Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

• O 3 týdny později...
Odesláno
V 5. 5. 2022 at 9:42, Dawe8 napsal:

Nic jiného než výměna nádrže Ti nepomůže

Tak skutečně byl problém v nádrži a výměna baterie byla jen shoda náhod. Po výměně nádrže je klid.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak se zdá že po půl roce od koupě ojetiny partnera mě potkalo to samé s nádrží co vás. Najeto celkem 100 000km rok 2016 stáří, já najel jen 10 000km a před vánocemi se rozsvítila urea,přitom nádržku jsem doplnoval v květnu a byla plná. Pak po pár nastartováních to zhaslo a některý den min týden byl strašně štiplavý zápach z výfuku a bílý kouř.Koncovka výfuku byla jakoby jinovatka úplně bílá  po 15km jízdy. Pak po dalších jízdách už byl klid až včera se rozsvítila ještě kontrolka motoru a chyba P20E8. Urea mezi tím zhasla. Při této chybě je to údajně na výměnu nádrže mi řekly v servise.

Odesláno

Co se týká toho bílého kouře,  tak se mi taky stalo a byl v háji vstřikovač Adblue..po výměně vše v pořádku a nádrž sem nemusel měnit. 

Odesláno

Pokud mas ale koncovku od adblue tak mas zasekly vstrikovac ;) a ten ti také způsobí nizky tlak ;) a neodkládej to nebo to bude stát podstatně více než 4ku za vstrik 

Odesláno (upraveno)

No ten bílý povlak na koncovce výfuku to udělalo jen jeden den,ted už to nedělá ani nesmrdí tím čpavkem. Zato to vyhodilo tu chybu P20E8. urea mezi tím zhasla.Tak dneska pro změnu zhasla i chyba motoru sama od sebe. Zkusím o víkendu vytáhnout vstřikovač adblue,jestli není zasraný.Kontrolka motoru a urea se zase rozsvítila.Vstřikovač byl čistý,jen lehce kolem černý povlak sazí. Zkusím ještě to aditivum adrescue než vyměním nádrž.

Upraveno uživatelem t152
Odesláno (upraveno)
V 18. 8. 2022 at 11:41, enikybeniky napsal:

Díky za tip, to mě zajímá, vyzkouším. Při mém stylu ježdění se to může hodit.

Našel jsem jenom TADY

nebo to mají levněji i zde

Upraveno uživatelem t152
Odesláno

Koupil jsem, nalili jsme při doplňování Adblue a po krátké době odešla nádrž. Neříkám, že to musí mít spojitost, ale do nový nádrže už jsem to radši nelil, červíček pochybností hlodal.

Odesláno

Zatím zkouším podle toho návodu,ale je to teprve druhý týden,tak uvidím.Dolil jsem 5l destilované vody do nádrže adblue,ale aditivum zatím nemám.Odhadem podle tankování a ujetých km by tam mělo být asi 7l zbytkového adblue a k tomu těch 5l destilky. Už během toho týdne postupně zhasly a rozsvěcely se kontrolky urea a motoru. Od pátku už nesvítí žádná kontrolka,tak uvidím,jak dlouho bude klid. Ujeto asi jen 150km.Před dolitím svítily urea a motor už týden v kuse.Prvně urea zhasla už druhý den po dolití a asi 20km.

Možné riešenie problému?

Čítam, že nie som sám, komu sa závada objavila na už vymenenej nádrži. Prvý krát mi Adblue nádrž menili v júli 2018 pri cca 80000 km. Chybový kolotoč ma vtedy prekvapil o polnoci pri štarte do HR, ale riskol som to a po doliatí Adblue mi zhasol aj odpočet km a domov na SK som sa dostal len s chybou motora. Nasledovala výmena nádrže v rámci predĺženej záruky (už aj s novým viečkom nádrže). Chorvátsko má moja Adblue nádrž asi rada, tentokrát ma chybový kolotoč chyba motora, chyba emisného systému, odpočet km zastihol cestou naspäť v auguste tohto roku. Výmenu ďalšej nádrže zadara som tesne nestihol, auto má cez 5 rokov a 160000 km. Prezrel som si doma celé vlákno aj s vašimi skúsenosťami plus nejaké zahraničné a rozhodol som sa pre malý pokus.

Časť porúch Adblue nádrže má zjavne súvis s kryštalizáciou močoviny a upchávaním trysiek čerpadla. Tajne som dúfal, že je to aj môj prípad. Ešte počas odpočtu km (ukazovalo mi dojazd cca 300km) som do nádrže pridal 1 dávku aditíva Pro-Tec Ad Rescue (cca 15-20EUR) a dolial cca 6-7l destilovanej vody. Cieľom bolo rozriediť koncetráciu Adblue a rozpustiť možné zhluky kryštálikov močoviny.

Nasledovala návšteva autorizovaného servisu, diagnostika, výmaz chýb. Klasické chyby, teda nízky tlak na vstreku a chyba NOx. Poslali ma domov, že mám prísť ked sa závada objaví znovu a zistíme, či sa bude kupovať nová nádrž alebo čidlo NOx. Tak som sa zasmial, že teda prídem zajtra Závada sa objavila asi po 500 metroch jazdy zo servisu ale keďže som vedel že mám dosť času, počkal som si na výsledok môjho pokusu.

