Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím mám 508 2,2hdi rok 2011 a při přeřazení na D mě auto škubne, ať už z R tak i z P když prepnu režim S tak to udělá také a když dám sníh tak to je lepší. Nevíte čím to může být? 

Popřípadě je to dráha oprava? 

Upraveno uživatelem petulapp
Odesláno (upraveno)

Ahoj.

Na Sněhu to dělá míň, protože to v tomhle režimu neřadí na rozjezd jedničku, ale klidně trojku.

To máš najeto s automatem 190 tKm bez výměny oleje, kterou doporučují cca po 65 tKm? No to potěš!

Začni výměnou oleje, respektive několikerým proplachem, taky uvidíš, zda není v oleji kovová metalíza. V převodovce je několik spojek planetového soukolí, v regulaci několik ventilů řídících průtok a směřování oleje, samotné součásti hydrodynamického měniče jsou na vlastnosti oleje extra citlivé.

V diagnostice ŘJ převodovky jde vyčíst adaptační data a také je resetovat a nechat vytvořit provozem znovu. Reset adaptačních dat se stane také po updatu SW ŘJ převodovky.

Mára

Upraveno uživatelem Markusenka
  • O 5 týdnů později...
Odesláno

Výrobce převodovky by ti řekl asi něco jiného -doporučení bývá 60-90tis, někdy i 40tis. Dle výrobce auta je samozřejmě náplň v automatu doživotní do konce života té převodovky, nebo samotného auta, podle toho, co nastane dříve :D. Když už nic, tak alespoń zkontrolovat stav oleje - barva, zápach..., no ale když už je ten šroub venku, tak proč nevypustit to, co vyteče samo (3-4l) a nalít nový...

• O 2 roky později...
Odesláno

Tak mě začalo dělat to samé. Tak ještě nemám dořešenou klimatizaci a teď tohle a že to škube pořádně, ale jak už to jede na D Tak rozjezd plynule, ale při parkování z R na D to je něco.. 😒

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...