Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@Davis moje slová. Mám tiež, v podstate, už piaty Peugeot, taktiež bez vážnejších problémov. Uznám, že ako dlhodobý majiteľ aut tejto značky som asi trochu nekritický k publikovaným nedostatkom týchto aut. Platí pre mňa motto tohto fóra, citujem: ... sdružovat přátele, fandy a majitele vozů značky Peugeot. Takže pre mňa ako priateľa, fanúšika a majiteľa Peugetov niet veľa ochoty na kritiku tejto značky.

Odesláno (upraveno)

Ano, Akoc - tak to jsem rád, že narazím na fóru Peugeotu také i na fandu značky 👍 Určitě chápu, že můžeme mít tendenci být "méně kritičtí", ale mně už to opravdu přijde jako hrozné klišé pořád plivat na PureTech, jako by to byl nějaký průšvih a k tomu jediný v motoristickém světě. Přitom sednu do auta, nastartuju a jedu. Dynamicky, s přiměřenou spotřebou, pocitem že víc na českých silnicích stejně v reálném provozu netřeba - a že mě spíše auta přede mnou při rozjezdu z každé křižovatky, nájezdu na dálnici apod zdržují. Ano jako nevýhodu jsem uvedl, že podobné kritické články mě vystresovaly až natolik, že to se servisem a péči spíš přeháním.

Upraveno uživatelem Davis
Odesláno (upraveno)

Měl jsem Peugeota skoro 18 let. Moje druhé auto (po Favoritu). A těšil jsem se, že si koupím dalšího, nového, lepšího. Peugeota, ne Favorita!! 🙊🙈🙉 

Peugeot dělá podle mého vkusu zajímavá, krásná auta. Většinou... Design umí, i když ne vše se líbí každému. Ani mně ne. Krásná, ale za mě čím dál hůř použitelná auta. Kdo mě trochu zná, tak ví, že: "Dobrá auta se už dělala. Bohužel."

Tak jsem vybral (pokrevního bratra) C5 Aircross 🙃

Ano, nijak extra moc jsem si nepomohl. Ale aspoň to byla volba pozitivní a ne vybírat "menší zlo" a "dělat větší kompromisy".

A ano, lžu si tím trochu do kapsy. Protože já chci jezdit autem, ze kterého mám já dobrý pocit. Kterým se mi dobře jezdí, i když tam nějaké ty kompromisy jsou.

Ale chci být spokojený. Tak vnímám ta pozitiva a snažím se potenciálním problémům předcházet. Nebudu se jakože "stresovat" jen proto, že si někdo jiný myslí, že moje auto je horší (technicky, kvalitativně např. na motoru) než to jeho.

Jeden motor vládne všem, jeden jim všem káže, PureTech s mokrým řemenem, nechce ven z garáže... 🤣

Upraveno uživatelem Veverka
  • O 2 týdny později...
Odesláno
V 12. 3. 2026 at 22:17, Veverka napsal:

Měl jsem Peugeota skoro 18 let. Moje druhé auto (po Favoritu). A těšil jsem se, že si koupím dalšího, nového, lepšího. Peugeota, ne Favorita!! 
...
Tak jsem vybral (pokrevního bratra) C5 Aircross 🙃

Tak já absolvoval opačnou cestu.
Od roku 2003 jsem jezdil v Citroenech - nejdřív 7 let Xantia 1.9TD Break, pak 16 let C5 1.6 HDI Break.
Ale ta C5 letos už oslavila 20 let, poslední roky už se na ní pořád něco kazilo, takže musela z domu. 
Chtěl jsem zase nějaké auto z bazaru - ne moc drahé, ne moc staré, s trochu lepší výbavou - u Citroenu jsem už nic zajímavého nenašel, takže volba padla na bratrský Peugeot (viz podpis).
Teoreticky jsem šel o třídu níž, ale prakticky má nové auto lepší výbavu než to staré a místa už taky tolik nepotřebuju, děti už odrostly a jezdí vlastními auty.
Moc jsem toho s ním ještě nenajezdil (tak 1000 km), ale zatím spokojenost, vše funguje jak má.
Jediné potřebné opravy byly upgrade map v navigaci (svépomocí zdarma) a nová baterka do DO (asi 20 korun) 😄 
A pak komplet výměna olejů a filtrů, což už stálo trochu víc - hlavně ten olej do převodovky.

Odesláno (upraveno)

Nevím, proč ho nevidíš, já ho pod svými příspěvky normálně vidím.
Jinak je tam: Peugeot 308 SW Allure 1.5BHDi 130k EAT8 2021

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...