Havlicek.Lukas Odesláno 26. duben 2021 Odesláno 26. duben 2021 ono veno to bude asi i u elektricke brzdy proste zaseknute voditka na brzdici a pistek stlacuje jen jednu desticku Citovat
Jardel2018 Odesláno 26. duben 2021 Autor Odesláno 26. duben 2021 před 16 minutami, Vena garážmistr napsal: Co to je za nesmysl. Přece pokud je auto vybavené ABS jakože to už řadu let musí být tak tam není zátěžový regulátor který podle zatížení ZN reguluje tlak do zadních brzd aby zadní kola nebrzdila v " lehkém" stavu smykem. Tohle přeci řídí jednotka ABS a ta by měla zajistit rovnoměrný účinek brzd na všech kolech. To že přední brzdy mají rychlejší nástup kvůli váze která je naložená na PN tomu rozumím taky proto to u většiny normálních aut vychází bajvočko výměna předních desek dvakrát na jedny zadní desky. Ale tohle že jedna deska je skoro na plechu a druhá jak nová jednoznačně ukazuje na nesouměrný práci brzdiče. U aut s kotoučovou brzdou na ZN a mechanickou parkovací brzdou k tomuto dochází povětšinou když se parkuje bez parkovací brzdy tam dochází v tom mechanismu k zatuhnutí tím jak se to nehejbá tou parkovací brzdou a pak se sjíždí nerovnoměrně desky nebo to v určitém momentu na zadku přestane brzdit úplně protože se nepohybuje třmen. Ale 2008 má přeci elektrickou parkovací brzdu nebo ne? Ne, mám mechanickou ruční brzdu. Co a jak řídí jaká jednotka ti neřeknu, nejsem mechanik. Jen jsem předal dál co mi na to řekli v Peugeotu, neboť jsem to původně chtěl řešit jako reklamaci. A znova říkám, na brzdách jde všechno volně, bez zatuhnutí Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 26. duben 2021 Odesláno 26. duben 2021 No já tomu nerozumím. Zátěžák tam není, tak musí být úplně šumák jaká je váha na zadek.. Jestli v Peug taky někdo nekecá.. Mi neříkej, že u tříletého auta by byla taková nesouměrnost normální. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 26. duben 2021 Odesláno 26. duben 2021 neni zatuhle - ono staci aby sli hur a uz je problem a pokud nechces mit tenhle problem s obrousenou jednou deskou - co treba kazdou vymenu oleje ty zadni brzdy hozhodit promazat a desky otocit ?? pri dalsi vymene vymenis desticky pri dalsi zase otocis a ted nastava ten zlom - pri ctvrte vymene uz to udelas i s kotoucema a kolotoc se opakuje Citovat
Jardel2018 Odesláno 26. duben 2021 Autor Odesláno 26. duben 2021 před 31 minutami, Petr 3008 napsal: No já tomu nerozumím. Zátěžák tam není, tak musí být úplně šumák jaká je váha na zadek.. Jestli v Peug taky někdo nekecá.. Mi neříkej, že u tříletého auta by byla taková nesouměrnost normální. U všech 2008 co mám v okolí je to stejné Citovat
Vena garážmistr Odesláno 26. duben 2021 Odesláno 26. duben 2021 Ještě se zeptám když je tam mechanická parkovací brzda jak často ji používáš? Lukáši tohle co navrhuješ není řešení s tímhle se žádnej mechanik sr.át nebude. Navíc nevím jak vypadají ty desky ale některé nejdou na pozici zaměnit. Z mýho pohledu to auto blbě odbržďuje a ten třmen zůstává přišponovanej a tím se obrušuje ta vnitřní deska. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 26. duben 2021 Odesláno 26. duben 2021 jestli je to volné na vodítkách, tak to drží ručka, přece není normální, aby se sjížděla jedna strana , je pravda, že když se nepoužívá ručka, tak je to špatně Vena garážmistr ohodnotil 1 Citovat
Jardel2018 Odesláno 26. duben 2021 Autor Odesláno 26. duben 2021 před 1 hodinou, Vena garážmistr napsal: Ještě se zeptám když je tam mechanická parkovací brzda jak často ji používáš? Lukáši tohle co navrhuješ není řešení s tímhle se žádnej mechanik sr.át nebude. Navíc nevím jak vypadají ty desky ale některé nejdou na pozici zaměnit. Z mýho pohledu to auto blbě odbržďuje a ten třmen zůstává přišponovanej a tím se obrušuje ta vnitřní deska. Ručku používám úplně normálně. Jakmile zaparkuju, tak, jí zatáhnu. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 26. duben 2021 Odesláno 26. duben 2021 Tak jestli to dobře odbržďuje se dá vcelku dobře vyzkoušet. Postav auto na kopec zatáhni ručku nech to tam aspoň hodinu dvě stát pak do toho skoč jen odemkni volant a odbrzdi pokud se to hne okamžitě tak to odbržďuje pokud se to nehne nebo budeš muset poskočit na sedačce nebo tak něco tak to odbržďuje nedostatečně. Hele ale tomu že by to dělalo na vícero autech se mi nechce věřit těch aut jezdí spousta takže by se to dostalo do fabriky a pokud by přišli na to že tam je konstrukční zádrhel tak by to řešili. Citovat
