VojtouNerCZ Odesláno 9. září 2023 Autor Odesláno 9. září 2023 (upraveno) Takovýhle řachtání a vůle už asi nebude košér, co? A jaká vůle má být ve vnitřním kloubu (tripodu) dlouhé poloosy? Do stran je to OK, nebo ve směru poloosy? Když za kloub tahám ve směru poloosy, je tam malá vůle (tam je co vím nějaký péro snad, to by mělo být OK). Ale nezdá se mi vůle do stran (když bafnu kloub, a mrglám s ním do boků, tak tam trochu klapá) MOV_1755.mp4 Upraveno 9. září 2023 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 12. září 2023 Autor Odesláno 12. září 2023 Tak jsem si udělal radost novým volantem. Ještě vyměním plastové úchyty za černé. O víkendu jsem navařil rezonátor místo středního tlumiče. Konečně to nedrnčí. Ale když jsem slyšel, jak krásně to zní, nejspíš půjde místo origo PSA zadního tlumiče ulter. radim.1008, Ferry a pavelu96 ohodnotil 3
inoxing Odesláno 25. září 2023 Odesláno 25. září 2023 Po výměně egr se neaktualizuje jednotka, jen pokud je k dispozici, tak se musi prizpusobit novej egr v motorove jednotce (oprava-nahradni dily-vymena egr (smazani adaptaci egr) apod. Ale jak to ma primo tenhle starej IAW nevim. Reset adaptaci ale by mel znat... VojtouNerCZ ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 25. září 2023 Autor Odesláno 25. září 2023 Provedl jsem reset adaptací a opětovné načtení, tím se udělá klapka, egr a další blbosti. Možnost udělat to zvlášť nemám, to možná až facelift s diagboxem. No, pak zbejvá jediné, ecu... Pokusím se sehnat jinou, továrně bez egru, nebo alespoň soft sbybse tahle upravila. Bude klid.
VojtouNerCZ Odesláno 10. říjen 2023 Autor Odesláno 10. říjen 2023 Minulý týden bylo poslední tankování LPG, které zaplatilo montáž. Od nynějška už to jenom šetří. Zaplatilo se to rychle, necelých 5 měsíců. Péťa, Hafity, Ferry a 1 další ohodnotil 4
VojtouNerCZ Odesláno 13. říjen 2023 Autor Odesláno 13. říjen 2023 (upraveno) Včera vyměněny gufera poloos, škoda, že musím znovu dělat i olej. Ale to je holt daň zs to, že jsem si nezkontroloval, zda mi s poloosama dorazily správný gufera ještě před tim, než jsem staré vyškubl. Demontoval jsem spodní držák motoru a přelisoval. Odpoledne to nahodim a udělám zátěžovou jízdu do Zábřeha. Ještě jednou díky @Vena garážmistr, že si na mě udělal tak rychle čas a zkontroloval mi přední část auta kvůli bouchání. Zkoušel jsem za tenhle držák včera před demontáži páčit na heveru a ani se nehnul. Na zvedáku byl ale jak blato. Snad to vyřeší to škubání. Pochybuji, že mi ho fakt před těmi 2 lety měnili, podle stavu je tam už déle. Vylisovat ho z toho patvaru vyžadovalo jistou míru kreativity, kde co podepřít a sehnat správně vysoké kousky, ale povedlo se. Lisování už pohoda. Celý kus koupit nelze. No a včera si tak jdu kolem manželky auta a totálně prázdný zadní kolo. Dal jsem rezervu, říkám jí to. Prej jestli to nebylo to pravý. Ne, levý. Hmm, já totiž trefila obrubník, ale pravým xD No, levá guma z boku proražená, to ani nebudu opravovat. Samozřejmě s tím dojela z Poděbrad domů a ani si nevšimla Aspoň nemůže nic namítat na nový gumy, který už 4 roky kategoricky odmítá, že tyhle maj ještě vzorek. Upraveno 13. říjen 2023 uživatelem VojtouNerCZ radim.1008 a pavelu96 ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 16. říjen 2023 Autor Odesláno 16. říjen 2023 (upraveno) To kdybych věděl... Při prudkým rozjezdu/brždění kovová rána jak prase. Byl jsem teď u Vény, prošli jsme celej předek a jediný co, tak byl měkčí ten držák motoru a motor se díky tomu poměrně snadno hejbal. Teď je pevný. Přelisoval jsem, a prdlajs. Asi nastane fáze jebu na to a počkám, než se to někde urve. Upraveno 16. říjen 2023 uživatelem VojtouNerCZ
Hafity Odesláno 16. říjen 2023 Odesláno 16. říjen 2023 "Při prudkým rozjezdu/brždění kovová rána jak prase." : i při couvání? Napadají mně: součet vůlí v tisícihranech poloos, brzdiče, systém stálý převod/diferák, hlavní silentblok motoru, povolené šrouby na dělící rovině motor/převodovka.... Ale vařím z vody, musel bych mít uši a ruce (některé pazvuky odhalí lépe pohmat, než poslech) u toho auta.... Jo a nakonec to zhusta bývá nějaká úplná p*čovina.... Zhusta ovšem neznamená vždy....
