Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
V 30. 3. 2022 at 13:44, radek63 napsal:

Sbírám v sobě odvahu ty příčné tyčky odstranit, ale nevím co se tím může pokazit :-).  

tak už jsou venku, pár minut s flexou a je to, ani jsem moc nepoškrábal kolejnice. Je to přivařené jenom na jedné straně, druhá se uvolní sama. Sedadla drží a posunují se bez omezení. 

• O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Pěkné.  Kolik to celé váží? 

Taky ale musíš při vaření ven z auta a vařit s otevřeným zadkem.  Pokouším se sestrojit něco, co mi umožní vařit i vevnitř, respektive to vyndat ven když je pěkně a příležitost. Postel mám skládací ( složená je za sedadly druhé řady),  ve dvou vozíme jen jedno sedadlo ve druhé řadě. 

Jak máš vyřeseno uchycení k podlaze? Nic není vidět...

Upraveno uživatelem radek63
Odesláno
před 19 hodinami, rass76 napsal:

.... jedine spravne riesenie je vysuv a vonku.

nic ve zlem, ale  pokud je to tak, že jedine spravne riesenie je to tvoje, pak je těžké diskutovat.... česky se tomu říká patent na rozum.

Odesláno (upraveno)

no to si spatne pochopil, obecne v kazdej malej dodavke je vysuv najlepsi kompromis,  moje riesenie stejne nie je vysuv,  je to len trapna punkova skrinka.

Kazdy kto kempuje vela,  v aute  varit nechce, poznam hodne dodavkarov a vsetci varia vonku.

Takze ziadny patent na rozum, ziadne moje riesenie, ale obecne, domace aj oficialne prestavby.

Upraveno uživatelem rass76
Odesláno

... nojo.. ty kolejnice v podlaze asi nemaji klasicky strojarsky T profil ... to pak vsechno stoji ranec....  ..respektive ted i tyhle standardni  veci stoji randal... 

Odesláno

Nabízí Ondřej Korejs na Facebooku ve skupině Toyota Proace/Citroën Spacetourer/Peugeot Teaveller... komplet i s horní částí a okem stálo myslím,250,-. Použil jsem na vestavbu i jen spodní "matku".

FB_IMG_1658916158190.jpg

Odesláno

Premyslim, z ceho nejlepe vyrobit spodni dil a vypada to asi na plochou Al tyc, 40x5 z  https://www.ehlinik.cz/ploche-a-ctvercove-hlinikove-tyce-plochace-hranoly/kat-K300000101.html

nebo 40x3 https://www.hornbach.cz/p/alu-plochy-profil-40x3mm-1m/6368270/

Mam vyroben prototyp ze dreva zatim, na obr. jsou rozmery (v cm). 3D tisk jsem zavrhnul, ma to sice pozadovany tvar, ale pevnost je jinde.

image.thumb.png.9e4d3a18464f3ea4666223dc6aa3adf8.png

Tady rozmer kolejnice:

image.thumb.png.c4ef3daa3f4348d873c6f96d3f4f6665.png

Tyc narezu na cca 2.7 (max 3cm) pasky, by sla strcit do kolejnice. V pasku ve stredu jen dira na sroub, pripadne dira se zavitem. Bud bude nasroubovano do zavitu v nebo bude napevno sroub ve spodnim dilu a budu na nej sroubovat oko. Potom pasek na brusce sjedu v rozich a udelam "esicko", aby se zarazil v kolejnici pri utahovani/povolovani.

Odesláno (upraveno)

A není jednodušší a levnější koupit hotové než vymýšlet vymyšlené a ověřené? Viz. můj příspěvek výše. Navíc se to dá použít i jako samostatné kotevní oko pro uchycení čehokoli. Souhlasím že tisk je,.vzhledem k nárokům na pevnost asi mimo. 

Upraveno uživatelem DaGr
Odesláno

240,- jen materiál s dopravou z e-hlinik. Kde je práce, opotřebení nástrojů... kolik času už jen zabralo vymýšlení do teď? Hotová varianta je navíc viceúčelová. Ale rozumím tomu že to máte třeba jako hobby. 

Odesláno
V 30. 7. 2022 at 17:23, DaGr napsal:

A není jednodušší a levnější koupit hotové než vymýšlet vymyšlené a ověřené? Viz. můj příspěvek výše. Navíc se to dá použít i jako samostatné kotevní oko pro uchycení čehokoli. Souhlasím že tisk je,.vzhledem k nárokům na pevnost asi mimo. 

Za 250 při té pracnosti a z nerezu naprosto pohodová cena.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...