Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Cyklokoutek - Zde můžete přispívat svými cyklovýlety.

Recommended Posts

Odesláno

Na tohle se dostanem tak 4x za rok 🤣 jasně že je levnější si to půjčit,  kor za ceny na Klínovci, ale když pojedem narychlo, nemusí být k dispozici a když pojedem jinam, může to být ještě více omezující. Ale cenově se ta koupě nevyplatí,  to souhlasím. 

Proč karbon? Hliník na enduru víc praská, a navíc do toho kola časem (poměrně rychle) dorostou děti,  takže to ojezdí. Čistě jen pro sebe bych to asi nekupoval vůbec. 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Jak se jezdí v zimě  🙃

20251130_175530.thumb.jpg.b327473ca69d2f6f1f99240612608463.jpg

Suito (trenažér) a Rouvy (program) jsem si pořídil předloni kvůli rehabilitaci po artroskopii. Teď tedy žádnou nemám, ale i tak se to hodí, tak když je venku hnusně, zase jsem to zprovoznil. A protože tu mám jen horské kolo s lehkými převody, je o ničem Garda, kterou jsem jezdil o rehabilitaci (cca 50min, rovina), tak jsem se odhodlal vytáhnout trasu na Passo Stelvio. Už dlouho říkám ženské, že si to vyjedem, ona by spíš prý Grossglockner, ale podle mě je Stelvio hezčí, tak kdyžtak pojedeme oboje 🤣

20251130_194602.thumb.jpg.4346420b2174a30657ea2043414981c0.jpg

Nedělal jsem si iluze, že bych to napoprvé vyjel celé v kuse, 25km a 1800m plus... plán byl tak třetina. Ale šlo to dobře, tak jsem to změnil na polovinu, pak polovinu převýšení,  a nakonec je z toho 15km a skoro 1000+. Zitra večer zkusím dorazit zbytek. Z 49 ikonických zatáček už mě čeká "jen" 33 😇

20251130_194843.thumb.jpg.1bae2726961e595c03fba9a91df32d96.jpg

20251130_195020.thumb.jpg.a37e6259f742ba7689b12db873b07256.jpg

P.S. trénovanej člověk by z těch hodnot měl asi legraci, ale my jsme jen rekreační výletníci.

• O 4 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

V lednu se kupujou kola, a ne lyže 🤣

Tak nakonec jsem skutečně neodolal a po mnoha, mnoha letech staveb svých vlastních jsem koupil celé kolo z krámu. Teda asi na něm stejně pár věcí vyměním, ale samotný rám by vyšel skoro jak tenhle celek, tak jsem to koupil takhle.

Trochu mě se.e, že jsem prováhal malinko vyšší model, s nepatrně lepším osazením (které ale stejně vyměním), pružením RS místo tady Foxe (ani nevím, jestli bych chtěl) a modrou barvou (ale tahle tmavě zelená vypadá naživo super). Tak nakonec i tak dobrý.  I s dopravou 38tis - u nás i ve výprodejích stále min o 20 vic, natož pak proti původní ceně. Foto mizerné po vybalení z krabice, venku na sluníčku mu to bude slušet víc, ale to si ještě počkám, tak aspoň takhle. 

20260119_210520.thumb.jpg.c8bdfbab8169c3c88a09547aaddaf0e2.jpg

Odesláno

Původně jsem chtěl spíš Giant Trance, jak mám doma starý model. Ale ten v rozumných slevách nebyl, tenhle GT Sensor je podobný technikou a i trochu hezčí, tak padla volba na něj. Resp. původně jsem koukal ještě po GT Force s vyššími zdvihy, ale nakonec jsem dospěl k tomu, že vysloveně enduro jezdit stejně nebudu, že jezdíme spíš flow do cca červené a že je dobré mít kolo, na kterém se dá jet i jinak než jen z kopce :) takže tohle 140mm předek, 120mm zadek je pro mě asi nejrozumnější kompromis. 

Jinak GT coby značka asi skončilo, už rok jsou jen výprodeje, žádný nový model. Uvidíme do budoucna, jestli ji vlastník ještě oživí, nebo to bude další oběť post-covidového propadu, těžko říct.

