Návštěvník Odesláno 31. prosinec 2019 Odesláno 31. prosinec 2019 Už z názvu "Smluva na dobu určitou" vyplývá, že končí datem ve té smlouvě. V tomto případě 31. 12. 2019 Od 1. 1. 2020 již ten člověk není zaměstnancem té firmy se kterou má tu smlouvu podepsanou. V případě, že odpracuje byť jednu směnu po 1. 1. 2019, automaticky se smlouva překlápí na "Smlouvu na dobu neurčitou" na to je třeba také dát pozor. Citovat
Fruktis Odesláno 31. prosinec 2019 Odesláno 31. prosinec 2019 Vůbec tam nelezt. 31. Naposledy. Pokud nikdo nechce převzít věci tak je poslat poštou. Případně si je nechat u sebe ať se ozvou. Zkontrolovat si vše jak rádi @StibTo. Citovat
Klemoň Odesláno 31. prosinec 2019 Odesláno 31. prosinec 2019 Asi je to tím , že stárnu nebo že to mám sám s ukončením pracovního poměru "trochu hrbolaté" , ale už začínám být nervozní z reakcí typu @Markusenka kdy si dotyčný přečte maximálně jeden příspěvek dozadu a pak vypálí komentář který tam nemá co dělat a akorát rozpoutá vlnu dalších. Fruktis a Markusenka ohodnotil 1 1 Citovat
Markusenka Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 Ahoj. Nevím co Ti vadí, četl jsem předchozí příspěvky, neměj strach. To že mám stejný názor jako někdo jiný, neznamená, že ho nenapíšu. Když zaměstnavatel nejedná fér, korektně, nevidím jediný důvod mu to nevrátit. Ostatně podle popisu jeho dosavadního chování to s ním nebude vůbec těžké. Pracovně právní vztah není nevolnictví a má svá pravidla. Přestože a právě proto, že zaměstnanec je stranou slabší, má zvýšenou ochranu nejen ze strany ZP. Chaos v tom maji i veliké statni podniky, tak nám dopřej trošku diskuze, neb též platí že tři právníci mají 7 právních názorů na jednu věc. Takže asi stárneš a jseš z toho nervózní, říká se tomu přechod Mára Klemoň, Vvitty, Fruktis a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Fruktis Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 (upraveno) Jaký benefity, ze to dostane? Vypovedni lhutu dva mesice? To je skvely benefit, pro někoho kdo tam nechce dělat. Odstupné? když dá sám výpověď, aby tam nemusel pracovat?zaměstnavatel se ho zbavit nechce...když dělá tyhle obstrukce. No to taky těžko že. Jaký další benefit tedy dostane? Utéct... za tuhle "sikanu" blbce dělat fakt nestojí. A @Klemoň nestarne...zraje jako vino...a dostava rozum...přechod mají ženský.. . Upraveno 2. leden 2020 uživatelem Fruktis Doplneni textu Vena garážmistr, Markusenka a Klemoň ohodnotil 2 1 Citovat
Klemoň Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 V 31. 12. 2019 at 12:03, Markusenka napsal: Sice říkáš, že dotyčný chce pracovní poměr ukončit, ale podle situace se tak připraví o skvělou možnost jak automaticky udělat z pracovního poměru na dobu určitou, na dobu neurčitou, což samo o sobě přinese jisté benefity, případně odstupné Tak na vysvětlenou je to tato tvoje věta , která je nepodstatná a dle mého názoru není odpovědí na položený dotaz !!! Markusenka ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 před 30 minutami, Fruktis napsal: zraje jako vino...a dostava rozum...přechod mají ženský.. . Děkuji za pochvalu a máš pravdu , občas se záblesky rozumu objeví . Sice jen občas ale objeví Jo a jeden koment , moje lékařka mi potvrdila , že i chlapi mají tzv "přechod" jen se to projevuje jinak Markusenka ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 @Klemoň no vidíš, to nemění nic na tom, že opravdu v tomhle případě není pro tazatele-jeho kamaráda rada setrvat v zaměstnání vůbec dobrá...A třeba @čakom prozradí jak to nakonec dopadlo Já si přesně tuhle zkušenost prožil, s tím rozdílem, že jsem měl smlouvu na dobu neurčitou...A ta obrovská úleva,která přijde,když se člověk z tohohle napětí vymaní...je neskutečnĕ uvolňující. Vena garážmistr, Markusenka a ozzy56 ohodnotil 2 1 Citovat
