kwe Odesláno 4. duben 2006 Odesláno 4. duben 2006 Zdar, měl bych dotaz. Jelikož se mi nedávno poštěstilo a mám prasklé čelní sklo, řeším jak to co možná nejlevněji nechat opravit. Bohužel nemám připojištění čelního skla a tak jde každá korunka "z mé kapsy" Jelikož mám známého na vrakovišti, zajímalo by mě, jestli někdo nevíte, zda je možné použít čelní sklo ze staršího auta. Jestli to půjde sundat a znovu použít. Samozřejmě tak, aby to mělo "100%" funkčnost. Díky za info Jo a názory typu "měl jsi si to pojistit" mi nepište, to vím sám Citovat
mk405 Odesláno 5. duben 2006 Odesláno 5. duben 2006 mám ten samej problé, někde ale ty skla spravují, slyšel jsem že to vyvákuují a pak zatmelí či co, každopádně to nechám opravit a pa pojistit a pak už jen potkat šutr a vyměnit:D Citovat
Emiš Odesláno 5. duben 2006 Odesláno 5. duben 2006 Ze staryho auta to de vyndat a vsadit do novyho, jen si dat pozor na to jestli je stare sklo v poradku bez prasklinek a pak to nechat nekde prendat. Melo by to byt ok. Citovat
kwe Odesláno 5. duben 2006 Autor Odesláno 5. duben 2006 Mám 406 r.v. 1997. Máš na mysli, že za 5.000,- je cena za komplet včetně práce a těch dalších věcí na lepení? U nás je to tak za 8.000,- Kde to mění? Sklo mám bez senzoru. Zelené. Chtěl bych ale ještě (podle ceny) i se zatmavením horního pruhu. Jo a co se týče zacelení té dírky co máš, tak na to jsem se ptal. Pokud je to jenom dírka, je to v pohodě (nesmí být v zorném poli). Ale nech si to opravit co nejdříve. Jakmile to pustí pavouka, už to nejde. A u mě už to bohužel nejde [upravil dne 5.4.06 kwe] Citovat
MJSytic Odesláno 5. duben 2006 Odesláno 5. duben 2006 Jo to já teď řeším taky. Mám ho ještě původní (10let) a je už poškrábaný, jak sviň a mám lehkej ?ukanec nahoře u spolujezdce. Je to sice nad tím prostorem, kam stěrač nedosáhne, takže když je auto pěkně špinavý, tak to není ani vidět, ale je to tam. Vymejšlím, jak to připojistit. Jsem ale u ČPP a když mi všude říkají: \"To Vám vyměníme, ale zapaltíte to vy a od pojiš?ovny si to vymáhejte sám\" Tak jsem z toho takovej celej smutnej:roll Citovat
lampa Odesláno 5. duben 2006 Odesláno 5. duben 2006 no cpp, to se nelze divit nechapu ty lidi, kteri si auto u cpp pojisti, ted je sice koupila kooperativa, ale jak jsem mluvil s lidmi od kooperativy, tak rikali ze snad stim budou neco delat, ale rikal ze tohle je taky uz o jinych cenach pojistek nejvetsi smula je, kdyz clovek nahodou naboura nekoho od cpp (to se taky tex peenz nemusi dockat) Citovat
oni Odesláno 5. duben 2006 Odesláno 5. duben 2006 Původně zaslal: kwe (nesmí být v zorném poli). [upravil dne 5.4.06 kwe] cemu se rika u predniho okna zorne pole?? Citovat
mk405 Odesláno 5. duben 2006 Odesláno 5. duben 2006 Původně zaslal: oni Původně zaslal: kwe (nesmí být v zorném poli). [upravil dne 5.4.06 kwe] cemu se rika u predniho okna zorne pole?? zorné pole bude celé sklo Citovat
mk405 Odesláno 5. duben 2006 Odesláno 5. duben 2006 Původně zaslal: kwe Jo a co se týče zacelení té dírky co máš, tak na to jsem se ptal. Pokud je to jenom dírka, je to v pohodě (nesmí být v zorném poli). Ale nech si to opravit co nejdříve. Jakmile to pustí pavouka, už to nejde. A u mě už to bohužel nejde [upravil dne 5.4.06 kwe] někdo mi tuším říkal že to jde s pavoukem do 1cm tedy 5mm od středu Citovat
oni Odesláno 5. duben 2006 Odesláno 5. duben 2006 no ja jsem prave myslel ze zorne pole je cele okno tak pak nechapu kde tu tupku muzu a nesmim nechat zadelat!! Citovat