Jirka1982 Odesláno 27. duben 2021 Odesláno 27. duben 2021 (upraveno) Citovat Originál je jistota. Píšou tam originál Citroen ale je to originál i pro Peugeot. a nevíš, kolik je na výměnu zapotřebí? někde jsem četl, že bude stačit litrovka, jinde zas, že víc jak litr. Tak nevím.. Upraveno 27. duben 2021 uživatelem Jirka1982 Citovat
ozzy56 Odesláno 27. duben 2021 Odesláno 27. duben 2021 obsah brzd. systému je 0.5-0.6 litru, takže na výměnu brzdovky ti jeden litr musí stačit Citovat
Jardel2018 Odesláno 27. duben 2021 Autor Odesláno 27. duben 2021 před 22 hodinami, Vena garážmistr napsal: Tak jestli to dobře odbržďuje se dá vcelku dobře vyzkoušet. Postav auto na kopec zatáhni ručku nech to tam aspoň hodinu dvě stát pak do toho skoč jen odemkni volant a odbrzdi pokud se to hne okamžitě tak to odbržďuje pokud se to nehne nebo budeš muset poskočit na sedačce nebo tak něco tak to odbržďuje nedostatečně. Hele ale tomu že by to dělalo na vícero autech se mi nechce věřit těch aut jezdí spousta takže by se to dostalo do fabriky a pokud by přišli na to že tam je konstrukční zádrhel tak by to řešili. Tak kovový test proveden, přes noc stálo auto v kopci a hnulo se hned.... Jinak co se sjíždění vnitřní destičky na zadních kolech týká, tak doporučuji zeptat se na to ve skupině "Peugeot 2008 cz" a uvidíš, že se to týká hodně aut Vena garážmistr ohodnotil 1 Citovat
Jirka1982 Odesláno 29. červen 2021 Odesláno 29. červen 2021 (upraveno) zdravím všechny, nechci zakládat nový vlákno, páč se to týká brzd, tak budu pokračovat zde.. Mám problém se zadníma brzdama. Po zabrždění nedostatečně odskakují brzdové destičky, takže to pak dál v průběhu jízdy chytá. Dělá to vcelku dost slyšitelný hluk, kolo se mírně zahřívá a navíc mi to zvyšuje spotřebu. Nedávno jsem byl v servisu na garančce a při té příležitosti jsem jim to nahlásil, ať to rozeberou, vyčistí, promažou a seřídí. Servisák tvrdil, že to udělali, ale ve výsledku se nic nezměnilo. Stále to dělá hluk, stále kolo mírně hřeje. Navíc je ten hluk nerovnoměrný, tzn. že to chytá jen v jednom místě. To ale přece musí znamenat, že je na brzdné ploše v jednom místě zvlnění, nebo ne? Tak si říkám, že tohle je přece na reklamaci. Auto je staré 2 roky, najeto necelých 30kkm a už takovéhle problémy s brzdama. Upraveno 29. červen 2021 uživatelem Jirka1982 Citovat
P607Olda Odesláno 2. červenec 2021 Odesláno 2. červenec 2021 Jestli jsi byl v Artcomu, tak se nediv. Dva roky - je v záruce? Mimo záruku doporučuji Zábřeh, tel. 583 411 572 V záruce doporučuji autorizovaný Agrega Bludov, (anebo i mimo záruku), je samozřejmě trošku dražší, dle origo ceníku. Dělají kvalitně. tel 583 238 321 zvonit dlouho nebo znovu. Citovat
zzipCZ Odesláno 2. červenec 2021 Odesláno 2. červenec 2021 Na brzdy je tuším jen půl roku, je to spotřební materiál. Artcom netřeba komentovat. Pokud ti to nevadí zkusil bych Auto Fajt na lazcích dělá peugeot, citroen. Citovat
Blackjack Odesláno 28. leden 2022 Odesláno 28. leden 2022 Ahoj všem, přidám se taky k tématu. Jak jsem se tu dočetl, zadní kotouče mají ložiska a je třeba je utáhnout momentovým klíčem. Mohl by mi někdo napsat jakým momentem? Citovat
ozzy56 Odesláno 28. leden 2022 Odesláno 28. leden 2022 (upraveno) 270--300 Nm, dotáhni na moment až bude auto na kolech Edit: a práci začni povolením matky když bude auto ještě na kolech Upraveno 28. leden 2022 uživatelem ozzy56 Citovat
voky Odesláno 3. červenec 2023 Odesláno 3. červenec 2023 (upraveno) Zdravím Chtěl bych se zdejších odborníků na něco zeptat. Taky jsem dělal na naší 2008 po 67000 zadní brzdy a vnitřní destička byla až na plech a vnější asi poloviční. Opravdu to dělají snad skoro všechny tyto auta. Všiml jsem si, že na obou kolech se vrchní vodící šroub třmenu docela dost kýve v usazení. Pokud tam dám spodní tak ten je v pohodě a ani se nehne. Dělají to obě strany na chlup stejně. Nevíte jestli to tak má být ta vůle, nebo mám vrchní vodící šrouby oba vyměnit? Brzdové třmeny Lucas. Díky moc za případnou radu. Upraveno 3. červenec 2023 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek Citovat
ozzy56 Odesláno 4. červenec 2023 Odesláno 4. červenec 2023 vůle tam nemá být vlastně žádná, ale třmen se musí volně (lehce) posouvat..., to sjíždění desek se řeší obvykle přehozením z druhé strany , jinak asi nikomu kdo jezdí denně i v zimě se nesjedou desky stejně Citovat
voky Odesláno 4. červenec 2023 Odesláno 4. červenec 2023 (upraveno) Díky moc. Dám teda vrchní nový jinak to jde vše volně. Upraveno 4. červenec 2023 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.