Frekvencia striedania chybových hlášok v priebehu nasledujúcich 1000 km začala klesať. Najskôr pozvoľna, pričom chyba motora svietila stále, a 2-3x sa mi spustil odpočet(ktorý po pár prejdených km zhasol). Neskôr dokonca začala zhasínať kontrolka chyby motora čo už som považoval za celkom veľký úspech. Po cca 1500 km už jazdím úplne bez chýb. Samozrejme, od prvej chyby som najazdil len cca 3000 km a neznamená to, že sa chyba neobjaví zajtra alebo o pol roka. Len chcem všetkým postihnutým ukázať spôsob, ktorý by im teoreticky mohol pomôcť tiež. Takže ak zrovna nemáte chuť meniť nádrž, čidlo, alebo len nemáte čas na návštevu servisu, možno aj toto je cesta.

Ako nevýhodu tohto riešenia vidím emisie a mráz. Pridaním destilky do nádrže koncentrácia Adblue klesla v mojom prípade na cca 50%. Ako ale viacerí píšete, zrejme by to prešlo aj cez emisnú kontrolu. Zároveň nie je celkom isté ako sa to bude správať v zime keď teploty klesnú pod -10....snáď tú nádrž neroztrhne Každopádne po prejdení ďalších 2000 km plánujem dolievať už len Adblue s aditívom.

Prajem pevné nervy všetkým pri problémoch s týmto antiemisným systémom a dúfam, že to mnou testované riešenie aspoň jednému z vás pomôže ))
Ak na mňa v priebehu najbližších 15000 km vyskočí nejaká chybová hláška, pošlem update.

Odesláno

Na emisnej kontrole by stym nemal byt problem nakolko sa u dizlov meria dymivost a nie NOx. Skor aby nebola zaznamenana chyba v riadiacej jednotke motora okolo emisii.

V mrazoch by tiez nemal byt problem nakolko ak sa nemylim tak v nadrzi je vyhrievanie ktore sa zapina same pod neakou teplotou. Po jazde po vypnuti motora sa odsaje mocovina z potrubi a vstrekovaca. Mocovina nieje nemrznuca. Len neviem ci ma nizsi bod tuhnutia ako voda.

Odesláno

AdBlue zamrzá při -11 stupních a vyhřívání nádrže je funkční samozřejmě až při zapnutému zapalování. Spíš bych čekal,že při naředění AbBlue destilkou bude řvát čidlo NOx.

Odesláno

Toto som nevedel presne kedy zamrza. Tak teoreticky by sa v lete dalo jazdit s destilovanou vodou a potom nadrz vyprazdnit a na zimu naliat ad blue s prisadou

Odesláno

Destilka nerozkládá NOx. To dělá právě močovina. Takže bych čekal,že čidlo NOx, které je za vstřikovacím adblue a hlídá obsah NOx bude signalizovat.

Odesláno

Právě je otázka na kolik se za ty roky zvedl poměr močoviny v nádrži,pokud se v létě více odpařuje voda? Nevím,jestli je to hermeticky uzavřené nebo odvětrané a odpařuje se,tak by se pak tvořily krystaly v nádrži a mohlo by se ucpávat nasávací sítko před čerpadlem? Když někdo jezdí hodně a doplňuje adblue několikrát ročně,tak to riziko asi tak nehrozí,ale jestli jednou za 2 roky se doplní adblue,tak pak už může nastávat problém. Proto je možné bud doplňovat jednou ročně při malém nájezdu třeba po 10l adblue at je to čerstvé nebo preventivně jednou ročně přidat 1l destilky na zředění? Budu průběžně dávat info co se děje.

Odesláno

Odvetrane to musí být jinak by nešlo z nádrže čerpat a deformovala se. Btw to byla jedna z možností proč odcházelo čerpadlo. Mám doma 4 jednotky s čerpadlem po provedení 12 V všechny jedou. Že by tam byl nějaký extra odpar si taky nemyslím,ale s tou destilkou není co zkazit.😉

Odesláno

Tak může tam být ventil jen na nasávání vzduchu,ale na vyfukování nemusí. Tím pádem by se voda z toho odpařit neměla a zkondenzovaná by měla zůstávat v nádrži?

Odesláno

Takze dnes bolo auto v servise na vymenu katalyzatora preto lebo praskaju a vymenili to zadarmo v ramci zvolavacej akcie. Zadrhel je tam ze pridem si prevziat auto a po par minutach jazdy sa objavi kontrolka zavada motora,service a urea. Hned som sa vratil a potvrdili ze sa pokazila nadrzka adblue. Prvy krat sa menila pri 21tis km a teraz ma auto 51tis km. Som neskutocne sklamany z peugeotu a v zivote si ho viac nekupim. Uvazujem nad odstavenim celeho adblue systemu. Nebavi ma aby som daval kazde 2roky menit nadrzku adblue. Ponukli mi ju za 570eur+praca.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...