Klemoň Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 (upraveno) před 11 minutami, Fruktis napsal: A ta obrovská úleva,která přijde,když se člověk z tohohle napětí vymaní...je neskutečnĕ uvolňující. Vím - necitovat předchozí příspěvek - mohu to tedy opsat !!! Nicméně reakce na citaci a nic jiného - to je přesně to , proč mám status jaký mám a zároveň výpověď o výpovědi budoucí . . . Upraveno 2. leden 2020 uživatelem Klemoň Markusenka ohodnotil 1 Citovat
čakom Odesláno 2. leden 2020 Autor Odesláno 2. leden 2020 @Fruktis Jak bude vše dořešeno dám vědět. Dnes nešel do práce a šel na úřad práce. Všem moc děkuji za rady Klemoň, Fruktis a Pe.Tr ohodnotil 3 Citovat
Fruktis Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 @čakom Věřím, že udělal tu nejlepší věc co pro sebe mohl udělat. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Markusenka Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 (upraveno) Ahoj! Je to přesně ta věc na kterou zaměstnavatelé hrají, a to je ta, že se zaměstnanci až předpokakaně bojí za cokoliv bojovat, sklopí hlavu a raději odcházejí = mají ale pseudo úlevu jak píše Fruktis Jste na pracovišti podle Vás šikanován, tak to kurňa řešte, máme na to kompetentní nástroje, neplatí Vám příplatky za so+ne, případně svátky a přesčas? To je opravdu hrdinství vybrat si řešení dání výpovědi. Ale zase nevíme vůbec nic, aby jsme mohli konstatovat, že je objekt skutečně šikanován, nebo slovně napadán, což by stejně vedlo k ukončení pracovního poměru již dřív, protože nevím proč bych pak setrvával na pozici až do samého konce, konce smlouvy. Jsem asi bojovník, ne srab a když už je situace ve stavu, že je zřejmé, že ten zaměstnavatel v tom plave, tak proč mu to zjednodušovat, pokud samozřejmě nemáv v stejném čase předjednánu minimálně stejně dobře placenou práci, což dotyčný nemá, neb šel na ÚP. Mára Upraveno 2. leden 2020 uživatelem Markusenka Vvitty a Fruktis ohodnotil 2 Citovat
Fruktis Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 @Markusenka Prosím uved jeden jediný smysluplny benefit pro který by měl dotyčný bojovat...když ne dotyčný tak aspoň já jako tebou označeny srab Citovat
mmartinkovic Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 (upraveno) Jop, ako nedávno prevalená šikana v Škodovke, kde sa zatvárali spolupracovníci do klientok čo bedni. Načo tam ostávať, ked nemá k zamestnávatelovi dobrý vzťah? Alebo stačí pozrieť na ytb šikana poslancov v obci Fekišovce.... Veľa ľudí odchádza zo zamestnania práve kôli vzťahom na pracovisku, nie robote. Upraveno 2. leden 2020 uživatelem mmartinkovic Citovat
Markusenka Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 Ahoj! Tak benefit stálého zaměstnance jsou především dány konkrétním zaměstnavatelem. Proto je potřeba znát konkrétního zaměstnavatele, ale ve skrze je to od příspěvku na DP A ŽP, objem VO, nárokovost dovolené (často rozdíl mezi 4 a 5 týdny), rozdíl v základní mzdě .... . Například ve Škodě auto je rozdíl mezi pracovním poměrem na dobu určitou a neurčitou propastný. Obecně je stále lepší mít mzdu, než být na ÚP, ochrana ZP v plné palbě. Špatně si to pochopil, srabáctví spatřuji v tom brát nohy na ramena a jít pryč a ještě se nakonec tvářit s úlevou jako vítěz, co ve mě evokuje Tvá věta. Podle mě si v této situaci, když jdeš pryč poražený a k úlevě není skutečně důvod, notabene když jdeš na pracák. Prostě je to takové klasické hezké České utíkání od problému. Po 6-ti letech soudních tahanic od okresního soudu, přes kraj a vrchní na nejvyšší soud ve věci výpovědi z pracovního poměru, vím, že bych do toho šel znova. Mára Citovat
