Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Clonítko

Ahoj lidi,dnes jsem absolvoval technickou prohlídku a tak me naštvali že jsem se s nimi pohadal a technickou jsme malem neudelali,protože jak je to clonítko na čelním skle a mení pruhledne nebo je mene pruhledne tak to okamžite strhavaj!Chci se jenom zeptat jestli tam je neaka vyjímka,protože vím že je to zakazane,ale nechapu že tuněný auta to mají a poho.Pěkně mě naštvali,protože me strhli clonítko za 450kč a hrozili že mužem dostat pokutu až 10000kč

:grrJsou to pěkný....

:xvul

Odesláno

No co k tomu napsat??? Asi to, že bohužel měli pravdu - na čelním skle opravdu nesmí být nalepeno nic, kromě dálniční známky (je to pěkná buzerace, ale tomu, že by tuněný auta někdy alespoň zblízka viděla technickou, snad nemůžeš ani sám věřit).

Já jsem na 309ce stínítko měl (dokonce bych byl velice rád, kdybych si ho mohl nalepit i na 405ku) a žádný problém jsem s ním neměl, ale

a) je mi hrubě přes 20, tak to poliši tak drsně neřešej

b) záleží, na koho zrovna padneš (jestli se dobře vyspinkal, jestli doma nemusel řešit bolavou manželčinu hlavu nebo zda nemá řešit průser synátora ve škole - to všechno může hrát při STK jakéhokoli kousku roli)

[upravil dne 14-3-06 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: Pája Rybišár

Clonítko

Ahoj lidi,dnes jsem absolvoval technickou prohlídku a tak me naštvali že jsem se s nimi pohadal a technickou jsme malem neudelali,protože jak je to clonítko na čelním skle a mení pruhledne nebo je mene pruhledne tak to okamžite strhavaj!Chci se jenom zeptat jestli tam je neaka vyjímka,protože vím že je to zakazane,ale nechapu že tuněný auta to mají a poho.Pěkně mě naštvali,protože me strhli clonítko za 450kč a hrozili že mužem dostat pokutu až 10000kč

:grrJsou to pěkný....

:xvul

Já na čelnim skle nic nesnesu, ale když sklopíš sluneční clony a clonítko je nepřesahuje, tak je můžeš poslad do .. víš kam.

Sice to nemusej sežrat, ale můžeš to zkusit... akorát tě budou točit zase na něčem jinym, když je naštveš.

Holt, když musíš na technickou jako OpravdovýObčan, tak se tak chovej.

Odesláno

To byste se divili jaky jezdi auta v Malajsii...

Clonitko regulerne do pulky okna. Kdyz jsme jeli v takovym taxiku tak to byl vyhled jak z tanku ... tam to moc neresijou :papa

Odesláno

Jo tak mam taky osobni zkusenosti z STK a clonitkem taky jsem prisel a bez jakychkoliv kecu me ho samy strhli samozrejme me to nasralo protoze to stalo taky nejaky prachy a ne malo za kus samolepky. Muzu podotknout ze clonitko jsem mel presne podleclonitek v aute sklopenych vubec to nikoho nezajimalo ani je nezajimalo ze me hodne pomohlo v lete kdyz bylo slunko jak svina nemel jsem nikdy problemy s oslnenim proste je to buzerace a zajimavy je ze me s tim zastavily nekolikrat policajti a nikdy jim to nevadilo prohlidly si papiry a rekli muzete pokracovat pane ridici a prijedu na STk a jeden blbecek co se spatne vyspal mi to strhl..... a ze se spatne vyspal to bylo evidentni nelibylo se mu uz jen to ze sem se opovazil ho otravovat aby musel pracovat....

Odesláno

a kdyz to clonitko bude pruhledne tak to muze bejt nebo proste nemuze bejt vubec nic???nejvic naprdne kdyz na stk stoji kolik mladsi jak ji,je tam tak tejden a uz by ste neprosli,kdyz se starejma chlapama zadny problemy nebyli a to bych rekl,ze mlady kluci by mohli mit lepsi pochopeni!!!!!

