Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

čest všem.

Jsem na vašem foru porvé a všechny vás tímto zdravím.

Píši za kolegu,který má dotaz,ale nemá internet a proto se nemůže registrovat a ptát se osobně.Prý se to ale změní.

Má peugeot 306 kombi 1.8 16 v naj 86 000 km r.v.2001 a má potíže,že mu zůstávají viset otáčky.

Např.vytočí motor na 2000 ot a sundá nohu z plynu a otáčky ještě další 2-3 sec.zustávají a pak poslušně spadnou na volnoběh.Je to hodně nepříjemné hlavně při řazení.

Rozv.řemen měněn.

Pokud měl někdo podobný problém nech? prosím poradí.

Obecně mě napadá krokový motorek,nebo nedovírající se škrtící klapka,ale jelikož tento motor neznám,je to pouze hypotéza.

Děkuji a čest všem.

Odesláno

Teď jsem podobnou věc řešil na 406, 1,8, r.v. 95.

Jedu na 2000, stisknu spojku a pustím plyn, otáčky klesnou na 1500, tam drží asi 1 sek, pak klesnou na 1100, tam počkají snad 2 sek, a pak klesnou na 900 (ok).

Servisman to proměřil i s diagnostikou, a řekl, že je to u tohoto motoru normální, že je to adaptivní řízení, aby při následném přidání motor nemusel jít z nízkých.

Servismanovi věřím, takže to vysvětlení akceptuju.

Jinak to auto jezdí úplně perfektně, má spotřebu kolem 6 l.

Odesláno

taky to tak u mojeho auta funguje, myslim, ze to po zvyknuti si na tento jev neni zas tak spatny, zvlast napr pri podrazovani. nicmene setkal jsem se take s tim ze mi auto na volnobeh drzelo stabilnich 1200 otacek ( po asi 300 km nepretrzite jizdy po dalnici ) ale pak to zase zmizelo jak to prislo a ted to normalne spadne na 850, lanko plynu nezadrhava, tak nevim cim to, mozna zustal viset krokac (na ten se chystam promerit ho, mam trochu podezreni na spatnou funkci )

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Ferry: servisman mi rikal, ze ta ridici jednotka si zapamatuje styl jizdy. Takze je mozne, ze po jizde po dalnici se to chovalo jinak.

hm to asi neni tenhle pripad, stalo se mi to tak ze jsem sjel z dalnice a na nasledujici silnici byla kolona, takze jsem zastavil v te kolone a kdyz auto stalo a motor bezel jen na volnobeh, tak drzel ty vysoky otacky, to by podle me nemelo byt a se stylem jizdy a pameti ridici jednotky to asi nesouvisi

Odesláno

Děkuji všem za odpovědi.Informace předám.

Nic méně pojedu sním na diagnostiku.Ta 500,- za to stojí alespoň přečíst chyby,jestli tam nějaké jsou.

Jinak vám můžu říct,že kolega \"FURIS\" je dost zarytý peugeo?ák a ta jeho 306 kombi je vysněné auto.Je to celkem krasavec a i jízda je celkem kompaktní,jen aby mu to dobře šlapalo,předešlé auta se mu moc nevyvedla.

Tak čest všem a příště už snad přímo FURIS.

Odesláno

Ještě k těm vyšším otáčkám po vyzaření na 406 - mě to dělá taky, ale bylo to podstatně horší a chybu jsem našel v prasklém \"rezonátoru vzduchu\" (nevím jak se to přesně jmenuje, fo to ta černá krabička dopojená na sání). Motor si přisával falešný vzduch a chovalo se to tak, že dlouho držel vyšší otáčky po ubrání plynu, ale po té to kleslo na normál (po cca 4 s). Pokoušel jsem se ji lepit, ale vždycky to znovu v podélném spoji po čase prasklo, tak jsem ji vyměnil za novou a vše OK.

