Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Tečie olej-neviem odkiaľ PEUGEOT 308,Motor: 1.6 VTi 16v 120 (EP6)
Prevodovka: BVM 5 

VIN VF34C5FWC55041380

Poprosím tých z vás, ktorí by vedeli po pozretí fotografie, skadiaľ mi to tečie ten olej? Tečie to počas behu motora.

115641486_763447701068902_6370587308484810586_n.jpg

Upraveno uživatelem Tecie kurenie P206
Odesláno

dost často teče mezi víkem filtru a fitrboxem--bohužel někdy teče i když se vymění O kroužek, řekl bych, že právě tudy teče (chce to pořádně utřít víko i s tím rantlem a po jízdě okouknout

Odesláno

Jak píše ozzy56 než začneš řešit cokoliv jiného otři to pořádně do sucha a pak zkontroluj. Na tom víku je utahovací moment nevím do 20 max.25 nm což je asi tak za půlku rukojeti ráčny a když se to dlouhodobě přetahuje tak se natáhne ten závit na tom víku a pak to blbě těsní za poslední rok jsem dával asi na třech autech různých značek nové ty plastové víka. 

Odesláno
před 22 hodinami, Karel napsal:

Ano, těsnění dostane koupit. Při výměně těsnění musíš vypustit chladicí kapalinu.

Tesnenie resp. sada TESNENIE OBALU OLEJOVÉHO FILTRA ELRING 473.830 9,42 €.

Při výměně těsnění musíš vypustit chladicí kapalinu. No s tou chladiacou kvapalinou som nerátal,že je potrebné ju vypusťiť tuším,že sa obrátim na servis. Dakujem za rady.

• O 4 roky později...
Odesláno

Musí se demontovat výfuk? Peugeot 308 1,6VTi. Zkoušel jsem demontovat tepelný štít výfuku, ale nejde demontovat celý, bez demontáže výfuku z hlavy.

Odesláno (upraveno)

Pokud jsi dostatečně gumovej, tak bys to možná nějak povolit a vypreparovat ven dokázal. Ale bude s tím tolik práce, a pak se zpětným složením, že se budeš ve výsledku proklínat, žes neshodil celý parohy :) 

Párkrát jsem takový voloviny jako že se mi nechce sundavat výfuk/sání zkoušel, ve výsledku jsem si naběhl.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...