Markusenka Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 Ahoj! Tak zrovna Škoda auto je příkladem toho, že to vyřešit jde a velmi příkladně a za zaměstnavatele smysluplně. Je řada zaměstnavatelů co nad tím přivřou oči. Proto má Škodovka za jejich postup a rychlost můj palec nahoru. Chápu, že jsme různí, někdo dominantní, jiní hluboce submisivní, ale v dospělosti se nachat šikanovat a řešit to odchodem z jinak třeba výnosného zaměstnání není v mém pojetí dobrá a správná volba. Také to není dobrý příklad v přístupu pro naše děti. Tak šikanuje ho spoluzaměstnanec, nebo sám zaměstnavatel? V dnešní době kdy si všichni natáčení na mobilní telefony, nebo kamerky v autech záznamy, není problém sehnat podklady pro podnět ÚP, FN. A pak také ještě jednou nechápu, proč, když se mi tam nelíbí, tak tak zůstanu do posledního dne smlouvy. Mára Citovat
Guest Scratch Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 @StibTo mozna ty zapominas na to, ze Adela je kontrolor vyberu pojistneho u VZP jiz 15 let Tak tady mas tedy citace: zdravotní pojisteni - V případě, že máte podezření nebo přímo zjistíte, že vám váš zaměstnavatel neplatí zdravotní pojištění, informujte o tom svou zdravotní pojišťovnu. Někteří zaměstnavatelé neplatí zdravotní buď z toho důvodu, že na něj prostě nemají finance anebo jsou nedbalí. Může nastat i úplně extrémní případ, kdy vám sice šéf peníze sráží, ale pojišťovně je neodvádí. Prostě je použije na něco jiného. Vás se ale nezaplacené pojištění z těchto důvodů nesmí přímo týkat. Rozhodně vás nesmí odmítnout v případě, že potřebujete zdravotní péči. „Zdravotnická legislativa v Česku nijak nezohledňuje faktické placení nebo neplacení pojistného. Pojišťovna také nebude vymáhat nezaplacené pojistné po zaměstnancích, ale pouze po zaměstnavateli, navíc případný právní nástupce zaměstnavatele ručí za pojistné, které měl platit jeho předchůdce. Socialni - „Situace, kdy zaměstnavatel neplní svou povinnost a neplatí pojistné na sociální zabezpečení, nijak neovlivňuje účast zaměstnance na pojištění ani nemá negativní vliv na jeho budoucí důchodové nároky. Nemůže ani dojít k tomu, že by dluh na pojistném a případné penále za zaměstnavatele musel doplácet zaměstnanec. Pro účely budoucího důchodu se má za to, že pojistné bylo odvedeno. Více na https://www.e15.cz/finexpert/vydelavame/co-delat-kdyz-vam-zamestnavatel-neplati-zdravotni-a-socialni-pojisteni-1334742 Citovat
mmartinkovic Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 Je 21 storocie a maly by sme byt vsetci mentalne a psychycky vyspeli, pravne zodpovedni, a rozumny. Každa šikana je prejavom pocitu nadradenosti a uchylky. V pripade zamestnavatela je neodvadzanie poistneho cisto majetkovy prospech a takyto podnikatelia by mali byt exemplarne potrestany s vysokou pokutou a zakazom cinnosti v akejkolvek zodpovednej riadiacej, majetkovej funkcii, ale to by asi polovica firiem uz nerobila..... