Dýdý Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 Tak jsem se konečně dočkal a moje skoro nerozbitná 406 hdi 66kw se rozbila.Naštěstí doma na dvoře.Dal jsem plný rejd a ozvala se rána a mám auto v tuningu.Jakou značku pera mám koupit? Nebo je to u takhle starý a pomalý vrány jedno?Na manželky partneru co je taky hdi jsem teda na férovku vyměnil jenom to jedno péro.Tady přemýšlím,že to udělám taky tak.Nebo tam dát raději obě i s horním uložením? Citovat
Péťa Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 Určitě i s horním uložením, to bude zatuhlé. A já bych měnil obě strany, ale to záleží na Tobě... Značku neporadím, tomu nerozumím. P607Olda a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 (upraveno) rozhodně horní uložení vyměnit. To jestli uděláš obě nebo jen to prasklý záleží na tobě. To že by se měli dělat obě je normální ale myslím si že u takhle starého auta to není nutné řešit ono pokud má prasknout to druhé tak praskne za nějakou dobu taky. A značku já dávám KYB nebo teď asi dvakrát SACHS protože KYB nebyli hned dostupné. Upraveno 18. červenec 2021 uživatelem Vena garážmistr Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 No, ono taky když vyměníš jen jedno, nebude jedna strana vejš (ta nová)? Jinak já teď dával na 307 sw pružiny KYB, a teda nic moc... Zadek ležel, předek byl zase vejš než by měl být. Tak nevím. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 Za posledních x týdnů mám za sebou asi 7 aut s ruplým předním perem. I když jsem všem majitelům říkal že by se měli měnit obě naráz tak mě poslechl jen jeden a u toho by stejně nebylo zbytí protože se ukázalo že pravé mu prasklo aniž by to věděl a levé to zjistil okamžitě. Že by bylo auto nakloněné na tu stranu kde je staré péro jsem si nevšimnul jako je to možné ale rozdíl bude v milimetrech a když jsou to většinou auta věkově podobný Fabii 1 generace tak tam se lidem do toho nechce cpát moc peněz takže tam je požadavek jasný za co nejmíň co nejrychleji a víc neřešit. Zadky jsem teda dlouho nedělal ale mě přijde KYB jako taková rozumný kompromis cena výkon. Citovat
OK406 Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 (upraveno) Jak píší a doporučují ostatní členové, je velmi vhodné, aby se vyměnila pravá i levá strana a to i s horním uložením. Investice se vyplati a bude to znát i v řízení. Velmi dobře znám a vím, co znamená prasklá pružina. I já jsem v ,,klubu", kterým u jejich 406 praskla přední pružina. Na své 406 mám pružiny značky KYB a horní uložení mám složené z SKF a Monroe. Ale lepší je koupit kompletní horní uložení. Upraveno 18. červenec 2021 uživatelem OK406 Citovat
Dýdý Odesláno 18. červenec 2021 Autor Odesláno 18. červenec 2021 Tak jsem se přemohl a šel se podívat na auto bez sirek.Naštěstí pero sebou vzalo jenom signalizaci předních destiček a ta asi stejně nefungovala.Kdybych na tom autě neměl komplet nový brzdy a ted i alternátor tak by to byl prima důvod jít koupit jinou pastičku.Děkuji za rady a koupím ty KYB. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 18. červenec 2021 Odesláno 18. červenec 2021 Neberte to tak, že bych KYB hanil, spousta lidí mi je doporučila a jsou spokojeni, ale viz vlákno o mém autě můžete vidět výsledek Ale asi mám jen smůlu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.