Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Budu měnit olej v převodovce, ale nevím jakou normu zvolit. V knize je pouze zmínka o Esso 75W/80W, což je pro mě příliš málo informací.

Neví náhodou někdo celou specifikaci? GL4 nebo GL5? Syntetiku/polosyntetiku? 75W80 nebo 75W90?

Jsem z toho úplně blbej 🤷‍♂️

Odesláno

Tam není co vymýšlet. Kup to, co píšou, že tam má být :myslim PSA převodovky jsou na tohle háklivé.
Navíc, když je uvedeno, že tam má přijít 75W80W, tak to těžko bude 75W90, ne? A 75W80W je GL5 :) 

Odesláno

Já to tedy pochopil tak, že to 75W/80W znamená použití 75WX nebo 80WX 🤷‍♂️

Navíc jsem někde četl, že GL5 není vhodná pro tyto převodovky, kvůli možnému zalepení synchronů. Jinde zase doporučují pouze GL5. 😂

Nerad bych špatnou volbou převodovku trápil, přeci jen už má svá nejlepší léta dávno za sebou.

Odesláno
před 8 minutami, vagi napsal:

Jen je divný, že nikde není k nahlédnutí technický list.

Napsal jsem přímo do Totalu, tak jsem zvědav, co odpoví.

Odesláno

Tak na tu odpověď jsem taky zvědavej 👍

Jinak se zrovna snažím sehnat těsnicí kroužek výpustného šroubu. Nebude náhodou stejný, jako u výpušťáku motorového oleje? Těch mám pár v rezervě...

Odesláno

Dnes došla odpověď.

Dobrý den pane xxxxxx,

Na začátku letošního roku došlo ke změně názvu u řady převodových olejů pro nápravy a manuální převodovky. Původní název řady byl TRANSMISSION, nový název je TRAXIUM. Názvy jednotlivých skupin produktů (AXLE, GEAR, DUAL), viskozitní rozsahy, schválení a normy zůstaly beze změny.

S pozdravem

Pavel UNIVERSAL

Technická podpora - Česká a Slovenská Repubika

Automobilová maziva

Letecká maziva

Technical support - Czech Republic & Slovakia

Automotive lubricants

Aviation lubricants

Tel: +420 224 890 511, 513
pavel.universal@total.com

Odesláno

Díky za info 👍

Pak v tom člověk nemá mít bordel, když ty názvy mění. 🙄 V podstatě jsem tedy koukal v e-shopu na identické oleje, jen pod jinými názvy.

Nyní už mi tedy zbývá zjistit ty těsnící kroužky...

Odesláno

V odkaze na UK stránky, jak jsem posílal, tak tam psali, že je to nástupce Transmission, ale na stránkách Totalu nic...čert, aby se v tom vyznal :)

Těsnící kroužky neporadím, nemám P306 :papa

Odesláno

No právě, proto jsem se raději zeptal zde. Doufal jsem totiž, že má někdo zkušenost. Jeden druh oleje vyrábí tisíc výrobců pod milionem různých názvů 😕

Jinak ty kroužky při nejhorším doobjednám po sundání šroubu. Během výměny spojky na to bude času dost 😅

Odesláno (upraveno)

Twl, a to ten Transmission BV prejmenovavali na gear 8 asi tak pred dvema roky, peknej bordel v tom delaj. Tak diky za info

Upraveno uživatelem Ferry

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...