Odesláno
Původně zaslal: Honzin

Ještě k těm vyšším otáčkám po vyzaření na 406 - mě to dělá taky, ale bylo to podstatně horší a chybu jsem našel v prasklém \"rezonátoru vzduchu\" (nevím jak se to přesně jmenuje, fo to ta černá krabička dopojená na sání). Motor si přisával falešný vzduch a chovalo se to tak, že dlouho držel vyšší otáčky po ubrání plynu, ale po té to kleslo na normál (po cca 4 s). Pokoušel jsem se ji lepit, ale vždycky to znovu v podélném spoji po čase prasklo, tak jsem ji vyměnil za novou a vše OK.

myslis ten kastlik co je v nem vzduchovej filtr ? ten ja tam nemam vubec, misto nej mam primy filtr sani

Odesláno

Ne ne, myslím tu tvrdou bakelitovou krabičku (od oka 25x7x15), co je ze spodu našrubovaná na sání a přichycena dalšíma dvěma šroubkama. Vydíš ji mezi jednotlivýma trubkama sání, vytáhnout jde jenom když sundáš sání z motoru (jde to dost blbě když to celé neodmašlíš od benzínových hadiček na liště). Slouží na vyrovnávání tlaku vzduchu při prudším přidání nebo ubrání plynu - tak mi to aspoň vysvětlili v servisu když jsem ji kupoval novou (cca 1600 Kč). Je podélně svařená a ve spoji mi praskla a bylo slyšet, jak to přisává (tj. už za klapkou vzduchu, dělalo to borčus s volnoběhem).

Odesláno

no tak se připojím ještě já...mě to drží zhruba 1,2K otáček za studena, se zahřátím to postupně klesne (to by podle mě mělo být normální - sytič), ale taky mi drží otáčky (těch 1,2K), když vyřadím na neutrál při rychlosti zhruba nad 120, při kile už normálně klesnou...

Odesláno

Teď jsem podobnou věc řešil na 406, 1,8, r.v. 95..........................................................................................

---------------------------------------------------------------------------

To máš takový průměr i ve městě? nebo jak

Odesláno
Původně zaslal: zbrojnoš

Teď jsem podobnou věc řešil na 406, 1,8, r.v. 95..........................................................................................

moje autí taky jezdí perfektně, akorát spotřeba mi teď na poslední nádrž vyšla na 10,2l:roll ale to bude taky tím posledním srazem na SM:mad:

Odesláno
Původně zaslal: zbrojnoš

Ta spotřeba je v dost ideálních podmínkách, jezdí s tím zkušený pracovník (má hodně najeto), takže si už uvědomil, že všeliké kvaltování... Jezdí dlouhé štreky až 500 km, mimo dálnice. Najel 63000 km za 8 měsíců...

Tu spotřebu píšu přibližně, dostal se už pod 6 ale většinou trochu více. Jen jsem chtěl zdůraznit, že ten motor není rozhašený, když se bavíme o seřízení volnoběhu.

[upravil dne 21.3.06 P607Olda]

Odesláno

Teda já jsem nějaké visící otáčky na 2000 při sešlápnutí spojky jsem nikdy nezaznamenal a myslím, že mi to vrčí tak jak má... :myslim Jste mě dostali, asi se půjdu projet a budu hledět na otáčkoměr, protože to se mi nezdá...

Odesláno
Původně zaslal: Honzin

Ne ne, myslím tu tvrdou bakelitovou krabičku (od oka 25x7x15), co je ze spodu našrubovaná na sání a přichycena dalšíma dvěma šroubkama. Vydíš ji mezi jednotlivýma trubkama sání, vytáhnout jde jenom když sundáš sání z motoru (jde to dost blbě když to celé neodmašlíš od benzínových hadiček na liště). Slouží na vyrovnávání tlaku vzduchu při prudším přidání nebo ubrání plynu - tak mi to aspoň vysvětlili v servisu když jsem ji kupoval novou (cca 1600 Kč). Je podélně svařená a ve spoji mi praskla a bylo slyšet, jak to přisává (tj. už za klapkou vzduchu, dělalo to borčus s volnoběhem).

aha, hmm tak to je tzv MAP senzor (nespravne ale casto nazyvany vaha vzduchu ) dava ridici jednotce udaje o podtlaku v sani ( tedy pak prepocteno vlastne o mnozstvi nasavaneho vzduchu ) a podle toho a podle zpetne vazby od lambda sondy upravuje ridici jednotka delku vstriku ( a tedy mnozstvi paliva )

Odesláno

Tvoje odpovede maju vzdy slusnu informacnu aj logicku hodnotu. Hoci nemam 406 s uvedenym spravanim plynu (postupne znizenie otacok na volnobezne) zda sa mi to nenormalne spravanie. Adaptivne prisposobovanie RJ danemu stylu jazdy je predsa uplne o niecom inom.

Proti gustu ziaden disputat - ak toto potvrdia majitelia 406 a hlavne od spravania sa noveho auta - potom verim. Ale aj tak mi potom stale unika zmysel daneho oneskorenia.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...