Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Cena leden 2020 vr. duben 2021


pap13

Recommended Posts

všude píšou, že se peugeot tlačí do vyšší ligy, tak rostou i ceny jeho aut , bohužel cena 230 tisíc za P207 z roku 2011 v metalíze, klima atd. už je dávno scifi 😢,  a koukám že P2008 z roku 2019 byla levnější o 120 tisíc ve srovnatelné výbavě  :myslim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Plus ta nová výbavová strategie a nové konfigurace...  tam to ženou fakt dost.  Ten předpoklad je správný, když už si budu chtít koupit nové auto, logicky budu chtít aby bylo trochu vybavené a tím víc budu muset přitlačit.

@ozzy56mimo téma - tady pani v sousedství si pořídila Dacia Stepway v oranžové metal. Normálně se za ní vždycky ohlídnu. Super vůz.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto jsem koupil v letos, no škoda že jsem se nerozhoupal už před rokem🙂 Co mě ale štve víc je přístup prodejců, jejich neochota a nezájem.

Příklad číslo 1: Po pěti měsících čekání na auto mě zavolali,  že mám auto připravené. Potom co jsem ho zaplatil a přijel si pro něj, jsem se dozvěděl že ještě nemá velký techničák Prý to není problém, druhý den tam bude. Po třech dnech čekání jsem to nevydržel a zavolal proč to ještě není, "příští den bude" zněla odpověď. Po dvou dnech jsem to urgoval, to jsem se dozvěděl, že prý technický průkaz poslali jinam. Nakonec jsem ho po dalších několika telefonátech dostal, co mě ale zaráží jejich nezájem o vše jsem se musel postarat sám, oni sami se neozvali. 

Příklad číslo 2: přišel jsem k prodejci že bych rád koupil originální potahy (které vůbec nejsou levné). Odpověď na můj dotaz zda bych je mohl vidět byla, že nejsou skladem a ať si je radši jdu objednat u jiné firmy kde je šijí na zakázku. To jsem tedy udělal, bez problémů jsem si je objednal u oné firmy, kde mi je do třech týdnů ochotně ušili. Poté co mi přišly jsem zjistil že potřebuji z auta vyndat zadní sedák což nevím jak se dělá. Opět naivně jsem navštívil autorizovaného prodejce jestli by mi neporadil jak zadní sedák vyndat. Přišel pán, shodou okolností ten, který mi před dvěma měsíci prodával toto auto a řekl mně, že nemá zdání jak se to dělá a že toto umí jen technici (kteří byly od nás ve vedlejší hale, což bylo pár metrů) jeho neochota mě totálně odzbrojila a myšlenku ať zavolá technika jsem zavrhl a radši rozhovor ukončil. Nakonec mi ten pán ještě řekl, ať mi to udělají ti kteří mi potahy ušili. Tak jsem se obrátil na firmu která potahy ušila a ti mě velice ochotně potahy nasadili. 

 Toto auto, konkrétně Peugeot 2008 se mě velice líbí a snad je i kvalitní, ale kdybych tušil jaké prodejce tím budu podporovat, určitě bych se poohlédl po jiné značce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Motogpmania

Tak to máš špatnou zkušenost, který prodejce to byl asi neprozradíš? Já si nemůžu stěžovat, vše co se domluvilo bylo, že se muselo čekat, protože COVID...no OK. Za to byla sada zimních pneu zdarma od distributora. Přihlášení dělal prodejce...RZ docela protekční, takže bych všechny prodejce do jednoho pytle neházel. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

@MotogpmaniaTo fakt není značkou, ale jen konkrétním prodejcem. I když ten přístup je zarážející.   Já to naštěstí znám z toho druhého konce. Svého prodejce a jeho přístup chválím, můžu se na něj obrátit s každou doslova ptákovinou a nikdy nejsem odmítnut.   A dalšího Peugeota jsem si koupil právě proto, že mám takového prodejce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 minutami, Petr 3008 napsal:

@radim.1008 😂 nic jiného by člověk ani nečekal.  

Sice tě neznám, ale normálně vidím modré auto a vzpomenu si na tebe  🤣

Tak to dík. :DPřijeď na první možný sraz a poznáš mě. :D Jinak za to může asi tehdy tátova světle modrá Š120 LS, kterou jsem si po autoškole půjčoval. :mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s těma velkýma techničákama je to stejné i u hnůjdaj i u škody, máme čerstvou zkušenost v rodině, osobně se tomu už směju--auto je totiž na prodejně dříve, než doklady k němu, jenže oni ho chtějí vypendit ze šourůmu co nejdříve, tak udělají nemožné, aby se tak stalo, proto dají na auto ,,zelené'' SPZ a ty pak voláš co a jak, nakonec odpustí i poplatek za přihlášení standardních SPZ 😯, prostě systém ber si to a odjeď 🙈😉, ale chování slušné, to jo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Techničák dostane prodejce až po uhrazení ceny vozidla distributorovi. Takže vozidlo přistane u prodejce, kupující uhradí kupní cenu vozidla prodejci, ten poté uhradí cenu vozidla distributorovi. Distrubutor až po uhrazení ceny vozidla od prodejce vystaví techničák, který zašle prodejci. Proto ta prodleva. Jasně kupující je natěššný na nové auto a myslí si, že zaplacením prodejci je vše hotové, ale tak tomu není.

Dočasné - zelené RZ, tak to je snad věcí domluvy, kdo auto přihlásí. Je to odpovědnost vlastníka auta jej přihlásit do registru nikoliv prodejce. 

Upraveno uživatelem pap13
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tohle znám :),  ale nerozumím tomu, že majitele volají k převzetí vozu, když k němu nejsou doklady..., přece stačí počkat cca 7-10 dnů a předali by auto na standardních SPZ a s velkým TP :myslim, proč se snaží co nejdříve auto dostat z objektu prodejce, když tam má místa habaděj 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No divné praktiky...volat kupujícího k převzetí bez toho aby měl prodejce techničák. To se mi ještě nestalo, naopak muselo se počkat na techničák. A jak jsem uvedel výše přihlášení do registru a tedy RZ jsou věcí kupujícího nikoliv prodejce.

A proč nečekají: protozže ve většině případů auto stojí za plotem bez krytého stání, takže veškerá rizika v případě jeho poškození (vítr, kroupy, kuna a jiná poškození) nese do doby převzetí prodejce.

Upraveno uživatelem pap13
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...