ozzy56 Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 (upraveno) před 2 hodinami, Hafity napsal: Ale stejně je to krásná představa.... Koupit si auto podle svých představ.... ano, představa krásná, ale dnes neuskutečnitelná, i když si vybereš vlastně obyčejné auto, musíš si k němu koupit spoustu hovadin které ani nechceš (nemyslím výbavu dle zákona), přesto má každá značka KONFIGURATOR, kde si můžeš vybrat leda to, co dal do balíčku někdo jiný..., někde k vybranému modelu nedostaneš ani barvu, kterou chceš a zaplatíš si ji --takový konfigurátor je na ho... vyjímka asi bude u bentley, rolls-royce, ferrari atd. Upraveno 25. srpen 2020 uživatelem ozzy56 Hafity ohodnotil 1
Hafity Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 To máš pravdu.... U několika aut několika automobilek jsem konfigurátor cvičně zkusil a
Návštěvník Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 (upraveno) před 4 hodinami, Hafity napsal: Ale stejně je to krásná představa.... Koupit si auto podle svých představ.... Tak já myslím, že to problém není zatím Je to jen o penězích. Jooo až děcka vylétnou z hnízda, tak si koupím nějaké litiové letadlo bo už jiné nebudou @ozzy56 Je to naprosto přesně jak píšeš. Každý nám cpe co nechceme v tzv balíčcích. Tak je to dnes u všeho, i u satelitní tv apod. Já to už nechci protože musíš kupovat balíčky. Jak jsem to rušil tak jsem řekl, že až si budu moct nakonfigurovat jaké kanály chci tak se možná vrátím ale takhle ne. Platíš většinu toho co nechceš. Upraveno 25. srpen 2020 uživatelem Návštěvník
Guest Scratch Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 před 17 hodinami, HanysR napsal: Hlavně v klidu protože nic nepleníš to je první věc a další věc je, že Ti nikdo nic nevnucuje (dovolím si mluvit za Ozzyho). Jen ta myšlenka US cars tady padla myslím od Scratch. Jsou to vše jen obecné myšlenky, názory a určitě nechci abysme se dohadovali, napadali a prostě byla blbá nálada. Život je o prioritách a každý je má jiné. A tak je to v pořádku, takže respekt. Jiné názory jsou přece fajn ne? Svět by byl nuda kdyby si všichni mysleli totéž a líbilo by se totéž. taky se občas vozím ve V8 v GTO, kdyz jsem s tim jel na peu sraz, tak mi to pri 150 kmh na dalnici ukazovalo prumerku 10,9 takze o spotrebe to fakt neni. Jo ve meste to zere 16 (a kdyz clovek kravi tak i 25), ale to me zere 407 12,5, tak to je kolik, nejakych 3L rozdil? Ted mam 11,5 prumerku. Pri predstave ze podobnou spotrebu mam v 6,0 V8 s uplne jinyma vlastnostma, je lakava. Sef v praci ma toto GT, takze me v tom nechava svezt. Jo, svezeni je to pekny, podvozek a rizeni na muj vkus takovy tupejsi oproti mondeu, kvalita zpracovani je perfektni. Zrychleni adekvatni k velikosti a vaze tohoto vozu, jiny motor tam z benzinovych nepatri, musi to pak byt liny. Tot k US karam
Návštěvník Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 Ale jo, já s tebou souhlasím. Já s tím problém nemám a se spotřebou už vůbec ne. Řeknu ti že Jeep s HEMI město cca 20 a dálková 14 a věř, že to jsou čísla s kterými hodně lidí nesouhlasí. Přesně ti to neřeknu, já když potřebuji tankovat tak tankuji a nějak to neřeším. Jeep je zase o něčem jiném než GTO, je to krabice, permanentní 4x4 atd. Je tudíž logické, že spotřeba vyšší. Kam jsme se to dostali kvůli jednomu slůvku u oleje Ale tak aspoň jsme pokecali. Prostě jsem přešel z 5,7 na 1,6 a možná jsem v blázen a možná taky ne. Já jsem zatím spokojen a nelituji takže tak
Agrafik Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 Na druhou stranu, kde s tak výkonnými auty v dnešním provozu jezdit?. Nemám výkonově žádný zázrak, ale ve městě je tam 50 "hned", z 50 na 90 -130 taky. Když tomu člověk šlape na krk, tak je to styl brzda-plyn, tím tuplem v režimu "S", kdy to řadí výše a docela citelně brzdí motorem. Mě by ta 1.6 225 co má @HanysR výkonově stačila a ještě díky lehčímu předku půjde líp do zatáček. ozzy56 ohodnotil 1
David 106s16 Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 Já to tady asi malinko rozvířil s tím, že do toho auta nedávají motor, který by se mi líbil no a celkem se to rozjelo koukám. Pokusím se popsat, proč si to myslím. Já když si koupím auto, tak si ho kupuju na 10 let a minimálně půl milion (ale spíše více) kilometrů. Takže od motoru očekávám hlavně spolehlivost. No a kombinace vysoký výkon při malém objemu je prostě už z principu nepřítel spolehlivosti, to není na dlouho než se to rezesere a pak i celkově posere. Takže např další dodávku si nechám dovézt z USA, bude to Transit s benzínovou V6 3,7 s automatem a zplynuju to, protože to co je tady, tj 2,0 diesel s milionem turb a filtrů a katalyzátorů, to tam prostě nechcu a zkušenosti známých ukazují, že to nefunguje. Taky řeším osobní auto, tam to já mám složitější, auta z USA mají sice motory které bych ocenil co se spolehlivosti týče, ale ty jejich interiéry, to zase pro změnu nezkousnu u nich. Takže to nejspíše bude nějaký hodně zapomenutý nejetý kombík tak kolem roku 2010 evropské provenience se starým dvoulitrem bez turba s nepřímým vstřikem. A toho si nejspíše budu opečovávat až do smrti. Péťa, OK406, Hafity a 1 další ohodnotil 4