No a k úpravám, mám namyšlenu výměnu brzd za Shimano, výměnu pohonu taktéž za Shimano a z 1x12 jen na 1x11 (protože HG ořech a na rozsah 11-50 na takovém kole jedenáctka bohatě stačí, a 10-50 by zde bylo zbytečných), a nevím jak kliky (je tam DUB, který nemusím, a střed by měl být BSA, takže případná výměna snadná). Zbytek nemá smysl řešit. A ještě zvažuju, jestli nevzít ještě jeden kousek pro starší dítě 🤣

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dnes bylo docela hezky, čtyři stupně nad nulou, tak jsem vyrazil na kole. No nevybral jsem si zrovna nejlepší trasu, občas 15 cm sněhu a na uježděné cestě led, ale dal jsem to i bez hřebů v pláštích. Asi tak pětkrát jsem spadl, ale v malé rychlosti. 😂 Nic se mi nestalo, jen na kole jsem ulomil držák displeje, ale už mám druhý. 🤗🚴:papa

IMG_20260128_173205.jpg

IMG_20260128_173131.jpg

IMG_20260128_173503.jpg

IMG_20260128_143800.jpg

IMG_20260128_145309.jpg

IMG_20260128_145801.jpg

IMG_20260128_155935.jpg

IMG_20260128_151210.jpg

• O 4 týdny později...
Odesláno

Včera jsem se byl také projet na elbiku. A vzal jsem si na to nový týmový dres. Možná už jsem to tady psal. Je nás 6 co jezdíme pravidelně každý pátek a jednou za rok vyrazíme na delší výlet. A TKBC, jak vidět na nálepce, Tam Kde Byla Cesta, že jezdíme místy kde byla kdysi cesta a my ji znovu objevujeme.:papa

IMG_20260227_154807.jpg

IMG-20260228-WA0001.jpg

IMG-20260228-WA0000.jpg

IMG-20260228-WA0002.jpg

Odesláno

Nikam jsem ještě nevyrazil, ale zato mám hotovou přípravu na sezónu :super

Nové pedály + krytky na kliky, nové kolečko do přehazovačky s keramickým ložiskem a trochu ochranné karbonové fólie na nejhorší místa na rámu. A ještě pár drobností v červené barvě na doladění designu :mrk

20260228_163410.jpg

20260228_163428.jpg

20260228_163618.jpg

Odesláno

Na Alegro.cz bývají kupóny v aplikaci. Teď byl kupón na -200 Kč při nákupu nad 1000 Kč, takže kdyby jsi bral dvoje (na tandem asi jo:aut), tak to vyjde jako když jsem je kupoval za 600 Kč :super

Odesláno

Nemám sice fotky a nebyl to ani výlet, ale právě jsem dodělal předsezónní servis a přípravu strojů. Primárně tedy výletních, takže mladší dítko Focus 27,5" v M-ku, starší Canyon 29" v L-ku - už má stejně velké kolo jako já, ostatně jeho rám jsem měl dva roky v trenažéru na zimu :D no a já svůj starý osvědčený karbonový Canyon 29", jen tam musím ještě proházet kola, co jsem přes zimu centroval. A k tomu ještě velký servis kola bývalky, o víkendu jsem se servisně fakt nenudil, plus mého staršího Trance se mi o víkendu podařilo prodat a jedno malé kolo přichystat na prodej.

No a k tomu pomalu chystám ještě ty celoodpružené trailové stroje. Sobě jsem nadělil to nové GTčko, zvažoval jsem jej i pro staršího, ale nakonec vyhrálo to staré sjezdové Norco od souseda, tam je třeba ještě dolít mlíko, vyměnit sedlo a pořídit nové platformy, a mladší má toho M-kového Trance co loni. Na tuhle sezónu jim to vydrží a pak nastane posun - Trance půjde do inzerce, mladší se posune na Norco a starší mi sebere to GTčko 🤣

Odesláno

děláte  si servis hydraulických brzd sami ?

pokud ano potřeboval bych doporučit sadu na výměnu oleje , potřebuji vyměnit u 4kol nová náplň +odvzdusmeni …. díky 🙏 

Odesláno

Brzdy Shimano posledních min. 10 let jsou na kalíšek (v krámě stovka, na Ali dvacka) a stříkačku s kouskem hadičky. A olej, litrovka za pár set.

Vyšroubuješ špunt z páky, našroubuješ kalíšek, naplníš olejem, na odzdušňovák třmenu nasadíš stříkačku s kouskem hadičky, povolíš odvzdušňovák a taháš. Lepší je na začátku tahat, bo bordel v třmenu, je treba špinavý olej vytáhnout ven, ne natlačit do páky.

Když teče čistý olej, nabrat čistý do stříkačky a protlačit zespodu od třmenu do páky, tim se nejlíp odvzdušní.

Je třeba mít vyndané destičky, roztažené pístky a mezi nimi rozpěrku (ideálně orig), aby nedošlo k přeplnění brzd, mohla by prasknout membrána. 

Jinak easy činnost. Jiné brzdy než Shimano nedělám a na kole nechci (GT-čko má Sram a půjdou dolů ještě nové,  snad se prodaj).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...