Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Před servisem jsem měl off a když jsem zkoušel zapnout tak psal eror. Za volantem na displeji napsal nevhodná teplota.  Aktuálně je na hlavním panelu on a když chci vypnout tak hned přeskočí zpět na on ale  přitom vůbec auto nechcípne. 

Tak možná to bude odměna že už je vyřazený 😉

Odesláno (upraveno)

Hmmm, tk tomu moc nerozumím. Je jasné, že systém je automaticky vypnutý při studeném startu nebo když naopak jede klimatizace ve velkém horku... Ale jinak musím po každém nastartování v nabídce přehodit z ON na OFF

Upraveno uživatelem SCT77
Odesláno

Radous. Za mě nepopisujes závadu.zima může psát error. Zima může být on pak bliká na přístrojích zelené A a přes to nechcipne. A pak zima na startu je Auto off a na semaforu ejhle chcípne. Je tam dost proměnných včetně vysoká teplota vody nebo ještě klima. A samo slabá baterie

Odesláno (upraveno)

...přesně tak. Tohle jsem taky zkoumal dlouho... ..a.. ..to není závada. To vyhodnocuje několik hodnot najednou a samo to rozhodne, jestli SS auto zapne nebo ne. Pokud si auto myslí, že něco nesplňuje podmínky, tak SS nejde zapnout a ani vypnout (i když na rádiu svítí ON) a při pokusu to ručně vypnout auto vyhodí error.... ... prostě to programoval Francouz....

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

Asi jsem to špatně popsal ale prostě autostart off  šel vždy vypnout. Samozřejmě po nastartování a přes obrazovku.  ještě takoví malí vypozorování že auto ukazuje neustále brždění. Budu zítra volat servis tak uvidíme. 

Odesláno

@Raďous007 Tak jak jsi dopadl? Někde na sitích jsem zaznamenal stejný případ - výsledek je, že v servisu dotyčnému při aktuální svolávačce na webasto notně vysáli baterii a proto přestalo funfovat přepínání u systému start/stop. takže ve finále stačilo dobít baterii.

Odesláno
V 1. 2. 2022 at 14:07, SCT77 napsal:

@Raďous007 Tak jak jsi dopadl? Někde na sitích jsem zaznamenal stejný případ - výsledek je, že v servisu dotyčnému při aktuální svolávačce na webasto notně vysáli baterii a proto přestalo funfovat přepínání u systému start/stop. takže ve finále stačilo dobít baterii.

Tak bohužel, to co pán popisoval s přehráním SW a vysosáním baterie byla blbost a psal jen 1/2 pravdy. SS mu nefungovalo právě pro nízký stav baterie, což se tu výše psalo, že je mnoho proměnných pro funkci-nefunkci SS.  Baterii mu testovali a byla hlášena jako notná výměny. To že by při přehrání SW nechávali zapnutá světla, rádio a podobně je další hloupost. Jen u přehrání SW rádia co vím se musí nechat auto nastartované a to se nedělalo. Už se mi tato zpráva donesla shodou okolností proběhla u nás ve skupině na fcb pokud ji pán nezveřejňoval ještě jinde. 

Odesláno

Zdravím zde kolegy vespolek. Jsem majitelem Peugeot Rifter long 1.5hdi/130k. Výbava Allure. Mám už najeto kolem 82tis a musím říct že auto šlape bezvadně. Ovšem od začátku mi děla problém jedna závada Závada antiemisniho systému. Vždy jsme vyresetovali celkem 3x a zmizelo to. Problém však zůstal. Dnes u Auto Hruška mi sdělil Servisni technik p. Tvarožek že nádrž s močovinou žrejme není na vině ale zkusíme zajet na emise a zjistit hodnoty. Dle toho buď sonda ve výfuku nebo snad vstřikovač nafty. Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost a co by mohlo být příčinou? Děkuji mnohokrat.

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

O několik příspěvků dříve se tu řešila potenciální nefunkčnost vypnutí systému start/stop po absolvování zatím poslední svolávací akce (na Webasto).