Odesláno

No ono do důsledku vzato: nikdo ti nesmí jakkoliv poškodit tvůj majetek. Takže to clonítko (pokud zhoršuje výhled) tam skutečně nemá co dělat, ale v žádném případě to nikoho - a pracovníka STK nevyjímaje - kromě tebe samého neopravňuje k tomu, aby jej sundával! :cool:

Správně by tě měl na tuto závadu upozornit a uvést ji do \"Protokolu o technické prohlídce\".

Pokud se chceš hádat, máš možnost - sežeň si svědka a chtěj po tom technikovi to clonítko zaplatit :)

No a taky napiš, která STK to byla - abych se ji vyhnul! :D

Odesláno

oni: clonitko muzes mit jen v urcite pruhlednosti teda spravne by tam nemelo byt vubec ale delaji se cely celni skla co maji clonitko udelany primo ve skle... kecal bych ti kdybych ti rekl jak presne to delaji ale asi je to nejak pokoveny nebo necim takovym udelany to sklo otec to ma na opel vectre B a na takovy clonitko ti nemuze nikdo nic rict protoze to je sklo schvaleny pro danej tip auta a kdyz jsme s tim byly na stk tak bez problemu, ale problem je v tom ze tohle clonitko je spis tak pro okrasu moc proti slunicku nepomaha teda trsiccku ho zacloni ale stejne to slunko otravuje neni nad nepruhledny... Pokud najdu fotku tak ti muzu ukazat jak to clonitko vypada v tom skle

[upravil dne 15/3/06 Marda106]

Odesláno

v diskuzi v tuningu jak uz jsme se o tom bavili tak tam nekdo poslal clanek z ministerstva atam pisou,ze kdyz je to z vyroby tak se stim nemuze nic delat,jinak prej do celniho okna zadny zasahy bejt nesmej!!je to pech,ale risknu to!!uz jsem volal na ty stranky co jsi mi dohodil!!rekli mi,ze bude muset chodit po servisech aby vedel jak dana barva vypada,treba to ani nepujde,ale rikal,ze i kdyby ji nesehnal tak nejblizsi odstin bude tak 80-90% stejnej coz si myslim ze jde ne?jinak ted stojim nad otazkou jestli ty kraje mam udelat nizsi nebo ne,pisou tam ze doporucujou aspon o 1-2 cm min,aby doslo k tomu zakulaceni!!

[upravil dne 15/3/06 oni]

Odesláno

oni: tak jasne ja to mel taky kamos s tim jezdil taky neni to problem a na nekterych STK ti nic nereknou ja byl na jedne tam mi to strhli a dva kamosi byly v jedne docela kde bych rekl ze proti tomu budou a nestrhli mu to tam ani zadni cira jim nevadila u otcova auta a co se tyce toho skla vsak otec to od vyrobi nema a nic mu nerekli jak rikam zalezi na jakyho s prominutim vola narazis nekdo se spatne vyspi a odnese to tvoje auto ale jak psal kurt pokud by ti to poskodily na stk tak dotycnej ti to musi nahradit pokud se tam s nim zacnes dohadovat mam to uz zjisteny... No a navic ti rikam hodne mi to pomohlo v lete kdyz byly slunicka a jel jsem proti nemu tak parada ani me neoslnovalo...... jo tak pokud to chces zakulaceny tak dej na jejich rady ja ani nevim jak jsem to mel ja sem to sehnal pres kamose...... jo a s tim odstinem to je hodne v pohode i kdyby to bylo jen 90% podobny tak se to strati lepsi nez mit uplne odlisnou barvu

Odesláno

no tak ja uz jsem rozhodnutej-do toho clonitka jdu a budu verit,ze na stk to bude v poho,ale stejne by me to zajimalo,jestli kvuli tomu neudelam stk nebo to jenom napise do A-zavad!naposled kdyz jsem byl na stk jeste s fackem tak jsem mel pridavny dalkovy vedle znacky a mracutka na hlavnich svetlech,rekl mi ze svetla jako ze tam nejsou teda ze si jich vubec nevsimnul,ale ty mracitka chtel abych si ja sam sloupnul,tak aspon tak!!!

