Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

@pavel.easy ... asi jim WEBASTO taky podrazilo. A u Burianka mozna maji pravdu s tim, ze to eThermo nemusi byt schvalene vyrobcem - oni jsou WEBASTO autorizak, tak si asi nerisknou nejaky potencionalni pruser... 

• O 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj,

tak od minulého pátku jsem hrdým majitelem nového "Pežotka". Asi jsem měl i trochu štěstí, protože jsem ho obdržel ani ne po pěti měsících od objednání. Ani ne půl měsíce po mně už začali rušit objednávky na jednotlivá auta. Zatím Pierra (tak mu říká manželka a děti) zajíždím a musím říct, že jsem nadšený. Třeba i z toho, jak auto topí. Dříve jsem byl zvyklý, že musím ujet několik km, než auto začne trochu topit, teď (při teplotě kolem 10 stupňů) ujedu pár desítek metrů a z ventilace auta už fouká teplý vzduch. Zřejmě má auto nainstalovaný nějaký předehřev už z výroby, protože motor se určitě ještě nestačil zahřát a i kontrolka teploty chladící kapaliny je stále na nule. Tohle samozřejmě neřeší předehřev motoru a problémy, které jsem jeho ohřevem chtěl řešit. Teď jsem ale na tom tak, že nevím, jestli chci nějaký předehřev vůbec řešit. Možná že během zimy ale změním názor, uvidím.

Odesláno

Kdo nevěří, ať tam běží. Neříkám, že auto topí (přenos teploty z horkého motoru do topení automobilu), ale že z ventilace  po chvilce fouká teplý vzduch....vztahuju to k teplotě okolí 10 stupňů. Proto mám domněnku, že ve ventilaci je předinstalovaná nějaká topná spirála.

Odesláno
před 16 minutami, doctortom508 napsal:

To jako, ze ti nafta topi po par desitkach metru? Tak jeste tu o Budulinkovi. Chapu nadseni z novyho auta, ale ...

To je snad úplně normální ne? Prostě je tam, jako všude jinde, elektrický "přímotop" :roll  A při 10°C to není problém, aby to za pár minut po startu foukalo teplé. Nebo snad u fénu na vlasy čekáš hodinu, než začne foukat teplý vzduch?

Odesláno

Ale o tom přece mluvím. Jen mi nepřijde (i podle diskuze), že je to úplně "normální", protože v práci řídím několik typů vozidel od Škodovky a Fordu (dodávkové i osobní verze) a takový nástup ohřevu tam určitě není. A jedná se o poměrně nová vozidla, která mají jak benzinové tak naftové motory.

@MJSytic jsem rád, že jsi mi to potvrdil. 🙂

Odesláno

No tak ja par desitek minut nejezdim nekolik minut. S nekolika minutame nemam problem. Ale par desitek metru je doslovne 20 metru a i kdybych netrval na 20 metrech, tak proste po par desitkach metru netopi. Po nekolka minutach ano.

Odesláno

Pár desítek je u mě do 100m, to už cítím teplý vzduch. Vztahuji to k okolní teplotě 10 stupňů, jedu pomalu, než se vymotám na hlavní cestu. Tlak vzduchu a rosný bod dodám někdy jindy....  Zatím spokojenost.

Odesláno
před 1 hodinou, MJSytic napsal:

Prostě je tam, jako všude jinde, elektrický "přímotop"

Tento "vynález" je už poměrně staršího data.... Ale nemají ho všechny auta....

Odesláno

Tak po 100 metrech to netopilo, ale po cca250m uz z toho sel vlaznej vzduch, bylo 12 stupnu.

Ale jak jsem to rano sledoval, tak jsem si opet vsimnul, ze klima asi funguje on/off.  Mam nastaveno 21 stuonu a rano po 5km jizdy me bylo vedro, stahnul jsem tedy na 20 stupnu a zase zima. Dal jsem opet 21 a dlouho se nic nedelo a pak zase vedro, rikal jsem si vydrzim, treba mam jen takovej pocit. Ale za chvili zena, ze ji je vedro. S teplotou jsem uz nehybal a stridalo se teplo a chlad. Ne ze bych mrznul, ale bylo znat, ze to topi a netopi. Cekal bych, ze to bude regulovat teplotu jinym zpusobem. Ale podobne se chovala i 508. Ale treba octavka tu teplotu reguluje jinak, tam jsem nikdy problem nemel.

Odesláno

Možná to chce dát na 20,5 °C :aut Já na tuhle teplotu jezdím celoročně a funguje to úplně normálně... Úplně stejně, jako třeba v Oktávce :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...