Tak jen vlastní zkušenost: Před několika dny jsem absolvoval svolávací návštěvu servisu (byl jsem u Kopeckého na Praze 10), auto jsem předal v 9 ráno, na 16. hodinu byl vůz připraven. Všechny systémy fungují správně, start/stop lze bez problémů deaktivovat. Dokonce mám pocit, že se zlepšila konektivita (před tím mi občas vynechávalo připojení Waze, což se od návštěvy servisu neprojevilo).

Tož tak!

Upraveno uživatelem SCT77
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Tak tedy jsem se zase kousek posunul. Opěrka vyměněná ale musel jsem ještě jednou extra ohledně softu po svolávačce. (nelze vypnout Start stop a ukazatel brždění vs akcelerace stále zobrazoval brždění.)

Výsledek je takoví že po cca 3 celodenní návštěvě servisu jsem dostal informaci že psa o závadě ví ale zatím je pouze aktualizace jen na funkčnost vypínání start stop .

Tak tedy min. ještě jedna návštěva ohledně špatného zobrazovaní brždění. 🙄

• O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Máme za sebou 5600km, tak postujem aktual stav a čo funguje a nefunguje.

- po tých pár km sme si na auto zvykli, miesto sa nahradiť nedá a je ho stále málo (tri deti) - takže box na strechu bol len otázkou času (vlákno vedľa)

- auto považujem motoricky za zabehnuté, takže ho používam podľa potreby v celom spektre otáčok 

- vymenené LED stále svietia (interiér + ŠPZ) a dialkáče bez pripomienok - overená kvalita (vlákno osvetlenie)

- ťah 1.2 v 130 koňoch je aj pre plne naložené rodinné auto úplne dostačujúci (krátka verzia) - spotreba 7.3 na sto kombi

- prevodovku dostávam do nohy, autom tak nešklbe, pádlami si nepomáham, sprevodovanie mi aj v meste pre 50tke príde dostatočne v otáčkach

- oceňujem plasty v interiéri - pri deťoch je to na nezaplatenie - vlhká utierka a ide sa ďalej

- sem tam blbne modrý zub - počas callu vyhodí spojenie a telefón sa nechce následne pripojiť alebo počas hovoru a po vypnutí motora sa auto tvári, že volám a nechá bežať systém a čaká, kým hovor ukončím (pomôže len odpojiť telefón od auta)

- aplikácia na sledovanie trás a spotreby sa po update odmieta pripojiť a funguje veľmi sporadicky - veľmi neriešim

- vyhrievanie sedadiel je také, že za dedinou, v ktorej bývame nabehe - haha (nepoužívam, tvrdí manželka)

- vymenil som olej s filtrom pri 5600km (olej podla predpisu TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-30), pošlo 3,5l - starý olej bol pri kontrole tmavý (mechanik sa vyjadril, že pôvodný olej vyzeral na nábeh 10k +) - na superbe v diezli mením každých 15k alebo rok, na benzínovej mazde detto, tuto to bude rovnaké - vychádza to na menenie medzi garančkami

- teší ma klimatizácia, ktorú absolútne nierišim a v režime auto (soft) si svoju prácu odvádza úplne nenásilne bez zbytočnej agresie a aj na zadných sedadlách

- farebné prevedenie auta je na špinu zhovievavé, auto umývam doma a na ručných umyvárkach

Čo povedať, auto prišlo počas polovodičovej krízy (covid), kedy sme ani len netušili, že môže byť ešte horšie (vojna). Po mojom frflaní na auto.cz som nakoniec vdačný - rodina má čo potrebuje a moje detailné hodnotenie sa zúžilo len na jediné - vyhovuje!

P.S.: teším sa na prezutie na letné obutie!

Upraveno uživatelem zaso
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím, včera mi zůstalo zadní okno dole. na el. nereaguje a nejde zavřít.

Už jste někdo kuchal tapec - teda to oplastování dveří? 

Ty horní dvě části, včetně roletky jsem ven dostal, ale ta spodní mi nejde. Dva šrouby nahoře, jeden dole ale pak dál si už nevím rady, kde zapáčit, jakým směrem ...

Máte někdo zkušenost?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...