milovan Odesláno 10. březen 2006 Odesláno 10. březen 2006 Poradte mi prosim! Do rana mi prestala startovat 306 1,9TD 1999/2000. Vsechny kontrolky v poradku, nic nenormalniho nesviti, baterka je OK, ale po nazhaveni motor absolutne nereaguje na palivo ( podobne, jako kdyz je zamrzla nafta, ale bylo nad nulou) . Stala venku, jako vzdycky, pres noc prselo, tak me napadlo, jestli se nekam nedostala voda... Auto jsem dal vyshnout do garaze. Co by to mohlo byt?? Diky.. Citovat
milovan Odesláno 10. březen 2006 Autor Odesláno 10. březen 2006 Nafta tam je, i jsem ji jeste rucne napumpoval, ale nic. Citovat
Ladis Odesláno 10. březen 2006 Odesláno 10. březen 2006 Jde černý čoud z výfuku? Předpokládám že ne. Jukni na elektriku, relátka. Vyzkoušet jestli jde proud na důležitý věci, jako je ventil na čerpadle a všechny tydle elekrtický krámy co jsou na těch novějších naftách. A nejsou jenom v motorovým prostoru. Ber to trochu obecně, těch věcí tam připadá víc, jako imobilizér atd. Citovat
Pája Rybišár Odesláno 10. březen 2006 Odesláno 10. březen 2006 Takže starter točí ale motor nechytá jo? a tam jso elektricky řízený vstřikovače?? a jaky tam je vstřikovací čerpadlo? Citovat
Pája Rybišár Odesláno 10. březen 2006 Odesláno 10. březen 2006 Jo a ješte prosím kod motoru:) Citovat
milovan Odesláno 10. březen 2006 Autor Odesláno 10. březen 2006 Původně zaslal: Pája Rybišár Jo a ješte prosím kod motoru:) Pajo, kde prosim typ cerpadla a kod motoru? Ve velkym TP tady kod nevidim.. Citovat
oddie Odesláno 10. březen 2006 Odesláno 10. březen 2006 Na typ čerpadla a kód motoru se naprosto vy...er, nepotřebuješ ho naprosto a vůbec k ničemu. Už jenom ten dotaz na kód motoru dost mimo mísu, protože to může být stejně jenom DHY nebo D8A, a pro řešení tohodle problému je naprosto a úplně jedno! Stejně tak je úplně jedno, jestli je tam čerpadlo lucas nebo Bosch, a stejně tak tam ani největším omylem nemohou být žádné elektricky řízené vstřikovače, které má jen HDI. Dále, pokud motor ani neškytne, v žádném případě z něj nemůže jít ani náznak černého kouře, protože ten značí aspoň nějak spalovanou naftu, a to by bylo znát. Takže, v tvém případě, buď jde z výfuku bílý kouř = rozprášená nespálená nafta, což by znamenalo, že to nemá kompresi/nežhaví apod, ale mnohem pravděpodovnější je varianta, že z výfuku nejde vůbec nic, protože do čerpadla vůbec žádná nafta nejde (vada v imobilizéru nebo spíš v elektroventilu, co je pod ním). Citovat
milovan Odesláno 10. březen 2006 Autor Odesláno 10. březen 2006 Původně zaslal: oddie Na typ čerpadla a kód motoru se naprosto vy...er, nepotřebuješ ho naprosto a vůbec k ničemu. Už jenom ten dotaz na kód motoru dost mimo mísu, protože to může být stejně jenom DHY nebo D8A, a pro řešení tohodle problému je naprosto a úplně jedno! Stejně tak je úplně jedno, jestli je tam čerpadlo lucas nebo Bosch, a stejně tak tam ani největším omylem nemohou být žádné elektricky řízené vstřikovače, které má jen HDI. Dále, pokud motor ani neškytne, v žádném případě z něj nemůže jít ani náznak černého kouře, protože ten značí aspoň nějak spalovanou naftu, a to by bylo znát. Takže, v tvém případě, buď jde z výfuku bílý kouř = rozprášená nespálená nafta, což by znamenalo, že to nemá kompresi/nežhaví apod, ale mnohem pravděpodovnější je varianta, že z výfuku nejde vůbec nic, protože do čerpadla vůbec žádná nafta nejde (vada v imobilizéru nebo spíš v elektroventilu, co je pod ním). oddie> takze resenim je dostat auto na diagnostiku do peugeotu? Citovat