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 Tož @Fruktis to jsme tady srabi asi dva. Většina z Vás ví že jsem dlouhá léta jezdil jako kmenový u DPP na busu. V r. 2016 jsem částečně ze zdravotních a částečně protože jsem chtěl změnu odešel na letiště k ČSA Technics tahat letadla. Změnu protože pracovat na letišti má svá specifika jsem plánoval a připravoval víc jak 4 měsíce jen 2 měsíce jsem čekal na prověrku od ÚCL že mohu na letišti pracovat pak nějaké lékařské prohlídky kdy jsem nebyl přímo v jejich tabulkách a budoucí nadřízený musel na letištním ORL intervenovat abych prošel. Na tu práci jsem se těšil a chtěl jsem ji dělat i když jsem věděl že půjdu s gáží o něco dolů že budu mít složitější dojíždění a koneckonců i ty benefity tam byli horší než u DPP. Ale to specifikum prostředí letiště a taky to že sice opět nepřetržitý provoz ale na D/N dvanáctky a základní hodiny což mě dávalo jistou šanci na to že při této práci si v klidu rozjedu dílnu protože na rozdíl od busu na to budu mít čas. jen hrubý nástin pracovní doby dva pracovní víkendy za měsíc jeden noční druhý denní směna. dva víkend volné ale jeden volný víkend začínal ve středu ráno v 6.00 a končil v neděli v 18.00 a druhý volný víkend začínal ve čtvrtek večer v 18.00 a končil v pondělí ráno v 6.00 zkrátka to vycházel na 14-16 dní v měsíci pracovních a zbytek volno. Práce mě jako taková mě bavila ale problém byl v kolektivu člověk který mě měl mentorovat a bral za to 40 Kč/hod příplatek mě první šichtu řekl že mě nic učit nebude že prostě nechce. Když jsem šel za nadřízeným tak ten řekl že mě to musí naučit tenhle člověk protože jeho dlouholetý parťák se nejspíš nevrátí a já že budu dělat s ním v partě takže abych se to naučil tak jak on to po parťákovy chce. Nakonec to dopadlo tak že po dvou měsících mě půjčil svézt s tahačem a v okamžiku kdy jsem se rozhodnul že skončím tak mě to chtěl učit. Všechno co jsem se tam naučil mě naučil kluk který se mnou chodil na šichty když ten mentor měl dovolenou a ten klučina za to neměl ani korunu navíc ale chtěl abych tam zůstal a přesvědčoval vedoucího že aby nás dal dohromady že to bude fungovat. Jenže tam byli zažité postupy že zkrátka dva " mladý" na šichtě můžou bejt jen výjimečně. A přiznám se bez mučení že jsem tam z toho byl psychicky dost v nepohodě a i když jsem se přesvědčoval že aspoň rok bych to mohl vydržet tak jsem to po třech měsících vzdal a šel jsem sám na sebe v kombinaci brigádníka u DPP na busu. Teď před svátky jsem mluvil s tím klučinou a dozvěděl jsem se že ten mentor po asi třech měsících co jsem já skončil odešel na neschopenku a že se snad má dostat ID takže se vrátit nemůže a že přesvědčoval vedoucího aby mě zavolal jestli bych se nechtěl vrátit protože věděl že jsem prohlásil že se klidně vrátím ale že by musel ten mentor odejít že bych se sním nemohl potkávat ani při střídání. Teď jsem relativně v pohodě do " práce" můžu chodit v bačkorách jezdit chodím teď v lednu a únoru 3 dny v týdnu Po-St a ČT-So mám ordinační hodiny a dílně. Jasně jsem v pohodě ale nemám žádné ty jistoty jako zaměstnanec ale zase má jakous takous svobodu v tom kdy budu dělat a co. Citovat
Klemoň Odesláno 2. leden 2020 Odesláno 2. leden 2020 (upraveno) A na závěr sledujte jak zamindrákovaný uživatel @Markusenka rozdává "všem nesouhlasným" negativní hodnocení , aniž by alespoň přiznal , že mám pravdu. Naštěstí jeho hodnocení mne neživí a ještě komentář / otázka : kolik dotyčný vystřídal zaměstnání za svůj život a kolik pracovních pozic z toho bylo v soukromém sektoru ??? Děkuji za odpověď. Upraveno 2. leden 2020 uživatelem Klemoň Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.