David 106s16 Odesláno 13. leden 2023 Odesláno 13. leden 2023 (upraveno) Já v podstatě všecko kupuju v Polsku, většinou přes allegro. Pokud budeš něco nesehnatelného potřebovat, může se zkusit zapátrat. Dostat to do ČR taky není problém. PS: hned jen tak namátkou https://allegro.pl/listing?string=307 2%2C0 16v komputer https://allegro.pl/oferta/instalacja-wiazka-silnika-peugeot-307-2-0-16v-ew10-12116558586 Upraveno 13. leden 2023 uživatelem David 106s16
inoxing Odesláno 13. leden 2023 Odesláno 13. leden 2023 Mimo kabeláž ti tohle může způsobovat i BSM, pokud tam bude napálené relé/studeňák uvnitř. Vadnou ŘJ motoru pochybuju, ale možné to taky je, jako poslední možnost. Možná bych se ještě zaměřil na kostření jednotky (kostřící body poblíž jednotky).
VojtouNerCZ Odesláno 14. leden 2023 Autor Odesláno 14. leden 2023 Praskla 30A pojistka F15, která tohle vše ovládá. Předevčírem jsem ji na Lukášovu radu měnil kvůli egru, jestli nemá náhodou přechoďák. Teď těžko říct, jestli byla nová pojistka vadná nebo se něco stalo. Egr jsem zatím nezkoušel, nemám na to náladu.
VojtouNerCZ Odesláno 14. leden 2023 Autor Odesláno 14. leden 2023 (upraveno) Abych si spravil náladu na autě, které funguje, tak jsem dnes přetěsnil domek olejového filtru na druhém autě. Chcalo to z tama hrozně, každý den pod autem louže. Tak snad už dá klid. + ai tisknu takový velký vymezovací kroužek mezi palivové čerpadlo a matici která ho drží. Prostě to víc utáhnout nejde a je tam malá vůle, když je plná nádrž, trochu to vzlíná. Vložím tam kroužek, čerpadlo se víc dotáhne a snad to dá pokoj. Upraveno 14. leden 2023 uživatelem VojtouNerCZ Ferry ohodnotil 1
inoxing Odesláno 15. leden 2023 Odesláno 15. leden 2023 To je divný, že by to matice nedotáhla. Na matici a na nádrži je šipka, které mají být proti sobě, pak je to dotáhlý. Hodně blbě se to dotahuje a odtahuje, pokud nemáš přípravek. Dá se to dřevěnou násadou, přes který klepeš do matice a dotahuješ (šroubovák tu matici většinou rozmlátí).
VojtouNerCZ Odesláno 15. leden 2023 Autor Odesláno 15. leden 2023 (upraveno) Já na to beru tenký ppr a kladivo. Nicméně to vypadá, že je to už OK. Rozjel jsem dnes diagbox 9.x, zkusil ještě jednou kalibraci egr ale stejný. Stále otevřený. Práskl jsem tam záslepku, motor holt svítí. Čekám na jiný kabelový svazek, na tomhle jsem sice zavadu nenašel, ale člověk nikdy neví. Kolikrát na vzv něco blbne a pomůže až svazek, i když se jeví v pořádku i podle měřáku. Je to už malá investice. Pokud nepomůže, pak hold nějaká jednotka. Auto dnes čeká delší cesta, snad dojedu xD Upraveno 15. leden 2023 uživatelem VojtouNerCZ inoxing ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 23. leden 2023 Autor Odesláno 23. leden 2023 (upraveno) Tak dnes zase prdla pojistka, naštěstí ji už mám v autě. Ale stalo se to za stejné situace jako minule. Zařazena 1 a otáčky okolo 5k. Nestane se to však vždy. Při jiných rychlostech je to OK. Řešení netoč to na 1 na 5k se mi nelíbí navíc to nikdy nedělalo Upraveno 23. leden 2023 uživatelem VojtouNerCZ
ozzy56 Odesláno 23. leden 2023 Odesláno 23. leden 2023 nechci prudit, ale jen ze zvědavosti--proč točíš jedničku na 5000 ot. ?? samozřejmě chápu, že se ta pojistka přepálit nemá, i když máš plný plyn radim.1008 ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 23. leden 2023 Autor Odesláno 23. leden 2023 (upraveno) Občas se potřebuji rychleji rozjet, kor když se připojuji na tom našem inteligentním obchvatu, kde není moc místa na rozjezd a furt tam někdo jezdí. Dělám to tak 6 let a nikdy problém nebyl. Samozřejmě s teplým motorem. Tomu benzínu to nijak neuškodí. Na 1 to vytáhne 60, pak dám 2 a jedu si pěkně do 90. On tenhle motor chce točit aby pořádně jel. Nebo tě víc uspokojí, že sem mladej a blbej? XD Upraveno 23. leden 2023 uživatelem VojtouNerCZ inoxing ohodnotil 1
Fruktis Odesláno 23. leden 2023 Odesláno 23. leden 2023 @VojtouNerCZ není nad ten pocit když tě to vmáčkne do sedačky co aneb pavouky je třeba vyhánět VojtouNerCZ a OK406 ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 23. leden 2023 Autor Odesláno 23. leden 2023 Přesně xD Umí to krásně kopnout. Fruktis ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 25. leden 2023 Autor Odesláno 25. leden 2023 (upraveno) Tak počínaje dneškem pážo jezdí vesele dál, bez kontrolky motoru Aktuální nájezd 493k. Upraveno 25. leden 2023 uživatelem VojtouNerCZ pavelu96 a OK406 ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 31. leden 2023 Autor Odesláno 31. leden 2023 Tak nějaké poznatky. Auto se mi po výměně ECU zdá okolo 3k otáček hlučnější, takový dunivý zvuk. Nikdy takový hluk v kabině nebyl. A druhak, klesla spotřeba, a to razantně. Ať jsem se snažil sebevíc, občas jsem se dostal na 8.5 ale první rychlejší rozjezd to hned vytáhl k 11. Teď stejné trasy, stejný styl jízdy a mám 7.6/100
