Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj.

Jako divej težko. Názor může změnit snad kdokoliv, když je k tomu důvod, uvěřitelný argument, zde paskvil s rozvodovým řemenem, s 1/3 deklarované životnosti a potenciálem zdevastovat celý motor. 

Jako ano, vědět to při nákupu, tak to nekoupím ani omylem.

Mára

Odesláno (upraveno)

Ahoj.

Viděl jsem v Děčíne na tabulce, nástěnce. A krom toho to Peugeot tvrdí i v zdejším přepisu článku ze SM. Na přímej dotaz zda jde o kompletní cenu za rozvody jsem dostal odpověď, že ano. Ráno přivezu, odpoledne odjíždím, i tato sympatická cena přispěla k tomu, že jsme to koupili, navíc při úžasném marketingovém tahu, životnosti rozvodů 10 let nebo minimalně sta tisíce kilometrů! A hle, prdy vody, navíc jen s výměnou řemene, bez kladky a napínáku, což si zde přednesl.

Asi jsem nalezl těsnění pod vstřik jak si psal, že bez něj to nejde, u Vás 1800,- na netu cca 180,- za tři kousky, ještě si teda ověřím, že jde o stejný díl, neb ho prodávají pod kódem originálu PSA. Sada od Elringu a těm věřím čítá 380 korun a je tam kružek navíc. Ať žije předražení, ale to samozřejmě není nic nového a všichni to známe a víme.

Mára

Upraveno uživatelem Markusenka
Odesláno

Ahoj.

Jako chápu, dneska se k zakazníkovi moc firem fér nechová, takže už vidím ten fail, jako cena je bez DPH (protizakoně), ... . To už si hrajem jako v reklamach, cena od ... .

S pravníkem za zády, najezdem 40tKm, servisní knížkou a doklady to bude stejně zadara + náklady právniho zastoupení :)

Asi si udělám stanek před Peugeotem a budu lidem ukazovat ta videa, co si kupují pod kapotou za časovanou bombu.

I trable s napínaky rovodů u koncernu se projevily na prodejnosti, k tomu to karbonizování při městském provozu... . No jede se s tím pěkně a EATem simto vysloveně rozumí, ale koupit si auto za vice jak půl mega a řešit tohle, to ten horším matroš na brzdách je prkotina.

Z těch videí každý sám posoudí, zda je to normalní, nebo situace, která hraničí minimalně s klamavou reklamou na půdě EU :)

Fajn den, jde se tůrovat Puretech :(

Odesláno

Ahoj, 

Osobně nejsem zastánce puretechu a znovu bych si ho už nekoupil, ale myslím si, že to nebude tak horké. Ty motory se už pár let vyrábí a dává je Peugeot, Citroën i Opel, takže možná jich už pár milionů jezdí. Pokud by ty řemeny byly opravdu špatné, tak by toho byl plný internet. Na českém FB zatím nikdo nepsal, že by se mu to potkalo, jen jednomu člověku měnili řemen v záruce, že se drolil. 

Je mi jasné, že v ČR by to zastoupení ututlalo, ale třeba v Německu by po pár případech dělali svolávačku. 

Ahoj Petr

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj.

Tak to asi postupně začíná nabírat na vážnosti:

https://svolavacky.cz/svolavaci-akce/peugeot-2008-vakuova-pumpa-posilovac-brzd/

https://svolavacky.cz/peugeot/

Žádost na Peugeot odeslána, uvidíme, nerad bych si někde natloukl.

Ve výsledku se to podle Rapexu týká Peugeotů: 208, 2008, 308, 3008, 5008, Partner a Citroenů: Berlingo, C3, C3 Picasso, C4, C4 Cactus, C4 Picasso, DS3 a DS4.

Jinak je tedy vidět, kam až se ten bordel z řemenu v oleji může dostat :(

https://car-recalls.eu/peugeot-citroen-1-2-puretech-brakes-booster/ - půl milonu aut WOW, překlad: https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=cs&u=https://car-recalls.eu/peugeot-citroen-1-2-puretech-brakes-booster/

Mára

Odesláno

Ahoj.

Tak v Peugeotu na mě koukali s vykulenýma očima, vědí o tom, dostali informaci, zatím svolávací akce v ČR spustěna nebyla, mají v informaci, že postiženo je cca 6% aut, přesně jak uvádí i výše uvedený zahraniční článek. Na otázku proč by se to u jednoho motoru projevilo a u druhého ne neumějí relevantně odpovědět. 

Svolávat budou dopisem, nebo to nechají prý při servisce, což je vzhledem k problému s brzdama podle mě velký malér, auto může být ohrožením provozu.

Čekám co napíše ofiko Peugeot.

Mára

Odesláno

Viděl jsem už i zastavený motor na základě rozpuštěného řemene a nesprávného mazání a opravdu brzdy fungovaly bez problému dokonce ;) 

Opravdu nehrozí, že by z ničeho nic přestalo auto brzdit..