Odesláno

no kámoš má to clonítky taky a ted by měl jít na stk tak napíšu jak dopad.A co se týče příd.světel tak ty tam být můžou,Sou tam náký podmínky umístění jako výška max a min.A myslim že by neměli přesahovat obrys auta.Jestlis to tak měl tak jen buzerujou a dělaj důležitý aby mohli bejt nad tebou.Stejne je to akorát birokracie kolíkrát věc která je provozu nebezpečná tak projde a co naopak pomáhá tak neprojde:aut

Odesláno

muzou a taky jsem k nim dostal parametry kde smej bejt,byla tam dan vzadenost od zeme,vzdalenost od hlavnich svetel a taky vzdalenost od sebe a fakt v mem pripade to nesplnovalo nic,takze ten chlapek mel pravdu!!jinak mas pravdu v tom ze si akorat hrajou na dulezity(neberte to osobne,kdyby nahodou tady byl nekdo od stk!!!):D

Odesláno

Ten modrej odstín ve skle tam může být protože to není nálepka. Zákon zakazuje nálepku jinou než dálniční.

Stačí si připlatit pár stovek a hned jsou všichni na STK veselejší :roker

Odesláno

ONI: já mám clonítko cca 10cm na krajích od vrchu a zakulacený je i když je normálně rovný.

btw. osobně si myslím, že stejnou barvu neseženou, jsou dané typy samolepek a ty se daj sehnat. Já např koupil stříbrný stínítko za 80 Kč v Prostějově v mototechně.

Jinak na přením skle ( jak už se tady psalo milionkrát a i v autoškole se to učí) nesmí být nalepené žádné nálepky ( kromě dálniční, S2 ..) a před ve výhledu řidiče nesmí být dále žádné upomínkové předměty atd ( tzn. že ani stromek na zrcátku.

Odesláno

je to tak,

na skle nesmí být žádné neprůhledné clonítko,

průhledné muže být a musí být označeno na kraji ryskou do které je to tónované a u té rysky musí být vyznačen atest...

já mám sklo s černým průhledným pruhem asi z polska.

na technické mi řekl, že mám neschválené sklo, tak jsem mu ukázal to označení, protože bylo uprostřed nahoře a ne dole v rohu a pak na to řekl, že teda schválené je, ale ne pro čr, bo tam musí být ta ryska u toho pruhu.

jinak si myslím, že kdyby ses s ním hádal, že to nesundáš za žádnou cenu, tak by tě nenechal projít....

ohledně těch světel, jestli byla vedle značky, tak se mu asi nelíbilo, že přesahovala půdorysní obrys vozu, protože ten nesmí přesahovat až na pár malých vijímek nic

Odesláno

a) si myslim, ze nemeli pravo to strhnout

b) mam za to, ze je furt lepsi koupit novy clonitko za 450, nez platit 10K pokuty

Odesláno

No kluci,dekuju vsem za rady a zkušenosti:super,zase jsem o něco chytřejší:DJa si v ty STK nemohl moc vyskakovat,protože nam nefungovala ručka na pravý kolo,takže jsem se uklidnil,nejhorší by bylo že by dali do techničaku že vozidlo je nezpůsobile a tam byli takový blbci že by jsme to museli odtáhnout!:grrBlbí bylo to že jsem tam byl já a mamča,takže aby si otvíral pusu(16let) na 40-ti letýho chlapa,že to nemá pravo sundat,to by asi nedopadlo dobře?!

:P:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...