Roman Bazi Odesláno 17. říjen 2023 Odesláno 17. říjen 2023 Mě u 306ky mlátil při rozjezdu špatně spasovaný výfuk, ale to asi nebude Tvůj případ.
VojtouNerCZ Odesláno 17. říjen 2023 Autor Odesláno 17. říjen 2023 Hodím na to ještě voko. Co jsem prošel tak třmeny jsou utažené, pevné, ani se nehnou. Čepy, tyčky, ramena také, nyní po výměně spodního silent bloku motoru je pevný i motor, horní je OK. Původně mi servis tvrdil kloub poloosy. Ty jsem dal celý nový a prd. Vejfuk by mohl být zajímavý tip, mrknu. Nejvíc se to projevuje při prudkém rozjezdu do leva. Upřímně, dozadu jsem to ještě nezkoušel. Je to takový tupý zvuk, ale bohužel to ani nejspíš nenahraju. Jediný co tak mi přijde, že to jde ze strany spolujezdce, tak mě ještě napadlo horní uložení. Občas při točení slyším z té strany takové pokřoupávání. Ale to nezjistím, než to rozeberu.
Roman Bazi Odesláno 18. říjen 2023 Odesláno 18. říjen 2023 Koukni na ten výfuk. Při rozjezdu to klepalo. Ale podle zvuku bylo poznat, že je to výfuk. Jakou máš spotřebu? Já nehorázně malou.
VojtouNerCZ Odesláno 18. říjen 2023 Autor Odesláno 18. říjen 2023 Okolo 11l plynu. Takže tak nějak v normě na můj styl jízdy, na benzín jezdím za 10-13. Jako vejfuk by asi zněl jinak. Tohle je taková divná, tupě kovová rána. Ale juknu na to. Objednám zase horní uložení a prostě ho vyměním. Pozoruji od pravýho kola takový divný křoupání/lupání jakoby pružina. Ale prasklá není a uložení se točí. Ale prostě tam něco loupe. A jelikož to nedělají kosti, poloosa, ramena, spodní čep a ani tyčky řízení, tohle je jediná věc, co jsme nekontrolovali, bo to ani pořádně nejde, pokud není na padrť. A jelikož u 307 tam teče... Na mým autě už jsem dělal uložení 2x, a vždy se vysypalo ložisko u spolujezdce. Manželce jsem to vyměnil a nevím o tom. Netuším, co by tam mohlo bejt blbě. Kanálky jsou čistý.
VojtouNerCZ Odesláno 19. říjen 2023 Autor Odesláno 19. říjen 2023 No z lepšího soudku. @inoxing auto zatím jezdí, nedusí se a ještě si ani nevšimlo, že nefunguje sekundár EGR zatím také brz chyby. Že by výměna BSM opravdu pomohla?
VojtouNerCZ Odesláno 20. říjen 2023 Autor Odesláno 20. říjen 2023 Ne. *neumím psát slušně*a dnes na diag vypsala koherenci xD Ale motor nesvítí. Zkusím ten frankenstain egr. @inoxing
VojtouNerCZ Odesláno 29. říjen 2023 Autor Odesláno 29. říjen 2023 (upraveno) Nebudu říkat, že jsem to opravdu vyřešil, protože pořádně auto projedu až v týdnu, ale pídil jsem se po tom bouchání. Kontroloval jsem starý silenblok a byl opravdu vyměněný, nevysrali se na to. tak jsem se jal zjišťovat, jestli ho nalisovali správně, protože já ho přelisoval do stejné polohy. Jo, správně byl. Ale bouchla mě do očí ta vidlička mezi silenblokem motoru a nápravou. Na konci je taková zarážka, "kladívko", řekl bych. A jelikož po výměně silenbloku to sice mlátilo, ale mnohem tlumeněji (jasně, když byl původní siláč rozervanej), tak jsem si v SB našel, že ona vidlička je tam nasazená naopak (kladívkem k nápravě namísto nahoru ke kastli). A to bude dle mého ono bouchání (když motor zabere a hne se, kladívko se opřelo o nápravnici). Otočeno a uvidíme. Jo, a rozjel se sekundár Auto se zatím stále nedusí. Upraveno 29. říjen 2023 uživatelem VojtouNerCZ inoxing a pavelu96 ohodnotil 2
Zabak22 Odesláno 7. listopad 2023 Odesláno 7. listopad 2023 V 12. 9. 2023 at 16:05, VojtouNerCZ napsal: Tak jsem si udělal radost novým volantem. Ještě vyměním plastové úchyty za černé. O víkendu jsem navařil rezonátor místo středního tlumiče. Konečně to nedrnčí. Ale když jsem slyšel, jak krásně to zní, nejspíš půjde místo origo PSA zadního tlumiče ulter. Prečo máš naopak našlap na plynový pedal ? :DD
VojtouNerCZ Odesláno 7. listopad 2023 Autor Odesláno 7. listopad 2023 @Zabak22Nemám. Jsou 2 varianty. Šrouby nahoře a šrouby dole.
Recommended Posts