oddie Odesláno 10. březen 2006 Odesláno 10. březen 2006 Ne, proč? To by měl být schopen řešit prakticky každý servis, a diagnostika k tomu těžko něco řekne. Jestli jde nafta do vstřiků se dá kdyžtak zjistit celkem snadno povolením trubky jednoho vstřikovače. Jen je nepříjemné, pokud odešel elektroventil na přívodu, a je krytý tím imobilizerém, a nebo samotný imo, že se většinou musí vyndat čerpadlo ven, protože ten imo je přichycen trhacími šrouby, které bývá při demontáži třeba odvrtat. Citovat
Bret Odesláno 14. březen 2006 Odesláno 14. březen 2006 Kolik těch trhacích šroubů tam je? Já jsem tam viděl tři nebo jich tam je více. Citovat
milovan Odesláno 14. březen 2006 Autor Odesláno 14. březen 2006 Původně zaslal: oddie Ne, proč? To by měl být schopen řešit prakticky každý servis, a diagnostika k tomu těžko něco řekne. Jestli jde nafta do vstřiků se dá kdyžtak zjistit celkem snadno povolením trubky jednoho vstřikovače. Jen je nepříjemné, pokud odešel elektroventil na přívodu, a je krytý tím imobilizerém, a nebo samotný imo, že se většinou musí vyndat čerpadlo ven, protože ten imo je přichycen trhacími šrouby, které bývá při demontáži třeba odvrtat. TAK JAK TO DOPADLO. V patek, jak jsem se ptal, jsem dal auto do garaze, kdyby to bylo navlhly at to vyschne, ani do vecera to nenastartovalo. V sobotu to zniceho nic nastartovat slo, normalne jsem jezdil. V nedeli jsem vecer autem vyjel z garaze, taky naprosto bez problemu a auto jsem dal pred barak. V pondeli rano auto absolutne ani tuk. Baterka uz byla uplne slaba, tak jsem ji nechal pres 24h nabit. Ted rano ji tam hodim a opet ani tuk. NEMUZE TO BYT NAVLHLOU ELEKTRIKOU? Kdyz auto stalo v teply garazi slo nastartovat bez problemu, jakmile je venku, nenastartuje. Citovat
KANZY Odesláno 14. březen 2006 Odesláno 14. březen 2006 Tak to samý se mi stalo na mým 306 1,9 TD v neděli. Přijel jsem na benzínku, natankoval, odjel asi 20m na parkoviště a když jsem chtěl potom znovu nastartovat, tak startér točil v poho, ale z výfuku nic, nešla tam nafta. Následoval odtah 100 km domů, kde auto stálo do rána venku. Hodil jsem baterku na nabíječku, protože tím jak jsem zkoušel startovat jsem jí dal pořádně pokouřit, a když jsem jí dal druhý den zpátky do auta, chytlo hned na první pokus. Zatím jezdím v poho, ale mám strach jet někam dál. Odpoví mi někdo, co by stála případná oprava (výměna) immobilizeru, popřípadě toho el. mag. ventilu? Citovat
KANZY Odesláno 14. březen 2006 Odesláno 14. březen 2006 A nemůže to třeba být tou baterkou ? I když při startování se zdá, že točí v pohodě? Citovat
milovan Odesláno 14. březen 2006 Autor Odesláno 14. březen 2006 No ja to nemam baterkou urcite, ta je OK. Citovat
Bůček Odesláno 14. březen 2006 Odesláno 14. březen 2006 Kámoš měl u 306 něco podobnýho,jednou to šlo nastartovat,jednou ne-shnilý kabely od imobilizeru do čerpadla,prej mu měnili celej svazek.Trhacích šroubů je načerpadle 5, 3 jsou z čela a 2 zezadu,odvrtat dost dobře nejdou-aspoň mě nešly vrták se na nich ztupil,jakoby byl z másla,přístupný šrouby jsem povolil samostahovacíma kleštěma,nepřístupnýjsem povoloval po?ukáváním dulčíkem.Celej posranej imobilizer jsem i s ventilem vyhodil,dal jsem normální ventil a mam klid.Když se ventil náhodou zase posere,tak výměna je otázkou pár minut,takhle jsem to dělal 2 dny. Citovat