Ferry Odesláno 31. leden 2023 Odesláno 31. leden 2023 (upraveno) Takze to byla padla ECU? Zajimavy, to chovani po vymene, zvlast ta spotreba. Ze by jina SW verze a jina mapa? Ja mam ted taky zajimavou zkusenost s ECU u 806, mam tam Bosch 7.3 na motoru RFV (XU10J4) a je to uz v norme Euro3 s dvema lambdama, a jednou za cas mi vyskocila kontrolka motoru a napsalo to chybu vypadku zapalovani na nekterym z valcu + chybu ucinnosti katu. Tak uz me to nasralo a zkusil jsem v PP2000 offline aktualizaci SW ECU, ktera mela v popisku prave odstraneni tohodle chovani a kupodivu to opravdu pomohlo Uz mi sviti jen chyba katu (ale to je tim, ze pulka keramiky je vysypana, jak ji rozmlatily popraskane prepazky ze svodu, tak az vymenim kat, mohl by byt pokoj) Upraveno 31. leden 2023 uživatelem Ferry
VojtouNerCZ Odesláno 31. leden 2023 Autor Odesláno 31. leden 2023 Jo, já tomu úplně nerozumím, ale tak část, co se starala o EGR prý vykazovala chybu. O tohle jsem se nestaral, nemám na to znalosti, možnosti a hlavně jsem nemohl bůhví jak dlouho bádat. Najít ovšem jednotku, která půjde bylo vtipný. Protože od roku 2003 se dávaly už novější, ty byly vyloučeny (tam už se montoval např hranatý senzor na sklo, auto mělo víc funkcí, které moje neumí). Ale na druhou stranu, v roce 2002 se montovaly do těchto motorů varianty bez EGR/čerpadla + mechanická klapka, s EGR/čerpadlem a mechanickou klapkou a poměrně menší množství EGR + čerpadlo a elektrická klapka. Opět podávám info tak, jak mi bylo předáno. SW atd by mělo být stejné, poněvadž se udělal klon. Nicméně by to mohlo naznačovat, že tam něco prostě bylo blbě už z delšího hlediska a postupně se to projevovalo v té spotřebě, protože když jsem auto koupil, 7.5 byla moje normální spotřeba. To až časem to lezlo vejš, a jelikož se na autě měnily i lambdy, připisovali jsme to prostě tomu, že s autem jezdím jinak než na začátku. Bohužel to kuckání při přidání/puštění plynu do klidové polohy pedálu zůstalo To jsem trochu doufal, že zmizne taky. Ta aktualizace je zajímavá, někdy mrknu, co tam mám. Já mám teda už Euro4 (RFN, EW10J4 se vstřikováním MM6LP).
inoxing Odesláno 31. leden 2023 Odesláno 31. leden 2023 @Ferry Offline aktualizace přes PP2000? Bez připojení k netu se ti to povedlo jak? Offline aktualizace jdou, ale co já mám zkušenost, tak u VWg, BMWg apod., kde ty poslední flash dumpy dohledáš (a nahraješ jiným nástrojem), ale u francouzů taková podpora databází flash takřka neexistuje (pokud si ji nevytáhneš sám z jednotky). @VojtouNerCZ Zajímavý s tou jednotkou. Stává se, že u jednotky odejde část, která je pro konkrétní akční člen/čidlo. Jednotka musí sedět hw, ostatní je program a její kódování. Tzn. jednotka bez secondary air (SA) může být shodná s HW verzí s SA, jen je to jinak kódované např. Tak hlavně, že máš vyřešené!
Ferry Odesláno 31. leden 2023 Odesláno 31. leden 2023 @inoxing Prave, ze ty dumpy jsou soucasti PP2000, nebo Lexie. V Lexii jsou k nim dokonce i kratke komentare, ve kterych je popsano, co maji resit. Krome te ECU u 806, jsem jeste flashoval novejsi verzi FW do BSI v moji 206. Je to v zalozce Preprogramovani, zepta se to, zda je k dispozici internet a kdyz das "Ne" tak to nabidne dumpy ulozene offline. Treba tady je screenshot z lexie s dumpama pro ecu v c3 inoxing a VojtouNerCZ ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 10. únor 2023 Autor Odesláno 10. únor 2023 (upraveno) Tak přišly nový papuče Kormoran Ultra High Performance, 205/50 r17 Upraveno 10. únor 2023 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 21. únor 2023 Autor Odesláno 21. únor 2023 (upraveno) Radost mi dlouho nevydržela Za jízdy engine fault, prdla pojistka. Egr jsem proměřil, je KO, půjde na reklamaci, mám ho na autě měsíc. Snad nevzal i jednotku. Holt asi objednám origo egr. Upraveno 21. únor 2023 uživatelem VojtouNerCZ
Recommended Posts