena auta. Jen ten, kdo by to odtahoval bude mit nejspis i rusicku GSM Kdysi jsem taky resil zabezpeceni, ted uz jen pojistka Péťa ohodnotil 1 Citovat
Icemann81 Odesláno 25. září 2021 Autor Odesláno 25. září 2021 V 24. 9. 2021 at 17:27, doctortom508 napsal: Na trvale vypnuti start stop systemu zapomen, teda pokud je pres dysplej. Co se tyka alarmu, dle me skoro zbytecnost, pokud ti nekdo vycte kod z bezklickovyho odemykani, urcite si poradi i s alarmem. A jestli nekdo bude to chtit, ukradne ho tak, jako tak. Trvale vypnutie som myslel len cez diagnostiku, inak to nejde, to viem. Pandora ma dobré recenzie, celkom sa mi páči a poistenie na hodnotu tohto auta tiež nie je lacné Citovat
Návštěvník Odesláno 25. září 2021 Odesláno 25. září 2021 (upraveno) Tak upřímně bych zabezpečení auta nedával ale vyšla díky tomu lépe pojistka a vlastně se to zaplatilo díky slevě. Takže proč ne, včetně pískování skel. Jinak člověk nesmí být paranoidní z obou stran - že auto někdo ukradne (neříkám že to nehrozí - jen jsou vyhledávanější auta) a z další strany že zloděj bude mít rušičky a kdovíjaké zařízení včetně odtahu atd. Zase si tak s těmi našimi auty nefanděme Upraveno 25. září 2021 uživatelem Návštěvník Citovat
doctortom508 Odesláno 25. září 2021 Odesláno 25. září 2021 (upraveno) Pres diagnostiku to mozna vypnes u vw.group, u peugeota nee. Pokud to ma tlacitlo, jde to ocurat jinak ne a jinak, kdo by kradl peugeota Upraveno 25. září 2021 uživatelem doctortom508 Citovat
HonzaZ Odesláno 25. září 2021 Odesláno 25. září 2021 Jako první věc zabezpečení auta je dobrá pojistka a vypískování VIN do skel. Dále už se meze nekladou. Obyčejný alarm je asi na nic. Dnes už si ho nikdo nevšimne, akorát to štve sousedy. Uvažoval jsem třeba o zabezpečení IGLA. Je to nenápadné a dokáže dokonce trvale deaktivovat start/stop. Citovat
Icemann81 Odesláno 27. září 2021 Autor Odesláno 27. září 2021 (upraveno) Nie v manuále, 6 stupňová Upraveno 27. září 2021 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek Citovat
BubakGS Odesláno 27. září 2021 Odesláno 27. září 2021 ...me se na jinem aute vyplatilo vypiskovani VIN na vsechny skla... ... dal bych spi sporidil nejaky GPS tracker ...... ..ale zasadni je pojistka..... Citovat
PaKr Odesláno 27. září 2021 Odesláno 27. září 2021 Z těch mechanických je kromě klasického zámku zpátečky ještě zámek řízení. Je na stejném principu, akorát je někde nad pedály. Akorát si už nepamatuji, jak se to jmenuje, ale zkusím pohledat. Z alarmů bych vybíral, takové, co informují na mobil, případně GPS. Citovat
PaKr Odesláno 30. září 2021 Odesláno 30. září 2021 Tak jsem to našel Osobní zkušenost s tím nemám, pouze vím, že to existuje. https://www.zeder.cz/ Citovat
Icemann81 Odesláno 17. leden 2022 Autor Odesláno 17. leden 2022 Mne sa skôr páči Pandora, no tie ceny... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.