Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

tchánovi na Renault Megane Scenic musím nainstalovat couvací senzory. Nejdřív je ale musím koupit :D Máte někdo nějaké osvědčené? Dostane je od nás k narozeninám, takže cenu, na rozdíl od praktičnosti, neřeším.

Návštěvník
Odesláno

Občas je někomu při montáží TZ dávám, když už je dole nárazník. Beru vždy Valeo, jednak kuli spolehlivosti a druhak mají malý průměr čidel.
Třeba jen 16 - 18 mm a vypadají ve finále jako originály. Dají se lakovat. A když je to dodělávka, tak bych volil pouze zvukovou signalizaci, ať dáš kapličku s displejem kamkoliv - vždy to ruší design přístrojovky.
Ze zkušenosti bych doporučil bzučák nedávat pod tapacírunk, ani pod roletu v kufru. Je to pak málo slyšet. Když už schovat, tak natáhnout dopředu a někde pod volant. kabeláž Valeo na to má dost dlouhou.
Originální nárazníky mají většinou zevnitř značky, kam patří originál senzor, tak se snažím to dávat tam.

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Podle mě bude rozdíl jen v uchycení senzorů, u tý první to vypadá, že vyvrtáš díru a vložíš pouzdro senzoru z venku a pak do toho pouzdra strčíš senzor.
U tý druhý se to asi zajišťuje po zastrčení senzoru nějakou plastovou maticí zevnitř.

632203 má možná nižší/kratší senzory.

Upraveno uživatelem Návštěvník
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Dnes dotaženo do úplného konce, děkuji za cenné rady. Čekal jsem s montáží, až bude teplo, aby nebyly zkřehlé plasty.

Nakonec jsem koupil dle doporučení https://www.autorozvody.cz/cs/hledani/1/2/632200/pomoc-pri-parkovani-rozsirena-sada-varovny-syste/valeo/632200/6126501

a oproti doporučení i display https://www.autorozvody.cz/cs/hledani/1/9/632215/uhlovy-korekcni-krouzek-senzor-park-asistent/6128895 :D

Instalace s krátkou pauzou na oběd trvala šílených 9 hodin :D Ten display jsem nalepil zvrchu na zpětné zrcátko, je to slušné. ;) Reproduktor vzadu v podběhu, řve jako blázen :super Senzory jsem přibližně rozměřil a vycházelo to téměř přesně, jako naznačené zevnitř nárazníku. Použil jsem pochopitelně ty naznačené v originále.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...