durino81 Odesláno 16. únor 2006 Odesláno 16. únor 2006 Ahojte, menil som lanko nahonu tachometra na P309, lebo mi rucicka skakala ako diva od cca 60km/h a velmi mi to skripalo/vrzgalo. Stavalo sa to pri nizsich teplotach - okolo -5 stupnov. Pri tej prilezitosti som menil aj ziarovky podsvietenia pristrojovej dosky. Dal som nove lanko, ale nicim som ho nenamazal. Testoval som to jazdou okolo 90km/h a nove lanko uz neskripe, rucicka neskace (len velmi malo), ale trosku to vrci. Cim to namazat? Staci obycajny olej do motora? Jazdim s este neprichytenymi budikmi, takze to vyberiem lahko... A keby nahodou, cim pripadne namazat rotacny mechanizmus tachometra? Dik. Citovat
Ladis Odesláno 16. únor 2006 Odesláno 16. únor 2006 Myslím, že motorový olej postačí. Já to mazal motorovým a v pohodě. Pokud to dělalo neplechu už dřív, tak bych to trošku vskřísil hydraulickým olejem, je řidší a líp zatíká, netuhne pak tolik jak motorový. Taky bobrá varianta do bowdenů je konzervační kapalina od Lucasu - Breox. Citovat
BobyD Odesláno 16. únor 2006 Odesláno 16. únor 2006 tady prodavaj ve spreji MD takovou grafitovou sracku je trosku ridsi takze docela dobre zateka Citovat
Fusion Odesláno 17. únor 2006 Odesláno 17. únor 2006 Když\'s to načal, kde ste kdo kupoval tacho-lanko? Taky mě čeká výměna. Citovat
durino81 Odesláno 17. únor 2006 Autor Odesláno 17. únor 2006 Původně zaslal: Fusion Když\'s to načal, kde ste kdo kupoval tacho-lanko? Taky mě čeká výměna. No, ja som to kupoval v M&G v Bratislave, takze to ti asi nepomoze... Citovat
durino81 Odesláno 17. únor 2006 Autor Odesláno 17. únor 2006 Grafit v spreji? To by mohlo byt dobre... Niekde sa tu pisalo, ze mechanika tachometra je namazana grafitom... Ale na lanko? Mozno aj tam by to slo... Citovat
rimmer Odesláno 17. únor 2006 Odesláno 17. únor 2006 Vhodny by bylo pouzit tzv. retezovy olej...pouziva se na mazani retezu motocyklu, retezovych pil apod. Ma totiz vlastnst, ze se vice lepi, tj. lepsi prilnavost a je delany prave na to. Litr jsem koupil kdesi v baumaxu za kilo, na mazani elektrickych nuzek na zivy plot, ale zase kupovat cely litr kvuli jednomu namazani je asi zbytecne, takze proste asi jakykoliv olej, krome toho na smazeni zrejme postaci Citovat
chuck11 Odesláno 17. únor 2006 Odesláno 17. únor 2006 Původně zaslal: mk405 a co WD? Janě WD40 to řeší:D:D:D Citovat
Pinďa Odesláno 17. únor 2006 Odesláno 17. únor 2006 Původně zaslal: chuck11 Původně zaslal: mk405 a co WD? Janě WD40 to řeší:D:D:D Taky doporučuji WD 40 (je řidčí a dobře maže). Jen se podívej zda to není teflonové lanko - to se nemaže. Taky se pořádně podívej zda se někde to lanko neláme!!!!! [upravil dne 17/2/06 Pinďa] Citovat
Fusion Odesláno 17. únor 2006 Odesláno 17. únor 2006 Nikdo neví kde ho koupit v CZ? (kromě pgt) A co to tak koštuje? Citovat
Pinďa Odesláno 17. únor 2006 Odesláno 17. únor 2006 Původně zaslal: Fusion Nikdo neví kde ho koupit v CZ? (kromě pgt) A co to tak koštuje? U nás jej mají skoro všude to WD 40 a různé velikosti (teda před vánoci jich bylo dost). Taky jej si musím koupit. Citovat
durino81 Odesláno 18. únor 2006 Autor Odesláno 18. únor 2006 Původně zaslal: Fusion Nikdo neví kde ho koupit v CZ? (kromě pgt) A co to tak koštuje? Skus nejaku lepsiu mototechnu. Mozno aj v horsej to zozenies... Ja som to nekupoval v Peugeote, ale v mototechne (M&G). Nahon ma stal 453,-Sk. Citovat
durino81 Odesláno 18. únor 2006 Autor Odesláno 18. únor 2006 Původně zaslal: Pinďa Původně zaslal: chuck11 Původně zaslal: mk405 a co WD? Janě WD40 to řeší:D:D:D Taky doporučuji WD 40 (je řidčí a dobře maže). Jen se podívej zda to není teflonové lanko - to se nemaže. Taky se pořádně podívej zda se někde to lanko neláme!!!!! [upravil dne 17/2/06 Pinďa] Asi to uz mazat nebudem, lebo cim dalej je to tichsie... Mozno, ked to zacne silnejsie vrzgat... Mimochodom, keby to bolo treba namazat (co mozno treba), malo by to byt napisane v nejakom navode na pouzitie, nie? Nic k tomu nebolo...:D A ako mam zistit, ze to lanko je teflonove? Lanko sa nelame, je v takom obluku. A je nove. Citovat
mk405 Odesláno 19. únor 2006 Odesláno 19. únor 2006 teflonové je prostě to 4hrané lanko v takové plastové trubičce a to je celé v bovděvu a to se nemaže, teflon je samomaznej WD se koupí snad všude i hypernově a pod. Citovat
kšanda Odesláno 19. únor 2006 Odesláno 19. únor 2006 nevim jestli to už někdo napsal a jsem línej to takle večer číst. takže se omlouvám jestli někoho papouškuju. já to dělám grafitovou vazelínou Citovat
chuck11 Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Původně zaslal: kšanda nevim jestli to už někdo napsal a jsem línej to takle večer číst. takže se omlouvám jestli někoho papouškuju. já to dělám grafitovou vazelínou No,ale ta tvoje vazelina je hustá tím pádem ti nezateče tam kde má:myslim Citovat
dapata Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 WD 40 je sice dobra ale ne nadlouhodobe pouziti-mazani za pul roku vyschne abude mu to vrzat znovu.Doporucil bych nejaky tuk ve spreji na trhu jich je spusty a prodavaji je i v hypermarketech okolo stovky. Citovat
Ladis Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 WD bych nedoporučil. Nevím proč, ale namazal jsem tím hřídel v tiskárně po které jezdí jehličková hlava a za púl roku se hlava na hřádeli přímo zadřela. Takže WD na mazání používám jen tam, kde je potřeba něco uvolnit a nasadit. Ne na promazání s dlouhodobou funkcí .. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.