raa Odesláno 5. duben 2006 Odesláno 5. duben 2006 Původně zaslal: kwe Jelikož mám známého na vrakovišti, zajímalo by mě, jestli někdo nevíte, zda je možné použít čelní sklo ze staršího auta. Jestli to půjde sundat a znovu použít. Samozřejmě tak, aby to mělo \"100%\" funkčnost. Nepises jaky mas auto, resp. zda je sklo lepene nebo jeste v gume. V obou pripadech ale sam neudelas montaz ani demontaz, pokud nevis jak na to. Sklo sice vydrzi hodne, ale taky rado praska, pokud ho pacis blbe... Pokud jde o starsi auto, tak mne napr. loni menili sklo na 309 primo na parkovisti u prace a bylo to 2200 i s praci Na jinem aute jsem mel sklo opravovane - rika se tomu scelovani a zalezi na firme, jakou ma technologii - od toho se odviji, jak velke poskozeni se da opravit. Obvykle to byva par milimentru v prumeru a samozrejme bez pavouka. U slusne firmy i dostanes jakousi karticku s certifikaci technologie, kterou muzes ukazat policajtum, kdyby se jim to nelibilo. Zorne pole ridice = kudy koukas na silnici pred sebe (tj uz ne na kapotu, ne v rozich skla, ne pred spolujezdcem...) ale presne definovane to asi neni. Citovat
MJSytic Odesláno 5. duben 2006 Odesláno 5. duben 2006 Původně zaslal: lampa no cpp, to se nelze divit nechapu ty lidi, kteri si auto u cpp pojisti, ted je sice koupila kooperativa, ale jak jsem mluvil s lidmi od kooperativy, tak rikali ze snad stim budou neco delat, ale rikal ze tohle je taky uz o jinych cenach pojistek nejvetsi smula je, kdyz clovek nahodou naboura nekoho od cpp (to se taky tex peenz nemusi dockat) No já taky přemýšlím, že přejdu teď jinam. Zřizoval jsem to hned po nákupu - pošta byla nejblíž a peněz zrovna taky na rozdávání nebylo... Předtím jsem měl Alianz a to je luxus:super Citovat
jakoubek Odesláno 5. duben 2006 Odesláno 5. duben 2006 Zdravim, predni sklo jsem menil uz 2x, jednou na Fieste, jednou na 106 /nemenil jsem to sam, to bych si netroufnul ... asi :-) / Zkus se zeptat nejdrive na nove sklo, v AutoKelly se nechalo sehnat predni sklo na 106 za cca 2400 /tonovane/, to bych asi do pouziteho nesel. Jinak pocitej s tim, ze je nejlepsi vymenit i tu navlecenou gumu kolem obvodu, vetsinou ji pri vyndavani poskodeji, navic casem prestava pruzit a muze pri jizde piskat ci vydavat jine zvuky. A ma zkusenost? Fiestu delali u Forda, hodil jsem jim to na hlavu, po vymene nad 90 km to hvizdalo, predelavali to a zjistili, ze to u ridicova sloupku bylo spatne vlepene. Na 2. pokus OK. A P106?? Delalo to Origoautosklo, vse se zdalo ok, ale cca po 2 mesicich jsem na dalnici za deste v cca 140 zjistil, ze mi mlada prska na ruku :-), nebyla to mlada, ale podtekala spodni strana skla, hodil jsem jim to na hlavu, sklo vyndali a zjistili, ze dole bylo malo lepidla /zadne zvuky nevydavalo, jen pri hodne velkem desti a rychle jizde to dokazalo nafoukat pod sklem do kabiny/. Takze ja moc dobre zkusenosti nemam, ale mozna jsem mel jen smulu. A jeste k cene, sklo samotne stalo u P106 pod 2500, ale ona zazracna guma kolem asi 1300, tuba lepidla pocitej kolem 400, lepidla se jeste odlisujou pry dle toho, zda je v aute airbag /nerozumim tomu, ale rikali to/ jinak u Fiesty bylo nutne jeste prilepit zpetne zrcadko, lepidlo stalo asi 300, takze zadna lace to neni :-( Urcite bych si schoval papir o vymene, mel jsem 100% reklamaci :-( J. Citovat