Odesláno

mno, když ti za jízdy přestane jít vývěva, tak pro neznalého to musí být šok, jak špatně auto brzdí :roker, samozřejmě se obvykle nízký brzdný účinek projeví postupně, jak ubývá podtlak v posilovači...

ano, když si na to zvykneš, dá se s tím pak i jezdit (krátkodobě myslím) :)

Odesláno

Ahoj.

Když ve dálniční rychlosti poletíš do stojící kolony a slápneš na brzdu a ono se toho moc dít nebude, tak amen s řidičem a celou posádkou nejen v autě s oturbeným Purtechem. Myslím, že tato závada už překročila tolerovatelnou hranici. Už nejednou jsem seděl v autě na špagátě a brzdil bez posilovače a sice to brzdí, ale dráha je několikanásobně delší, delší než na ledu, sněhu, vodě a to přitom všem s tím vědomím už do auta nasedám. Jak to bude vypadat v okamžiku, kdy pojedeš a z ničeho nic bude brzdný účinek třetinový, radši nemyslet. 

Peugeot si zatím s odpovědí dává na čas, takže asi vymyšlejí co napsat, protože jinak bych to vyděl na rychlou odpověď stylem, Vás se to netýká :(

Odesláno

Tak to běž říct těm Němcům co se už vymáznuli :) Jak poznáš, že po nastartování vznikl dostatečný potlak v brzdovém válci a jeho posilovači na to, aby za rohem na křižovatce se stopkou zastavil ještě v hranicích křižovatky? Věř tomu, že Němci, Frantíci, a další, kde svolávačka už běží, nejsou panikáři, jen řeší skutečný problém toho motoru a nepodceňují ho, obzvlášt, když se ukázal přesah až do systému brzd, díky vývěvě. Jak jsem tady psal dříve, měli to kontrolovat už jak se problém s řemenem objevil, teď to mají s plnou ostudou. Asi si to půjdu zkusit, brzdit s P2008 bez posilovače brzd, když ještě na zadek jde i tak málo brzdné síly, asi to bude dobrá komedie. Každopádně teď nikdo pořádně neví, zda bude systém brzd fungovat na 99,99%, ani jak se závada projeví postupně, to jest zeslabením podtlaku. Co mám informace já, tak výpadek je náhlý, nikoliv postupný. Pokud by Peugeot trval na spolehlivosti brzd s tímto motorem, jistě by se právně bránil vydání varování do Rapexu, svolávačkám, zatím v okolních zemích, členech EU, nebo vydal prohlášení o spolehlivosti brzd, což neučinil, naopak i novinářům v Německu stav potvrdil, byť i menšího počtu vozů.

Odesláno

nevím, jaké máš informace, ale náhlý poklesu podtlaku může nastat jen při protržení manžety v posilovači brzd :roker, což se stane velmi velmi vyjímečně (nestalo se za mou kariéru)

pokud přestane pracovat vývěva, je v systému k tomu určený zpětný ventil (na posilovači), který zabraňuje tomu, aby podtlak unikl náhle, takže se dá ještě několikrát sešlápnout lehce pedál brzdy a zabrzdit..., mmch., existuje k tomu předpis pro výrobce, kdy se toto zjišťuje při schvalování uvedení vozu do provozu státní zkušebnou :)

Odesláno

A jen tak mimochodem... Co se na té svolávačce bude dít? Vymění preventivně rozvoďák ikdyž bude v pořádku? Nebo jen kontrola a zásah jen v případě poškození rozvoďáku?

Odesláno (upraveno)

To vše je hezké a pochopitelné, nevysvětluje to ale případy nehody a skutečnost, že po odstavení vozidla vyjedeš bez funkční vývěvy, tedy že pracovat vůbec nezačne že, čímž je zásova podtlaku nulová. Nemám najivní představy o těsnosti vzduchového vedení, takže počítám, že po 30" stání je tam podtlak nulový. Ostatně je to dobře vidět za situace startu při sešláplém pedálu, že poměry se změní :)

Popravdě co se bude dít, by mě taky zajímalo :), dneska ani v tom servisu netušili co s tím, jenom, že zatím to měří na řemenu, případně vana dolů, a kuk co v ní plave a zda je něco na sítku. V zahraničních článcích k té svolávací akci, kde už byla spuštěna, píší o výměně rozvodu, výplachu, výměně olejových čerpadel. Pro mě osobně je spíš důležité, že si auto stáhnou, otevřou, změří, zjistí stav ve vaně a klidně ať nedělají nic, pokud tam skutečně nic nenajdou, jen ať na to vystaví glejd s razítkem, čímž za to vemou odpovědnost, to je vše. Papír doma založím a dědic bude po hromadě moci vymáhat odškosnění a odoůvodnit, proč jsem jako řidič zdánlivě vůbec, nebo minimálně nebrzdil.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj!

Dneska jsem koukal na webovky Peugeot a už jsem s naší 2008 o výkonu 81kw pozitivní na svolávačku: "Vašeho vozidla se týká svolávací akce. Co nejdříve kontaktujte autorizovaného opravce pro bezplatné provedení této akce."

Takže pokud máte motorizace uvedené ve varování, 1.2 s turbem, zkuste zkontrolovat na webu Peugeotu: Zde

Mára

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...