milovan Odesláno 14. březen 2006 Autor Odesláno 14. březen 2006 Původně zaslal: Bůček Kámoš měl u 306 něco podobnýho,jednou to šlo nastartovat,jednou ne-shnilý kabely od imobilizeru do čerpadla,prej mu měnili celej svazek.Trhacích šroubů je načerpadle 5, 3 jsou z čela a 2 zezadu,odvrtat dost dobře nejdou-aspoň mě nešly vrták se na nich ztupil,jakoby byl z másla,přístupný šrouby jsem povolil samostahovacíma kleštěma,nepřístupnýjsem povoloval po?ukáváním dulčíkem.Celej posranej imobilizer jsem i s ventilem vyhodil,dal jsem normální ventil a mam klid.Když se ventil náhodou zase posere,tak výměna je otázkou pár minut,takhle jsem to dělal 2 dny. Nechci nic rikat, ale jestli budu mit na 306ce z roku 2000 shnily kabely od imobilizeru, tak at se jde PSA vys cpat :-( Mr. Bucek> zkus se prosim zeptat kamose kde a za kolik mu to delali, diky moc.. Citovat
Fana Odesláno 15. březen 2006 Odesláno 15. březen 2006 Jestli ti to v garáži normalně chytlo tak to opravdu vypada bu? to na přimrzlou naftu třeba ve filtru nebo taky treba nějakej žhavič mohl odejít. Dával jsem teď do BMW 525 tds novy žhaviče Bosch (France) a nastartovalo to normálně . Když jsem ráno přišel k autu a začal jsem točit tak nic. Dotahl jsem to na dilnu , vytahl žhaviče a 5 ks bylo tu tam. nechápu jak se to muže stát ale je to tak. Citovat
Bret Odesláno 15. březen 2006 Odesláno 15. březen 2006 Původně zaslal: Bůček Kámoš měl u 306 něco podobnýho,jednou to šlo nastartovat,jednou ne-shnilý kabely od imobilizeru do čerpadla,prej mu měnili celej svazek.Trhacích šroubů je načerpadle 5, 3 jsou z čela a 2 zezadu,odvrtat dost dobře nejdou-aspoň mě nešly vrták se na nich ztupil,jakoby byl z másla,přístupný šrouby jsem povolil samostahovacíma kleštěma,nepřístupnýjsem povoloval po?ukáváním dulčíkem.Celej posranej imobilizer jsem i s ventilem vyhodil,dal jsem normální ventil a mam klid.Když se ventil náhodou zase posere,tak výměna je otázkou pár minut,takhle jsem to dělal 2 dny. Chystám se taky na opravu čerpadla. Teče mi přes hřídelku plynu. Nemáte někdo prosím doma foto nebo nákres s umístěním těch šroubů? Mám 406 1,9 TD r.v.97 Díky moc. To Bůček: co to jsou zač ty samostahovací kleště. Citovat
milovan Odesláno 15. březen 2006 Autor Odesláno 15. březen 2006 Tak jsem vcera vecer hodil auto do garaze, vycistil kontakty a nic. Dneska objezdim pet autoelektrikaru, ze se mi na to nakonec zitra nekdo z nich podiva a promeri, stavim se doma a ten zmetek zase nastartoval na prvni skrtnuti uplne bez problemu:grr. Ale je divny, ze by to bylo elektrikou (shnilej kabel od imob. ), kdyz auto stoji den v garazi tak bezproblemu nastartuje, kdyz je venku tak ani ho..., to by na to vliv mit nemelo.. Ale zhavickama to asi taky nebude, ptze kdyz to nechtelo chytnout, tak z vejfuku nesel vubec zadnej kour a ani motor nemel sebemensi snahu chytnout, navic to podle kontrolky zhavi uplne normalne. Tohle jestli se da dohromady, nicmene spis tipuju tu elektriku... [upravil dne 15.3.06 milovan] Citovat
zoby Odesláno 15. březen 2006 Odesláno 15. březen 2006 jen bych se zeptal, jak to startuješ? jak dlouho držíš klíček při startování? kámošova 306 měla v zimě taky problém. rodiče točili krátce (jako v létě) a po chvíli postili klíček a tak to dělali pořád dokola. kámoš sedl, nažhavil a točil déle a chytlo to v poho. já taky startuju tak že točím dlouho a prostě se to utočí a třeba po 20 s chytne.... jinak pokud je některá žhavka v háji, tak poldle kontrolky to nepoznáš. jinak na tvém místě bych asi šel po tom imobilizéru Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.