Návštěvník Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 (upraveno) @Agrafik Ty jsi na to s tím předkem kápnul a přesně tak to i je. V režimu Sport na klikatých cestách, velká zábava a místy pocit jako by šlo o něco menšího. @vagi I kdyby byl manuál, což chápu že někteří preferují, zvolil bych vždy pouze automat. Na běžné cestování a v dnešních ucpaných městech neskutečné pohodlí i za cenu trochu menší dynamiky. Dynamika je velice slušná i tak. @David 106s16 Jasně, chápu. Ne ale každý chce zapomenutý kombík s nepřímým vstřikem. Já půl milionu nenajdu ani za 20 let takže pro mne třeba k ničemu. To si nemusím kupovat nové auto pokud chci starý vrak. Každé takové ti dřív shnije než odejde motoricky takže k čemu to je? Stačí zimní sůl atd a je vymalováno. Upraveno 25. srpen 2020 uživatelem Návštěvník
Návštěvník Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 (upraveno) Věřím, že dynamika 225 koňového motoru je znát a dostačující (ano, pro někoho jistě ne) i s automatem, ale...pro mne prostě jedině benzín a manuál, no Nevím, jak funguje automat v GT, ale mám rád, když auto podržím např. na druhý\třetí rychl. stupeň okolo 4000ot a potom plný plyn až do omezovače Prostě jedu tak, jak uznám za vhodné v dané situaci a otáčky si řídím dle svého (mám rád, když se benzín nepodtáčí U automatu (pokud nemá režim man.řazení pod volantem) toto asi nezažiju. Pokud ano, opravte mě Upraveno 25. srpen 2020 uživatelem Návštěvník
David 106s16 Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 @HanysR já tě naprosto chápu. Já mám auto na ježdění, ale ne každý to tak má. Potřebuju dojet, vždy, nemůžu postávat na poli u německé dálnice a čekat na odtah. A i zrezlá pojízdná pixla je v tu chvíli lepší než novka s propáleným pístem. Proto jsem si dovolit přidat poznámku, že do toho PSA nedává motor, který by se mi líbil. Nemluvě o tom, že10 let staré auto nebude shnilé a není důvod aby to byl vrak, dost aut takového stáří bude mnohem lepších než zánovní nafintěná bída (nemyslím tím 508). OK406 ohodnotil 1
Návštěvník Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 (upraveno) @vagi No... Samozřejmě se to nebude chovat nikdy přesně tak jak chceš Ale musím říct, že převodovka v režimu Sport, se chová docela bestiálně a točí motor vždy zásadně do červeného pole. Když před zatáčkou ubereš plyn, drží otáčky (opravdu vysoko klidně i v těch 4 tisících) a za zatáčkou na to šlápneš tak točí opět do červeného a pak přeřazuje. Prostě když shodíš nohu z plynu, neřadí hned výš ale čeká co se bude dít a drží. Opravdu si místy říkám, že už bych řadil a drží to fakt vysoko neustále. Hodně mne to překvapilo protože dnes ty převodovky hodně dusí motory a podtáčejí. Na normál a komfort to taky vytáčí hezky ale na pohodu. Prostě tohle mne fakt dost překvapilo a je to super. @David 106s16 V pohodě, tomu rozumím. Dle tvých požadavků dnes nedává v EU motor nikdo. Upraveno 25. srpen 2020 uživatelem Návštěvník
Návštěvník Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 @HanysRto rád slyším, protože toto: před 1 minutou, HanysR napsal: dnes ty převodovky hodně dusí motory a podtáčejí je prostě to, čeho bych se u automatu bál.
Návštěvník Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 (upraveno) Já to vím, proto jsem se toho bál taky. Třeba Mazda 6 to u facelift atmo 2.5 zabila. Ještě přidali odpojování válců a dost lidí si na to stěžuje že se přenáší vibrace apod. Jeden člověk na Mazdaklan dokonce kvůli tomu vyměnil auto. Byl to také jeden z favoritů pro koupi ale tohle to zavrhlo Upraveno 25. srpen 2020 uživatelem Návštěvník
David 106s16 Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 Ale jo, pár výrobců ještě dělá normální motor.
Návštěvník Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 (upraveno) Nj, doba je taková, že tu budou dvouválce s odpojováním válců o objemu 0,7 se čtyřma turbama o výkonu 200kW Upraveno 26. srpen 2020 uživatelem Návštěvník
Návštěvník Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 (upraveno) @David 106s16Kteří? Říkáš žádný přímý vstřik, žádné filtry, turba... Neznám... @vagi každá doba je v něčem fakt špatná a na druhou stranu, buďme rádi že řešíme pouze tyto malichernosti na rozdíl od našich předků. Já to cítím stejně ale však co, hlavně že ostatní věci jsou zkousnutelné a se zbytkem se nějak poperem Upraveno 25. srpen 2020 uživatelem Návštěvník
David 106s16 Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 (upraveno) @HanysRtak hned z fleku mě napadne třeba GT3 RS. Upraveno 25. srpen 2020 uživatelem David 106s16
Návštěvník Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 (upraveno) OK, taková auta jsem nemyslel že budeš jmenovat ale beru Upraveno 25. srpen 2020 uživatelem Návštěvník
Recommended Posts