Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

508 - plavak - netankovane pocas zapnuteho motora

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahojte :)

pokus c2

vcera sa mi stala nemila vec na pumpe, nemal som vypnuty motor , iba otvoreny poklop nadrze - dvierka (dochladzoval som turbo) prisiel iniciativny pumpar a zacal tankovat. 

“Rucicka” sa zasekla na polohe pred tankovanim. Dotankoval cca 10L paliva.

riesenie je nasledujuce. Treba vyjazdit nadrz, pred natankovanim odpojit bateriu a pripojit. Potom natankovat fullku a malo by byt po probleme. Vopred pisem, ze tankujem zasadne s vypnutym motorom.

vcera ked sa mi tato neprijemnost stala, som tu nenasiel jednoznacne riesenie, preto pisem.

p.s. Mal som so sebou aj diagbox a nic tomu okrem vyjazdenia a natankovania fullky nepomohlo

veeum , ze niekomu pomoze

Upraveno uživatelem TommyC4
Odesláno (upraveno)

Prisiel som na pumpu.

ako vzdy som este cakal kym vypnem motor. Automaticky som otvoril nadrz tlacidlom vo vnutri a v tom iniciativna macedonska obsluha otvorila nadrz a zacala tankovat. Thats all

Upraveno uživatelem TommyC4
Doplnenie
Odesláno

S velmi dutou hlavou a neznalostí základních bezpečnostních pravidel a předpisů... Prostě pootevřeš poklopeček a hned ti to tam bez pardónu vrazí 🤣

Odesláno

Jako jo u osobáku je tankování s běžícím motorem nezvyklé. Ale jinak je to naprosto běžná věc večer když se zatahují busy do garáží tak 95% z nás nechává motor běžet i při tankování je fakt že teď když se dost omladil vozový park tak se snaží nás to odnaučit ale jde to těžko.

Odesláno

Pro zajímavost : na 407 se mi to stávalo pravidelně když jsem nechal klíčky v zapalování. Motor vypnutý. Srovnalo se to vždy samo jakmile hladina paliva poklesla pod hodnotu, kterou jsem měl v době tankování. Naučil jsem se klíčky v zapalování nenechávat. Nicméně u 508 jsem zase jednou zapomněl. Od té doby mám s mírnými výkyvy ( asi 1/4 nádrže ) pořád plnou. Při jízdě nafta přibývá. Ani v Peugeotu to nerozchodili. Naštěstí rezerva se vždy rozsvítí nezávisle na ručičce ukazatele stavu paliva.

• O 2 týdny později...
Odesláno

v návodě k autům peugeot píšou, vytáhnout klíč ze zapalování, odemknout víčko nádrže a pověsit ho i s klíčem na ten háček zevnitř..., nějak mi nejde do hlavy, jak jde natankovat s běžícím motorem, nebo s klíčem ve spínačce :o

Odesláno

Tak třeba, když nečteš návody a nebo když máš "bez klíček" a víčko nádrže bez zámku :aut 

A nebo když narazíš na aktívního pumpaře :nevim 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...