Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Koukam, že se to tu moc nehýbe, tak tomu trošku pomůžu :)

XM - Řekl bych, že pod pokličkou XM, je ukryta 605!

Safrane - Osobně se mi moc nelíbí, 605 podle mě těžko může konkurovat.. alespon pro me..

605 - má chyby jako každé auto, ale nestárnoucí desing dělá tohle auto krásným i dnes.. Snad to neni moc zaujátý pohled :P

Odesláno

Už jsme o tom psali, nechtěl jsem se opakovat. A ty tři minuty se mi honily hlavou technické i umělecké výrazy, než jsem všechny zavrhl a napsal to jasně.

605 má vyvážené tvary a perfektní jízdní vlastnosti. Měl jsem to štěstí a ujel v třílitru asi 220 tisíc km. Tady v zatáčkách, Suchý Vrch, Pastviny a ve sněhu a ledu - prakticky neměla konkurenci. Na suchu je BMW 5 rychlejší. A jak šlo o předjíždění, za špatných podmínek, v 90 km/h, vlítnout levými koly na trávu nebo mimo silnici - žádný problém.

Podvozek vynikající, právě že jsem ji honil jako blázen (bylo mi o 10 let míň). Proto se divím, že někdo chce upravovat takový podvozek.

Tehdy jsem ji zvolil kvůli tomu dojmu, který dělá: je to fakt pořádné luxusní auto, ale zároveň nebudí v lidech antipatie jako BMW. (Což jsem přesně kvůli seriozním zákazníkům potřeboval).

Kamkoli přijede, i dnes ještě vzbudí respekt a sympatie.

Odesláno

XM sa mi pacilo zvonku ale interier sa mi zdal byt strasne hranaty, nejak ma to neoslovilo

Safrane nepoznam, ale ked som prvy krat sadol do 605ky vedel som ze toto je to co hladam...krasne zvonku, prijemne a neskutocne pohodlne vo vnutri...tak som sa do neho zamiloval a odvtedy je to moj milacik :aut

par krat ma uz stval ked sa veci kazili ale nemenil by som...ked tak o par rokov za 607 :D

Odesláno

XM mě moc neuchvátilo, hlavně interiér, tem mi připadá velice zvláštní hlavně volant u starších modelů, z venčí je to lepší, ale ne limuzína, Safrane mi připomíná větší Lagunu akorát, má v interiéru vice tlačítek a fukaru, ale pořád mi to připomíná auto pro děti, ta 605 mi připadá neotřelá jak z venčí tak uvnitř, nic extravagantního, ale zato pomaleji starnoucího, samozřejmě má mouchy to víme tady všichni.:cool:

Odesláno

Me pripada XM disajnove v dobe vzniku nadcasovy ,pohodli v nem je velice prijemne ,a zatim jsem nejel pohodlnejsim autem.XM mel motor vice vepredu tak vyjel vsude a sedel na snehu neskutecne dobre a 605 na tom byla podobne .Interier me pripada lepe spracovyny nez u 605 a Safranu. Prakticnost 5 dveri nemluve.Nebylo nic co by clovek neprevez.

Motory XM a 605 meli stejne ,ale i pres to byl Citroen vzdy rychlejsi a nikdy me to nikdo nebyl schopny rict proc?

Kdyz jsem po XM 3,0V6 24v mel 605 se stejnym motorem pripadalo me to o par koni slebsi ?

605 diky tomu ze je sedan vypada vetsi a honosnejsi nez Xm

Safran diky ruznym el.vecem a mluvicim pc byl hodne poruchovy .

Kdyby ty auta byly novejsi ,tak bych se vratil k XMku.

Odesláno
Původně zaslal: barenst

Me pripada XM disajnove v dobe vzniku nadcasovy ,pohodli v nem je velice prijemne ,a zatim jsem nejel pohodlnejsim autem.XM mel motor vice vepredu tak vyjel vsude a sedel na snehu neskutecne dobre a 605 na tom byla podobne .Interier me pripada lepe spracovyny nez u 605 a Safranu. Prakticnost 5 dveri nemluve.Nebylo nic co by clovek neprevez.

Motory XM a 605 meli stejne ,ale i pres to byl Citroen vzdy rychlejsi a nikdy me to nikdo nebyl schopny rict proc?

Kdyz jsem po XM 3,0V6 24v mel 605 se stejnym motorem pripadalo me to o par koni slebsi ?

605 diky tomu ze je sedan vypada vetsi a honosnejsi nez Xm

Safran diky ruznym el.vecem a mluvicim pc byl hodne poruchovy .

Kdyby ty auta byly novejsi ,tak bych se vratil k XMku.

Podívej se na průměr difuzoru u motoru, který do aut dává Peugeot a Citroën a zjistíš, že ač stejný motor, Citroën používá větší průměr difozoru. To znamená, že se Citroëňácký motory lepši plnili a proto měli i větší zátah. Táta má XM s 2,0i a na to, že je to auto o mnoho kilogramů těžší už v základu a táta mívá v kufru ještě spousty nářadí, tak rozjezd do kopce měl stejnej, jako moje 406 1,8 a ta měla hóóódně moc povedenej motor.:mrk

• O 6 měsíců později...
Odesláno

P605 má nadčasovej design a zvenku vypadá fakt dobře. Ikdyž XM má menší odpor vzduchu a dle mě vymakanější interiér (odkládací plochy atd) a podvozek co se stability i pohodlí týče. Tedy pokud je to XM s hydractive, který funguje tak jak má. V motorech asi není moc co řešit, jsou stejné. jako spousta dalších věcí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...