Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, 

Mám problém že sa mi dva krát po sebe upchal DPF filter. Auto na palubnej doske nehlási žiadnu závadu. Podla diagnostiky auto má naozaj zapchatý DPF filter a okrem toho píše závadu dalších vecí.

IMG_0333.thumb.JPG.f7fb4a270340305df24ba13f1e32ce5c.JPG

Som 3 majiteľ predmetnej 807čky a niekto predo mnou neriešil žiaden DPF filter žiadne aditíva nič ... V servise (bežnom) mi nevedia povedať o s tým. Neviem čo mam vymeniť, čo mam hľadať a ani aký zvoliť postup.

Potrebujem to dať do poriadku lebo na aute sa dá jazdiť iba obmedzene a budúci rok musím ísť na STK a EK. Vedel by mi niekto poradiť ako vyriešiť túto závadu ?

Odesláno

no nediv se že se ti ucpe, když to neaditivuje.. první máš pryč magnet nebo snímač uzávěru nádrže, za druhé málo aditiva v nádržce, za třetí je možné že nefunguje počítač aditivování sám o sobě (občas se stává když někdo udělá neodbornej FAP OFF). a za čtvrté čidlo teploty paliva je taky problém ;) 

Pokud si neví s tímhle servis rady, tak ho rychle vyměň.. vždyť to tam mají jasně a stručně...

Odesláno

jen doplním kolegu výše pro lepší pochopení - FAP v provedení PSA je systém s adtivem - tedy FAP zachycuje ve své struktuře jemné saze a při určité míře zaplnění se regeneruje - tedy vypáli zachycené saze a právě ke spálení sazí je potřeba aditivum - adititivum se dávkuje do paliva a k tomu, aby systém věděl že má aditiivum do paliva dávkovat potřebuje výše uvedené informace - tj. senzor otevření nádrže, tankování paliva, objem aditiva  atd.

pokud systém neaditivuje tak se FAP zanáší a regenerace řádně nefunguje

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ďakujem vám 🙏konečne niekto kto mi to normálne vysvetlil. 

Mám ešte zopár doplňujúcich otázok.

1. Ako zistím že mam spravený FAP OFF
  2. Kde sa nachádza počítač aditívovania ( ako ako zistím či je vadný ? Lebo napríklad keď odstavím auto tak dodatočné dopalovanie sa mi spúšťa. )
  3. Prečo mi k***a nehlási nikde na palubnej doske chybu keď podľa diagnostiky mám zapchatý DPF filter + všetky tie ostatné chyby. 
Odesláno

1. není tak jednoduché.. občas se to dá zjistit ve verzi software, někdy dle diferenciálního tlaku, ale nejlépe je FAP sundat a podívat se zda není vymlácený

2. počítač aditiva je buď pod autem, nebo součástí jednotky motoru (záleží co máš za motor)

3. můžeš mít upravenou jednotku, nebo prostě neukazuje :) od toho je diagnostika :)  A nepíše ti to nikde ucpaný FAP... žádná z chyb výše neznamená ucpaný FAP.. jenom problém s aditivací

Odesláno
  1. FAP filter bol na čistení lebo sa mi z nejakého dôvodu upchal takže je určite vcelku. 
  2. Motor mám 2.0 hdi 79kw
  3. Ale ja na 100% viem že mám ucpaný FAP filter a na diagnostike to povedali tiež.  
Odesláno

Zdravím,

ešte mi napadlo. Dnes som naštartoval auto a nechal ho asi 20 naštartované. Po chvíli sa sa začalo ozívať také cvakanie (znelo to ako zapaľovač) z popod auta v miestach DPF filtra.  Čo to je ?

Odesláno

Nejlíp když jsem dáš VINko kluci který v tom umí číst se budou moct podívat jak na tom to auto bylo když vyjelo z fabriky. Ale to cvakání při stání na volnoběh a to co Ty nazýváš  " dodatočné dopalovanie" by mohl být předehřívač ( bufík, webasto). Které naskakuje po nějaký době chodu motoru a po vypnutí motoru se občas stává že podle toho v jaké fázi je že se buď odvětrává nebo zhasíná a odvětrává. 

Odesláno

Ja skúsim iba menšiu poznámku. Ak to chceš dať na poriadok a nevieš čo s tým ,kedy - kde bolo robené ,začal by som nahratím origo softu do rj motora,potom diagnostikou a až potom riešiť závady. Ak sa v tom niekto neodborne babral ,tak to môže vypisovať chyby ale komponenty nemusia /môžu / byť vadné.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...