Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mno, já si myslím, že po 20 KM se toho benzínu moc neodpaří a zimě už vůbec nic, ale možná ten neobvyklý olej nějaký vliv má , resp. jeho chemické složení :myslim

Odesláno (upraveno)

Tak rozhodně se ho odpaří asi víc (respektive ho tam zůstane míň), než když to auto jezdí kolem komína, věčně za studena. Možná na to má i vliv zkondenzovaná voda... Nevím. Každopádně si všimni, že když sundáš ten unašeč z kliky, tak občas je za guferem, uvnitř motoru, orezlý, občas je skoro čistý. A většinou, když to auto má na řemen za kratší dobu víc najetých km (delší trasy), tak je ten unašeč čistší. Měnil jsem ho párkrát i na autech, co měli za čtyři roky třeba 80, 90 tkm (jasně, žádný extra nájezd) a většinou byl původní. Pravdou ale je, že minulý týden jsem ho dělal na pětiletém autě, které mělo 12tkm a měnil se už podruhé, protože byl rozemletý... Teď to byl teda hardcore... 

IMG_20230223_104317.jpg

Upraveno uživatelem Hanz397
Doplnění
Odesláno

pro každý motor je lepší, když nebude jezdit jen kolem komína, ale aspoň přes víkend si dá delší trasu, to je jasné :), ale tento motor už nezachrání nic, já osobně nad ním zlomil hůl a tím řemen v olejovém oparu vyřešil jednou provždy :bojim😉

Odesláno (upraveno)

Jasně, máš pravdu, že pro každý motor je lepší jezdit delší trasy, než jen přískoky. Jen jsem třeba ještě přemýšlel, proč třeba u VW řemen v oleji funguje. Mají to na olejová čerpadla na TDI a většinou s ním problémy nejsou (aspoň co vím). Jasně, je to jiný motor, do oleje se dostávají jiné "věci" a ještě jiná aplikace, ale složení toho řemene nebude o tolik jiné, zvlášť, když jim ho vyrábí, mám pocit, taky Dayco... 

Jinak pro zajímavost, takhle (fotka) vypadá ten desetiletý řemen, co jsem o něm psal... 

IMG_20230328_203320.jpg

Upraveno uživatelem Hanz397
Vložení fotky
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Také jdu s troškou do mlýna. 2008 - rv. 2016 - najeto 103000km a .........řemen kleknul a potkalo se to 😞 . Podotýkám, že ho mám servisované v autorizovaném. Dá se něco dělat? Šel někdo do reklamace?

Odesláno
před 4 hodinami, Michelen napsal:

Také jdu s troškou do mlýna. 2008 - rv. 2016 - najeto 103000km a .........řemen kleknul a potkalo se to 😞 . Podotýkám, že ho mám servisované v autorizovaném. Dá se něco dělat? Šel někdo do reklamace?

No, v první řadě byl zkrácený interval výměny na 90 tkm. Na to tě měli asi upozornit. A v druhé řadě - nerozsvěcelo se ti mazání? Ten řemen se dost dlouho před tím, než praskne, drolí a zanáší sací koš čerpadla... 

Odesláno (upraveno)

Mě řekli, a i napsali, že 100000 a 6 let. A to bylo vloni při servisní, volala jsem na objednání před měsícem ( stav 102 000 km) a prý ať zavolám 14 dní před začátkem května. Vloni jsem tam byla právě v květnu. Netušila jsem, že i přesah o pár km udělá takovou paseku. Oni asi také ne. 😞 . Včera jsem volala se servisem, a vloni byl olej čistý. Tohle byl blesk z čistého nebe. Jinak jsem si na svolávačce zadávala vin a nejsem v seznamu. A ano, auto je od novoty servisované v autorizovaném.

Upraveno uživatelem Michelen
odpověď také na jinou otázku
Odesláno

zkus napsat českému zastoupení Peugeot.cz, přece není normální, aby tě servis neupozornil na problémy s rozv. řemenem u tohoto motoru, resp., aby nekontroloval stav řemenu při servisních prohlídkách, ke kterým jsi auto vždy přistavila..., myslím, že nemáš co ztratit, můžeš jen získat, i kdyby to byla jen cena dílů nebo cena práce  :myslim

Odesláno

Mně se to úplně nezdá... Podle mě tam je přímo servisní úkon kontrola toho řemene měrkou a mělo by to být i zaznamenáno někde online. Ale do tý záruky určitě jdi, max jí neuznají. Btw taky mi řekli interval 100 000km i teď po výměně mám na štítku další výměnu po 100 000km

Odesláno (upraveno)

Ano na štítku je pořád 100000/6, ale od roku 20 se to změnilo na 90000/5. Teda při ztížených podmínkách. Každopádně kontrola řemene sice v servisním plánu (v tom rozpisu prací) není, ale provádí se a já třeba výsledek zapisuju. Přesně z tohohle důvodu... 

IMG_20230329_100046.jpg

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
Odesláno

Nevím kde jsi tohle našel, ale u nás stále platí 100t/6 let ;) přesněji 105t dle servisních prohlídek po 15tkm...

Pokud se motor potkal a je tam najeto 103t a více než 6 let, tak se to dá stále nějak řešit.. ale musel bych vidět servisku ;) 

Odesláno

Ak sa nemýlim, autorizovaný servis musí pri každom servise na motore stav remeňa skontrolovať. Minimálne pri servisných prehliadkach. Takže do predpísanej výmeny remeňa pri cca 100tisíc km je to aspoň 9-krát, pokiaľ sa na výmenu oleja chodí po 10tisíc km. To výrazne znižuje pravdepodobnosť, že dôjde k zlyhaniu remeňa.

Odesláno

Po domluvě s mužem, jsme auto odtáhli od autorizovaného a dali soukromému automechanikovi. Opravou budeme cca na půlce. A na Peugeot.cz napíšu....o nic nejde a pak sem hodím hlášku, co a jak.

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Nevite zdali remeny v aute vyroby 4/2020 maji take problemy? Aktualni stav po 50tis km bych rekl ok, ale misty uz taky praskliny.

Tak remen je Ok Toto je stav remenu po 20tis km kdyz byl jiz menen v ramci svolavaci akce.

20230415_155349_Original.jpeg

20230412_114556_Original.jpeg

Upraveno uživatelem weetek

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...