vector Odesláno 5. duben 2006 Odesláno 5. duben 2006 Původně zaslal: kwe Zdar, měl bych dotaz. Jelikož se mi nedávno poštěstilo a mám prasklé čelní sklo, řeším jak to co možná nejlevněji nechat opravit. Bohužel nemám připojištění čelního skla a tak jde každá korunka \"z mé kapsy\" Jelikož mám známého na vrakovišti, zajímalo by mě, jestli někdo nevíte, zda je možné použít čelní sklo ze staršího auta. Jestli to půjde sundat a znovu použít. Samozřejmě tak, aby to mělo \"100%\" funkčnost. Díky za info Jo a názory typu \"měl jsi si to pojistit\" mi nepište, to vím sám Jo jakoubek má v podstatě pravdu. Samotné sklo i tonované není tak drahé, ale musí se měnit guma, jinak je to práce k ničemu. Lepidlo je drahé a ještě se lepí zrcátko. Celej večer to schne a práce není taky zrovna levná. Výsledek je ten, že z vrakáče se sklo nevyplatí. Rozhodně tedy ne čelní. NA 306 lepené se deš?ákem kolem 8 včetně DPH i s prací nové. Citovat
kwe Odesláno 5. duben 2006 Autor Odesláno 5. duben 2006 Máte nějaké kontakty na někoho, kdo to relativně levně vymění? (Jsem kousek od Ostravy a do Prahy jet nehodlám ) Mi v opravně nabízeli výměnu za 8.000,- se vším všudy. Ikdyž je pravda, že chlap byl tak protivný, že k němu už nepáchnu. A? si tu svou dílnu třeba sežere. Blbec Je pro mě ještě přijatelná cena těch 5.000,-. Nebo i internetové stránky s nabídkou autoskel. Na autokelly.cz jsem čelní sklo na 406 nenašel vůbec Jo a sklo mám bez deš?ového senzoru, zelené, bez horního pruhu (dle ceny bych i chtěl). [upravil dne 5.4.06 kwe] Citovat
starter Odesláno 6. duben 2006 Odesláno 6. duben 2006 Původně zaslal: kwe Je pro mě ještě přijatelná cena těch 5.000,-. no vidíš to a pro pojištěný je cena 500,- Citovat
vector Odesláno 6. duben 2006 Odesláno 6. duben 2006 Původně zaslal: starter Původně zaslal: kwe Je pro mě ještě přijatelná cena těch 5.000,-. no vidíš to a pro pojištěný je cena 500,- Jo a v autoskle stála výměna ofiko 10 000,- takže jednou za dvacet let by se to pojiš?ovně ještě vyplatilo. Takhle sem spokojenej já. Citovat
Ladis Odesláno 6. duben 2006 Odesláno 6. duben 2006 Výměna skla není složitá. Chce to být trochu pečlivý a zručný. Dělám to většinou sám, když se nedaří tak ve dvou. Je to i lepší. Očistit kastli (případně ošetřit rez) i montované okno, natřít primerem, nanést tmel a usadit na místo. Pozor, ze začátku moc netlačit, aby se ti moc nevtlačilo dovnitř (aby nebylo moc utopený) Pokud je to v gumě, tak je to jěště jednodužší, pouze se někdy člověk trochu přetahuje s tou gumou. Dá se to po obvodě odsadit pomocí přípravků. U skel ale obecně veliký pozor při pokládání na hranu. Skla jsou na to hrozně citlivá a pokládej to vždycky na kus kartonu nebo něco pružného. Ne na holý beton, či podlahu. Citovat
uulik Odesláno 6. duben 2006 Odesláno 6. duben 2006 Původně zaslal: oni no ja jsem prave myslel ze zorne pole je cele okno tak pak nechapu kde tu tupku muzu a nesmim nechat zadelat!! Zorné pole je to co si většina z nás oškrábe v zimě aby bylo vidět ven. :D:D:D:D Citovat
oddie Odesláno 6. duben 2006 Odesláno 6. duben 2006 Původně zaslal: uulik Původně zaslal: oni no ja jsem prave myslel ze zorne pole je cele okno tak pak nechapu kde tu tupku muzu a nesmim nechat zadelat!! Zorné pole je to co si většina z nás oškrábe v zimě aby bylo vidět ven. :D:D:D:D Co je to \"škrábat sklo\"? To jako, aby bylo poškrábané? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.