milda_brno Odesláno 15. prosinec 2021 Odesláno 15. prosinec 2021 ten problem vyresen neni, hledam reseni Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. prosinec 2021 Odesláno 15. prosinec 2021 (upraveno) Tak to ale nevypisuj do více vláken, stačí jedno, jinak se v tom sám nevyznáš a sem vnášíš chaos. Pokračuj v tom svým vlákně - boxer 2.0 blueHDi 81kW a p20EE Díky Upraveno 15. prosinec 2021 uživatelem Radek Hurvajz Péťa ohodnotil 1 Citovat
milda_brno Odesláno 15. prosinec 2021 Odesláno 15. prosinec 2021 sorry uz si to uvedomuji Radek Hurvajz a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Velda81 Odesláno 20. leden 2022 Odesláno 20. leden 2022 Zdravim všechny, od června 2021 mám Peugeot 5008 s motorem 1,5hdi. Rv. 2019 s nájezdem 130tis. km. Emil Frey (importér) se tyto auta tahá z Francie a dává na ně přes Alianz roční záruku (bohužel asi né na všechno - nádržka ADblue). V září jsem si prošel stejným problémem, který tu všichni vypisují, tj. chyba motoru, kontrolka servisu a Adblue. Domluvil jsem si návštěvu u Kopeckého, kde zjistili, že v nádrži je málo ADblue, jinak, že tlaky a vše by mělo být v pořádku (prý nějaká chyba softwaru, že to místo požadavku o doplnění Adblue hlásí chyby). Adblue doplnili, chyby vymazali a nahráli nový software. S autem jsem od té doby najel cca 4500km, bez problému, a nyní to přišlo zase stejně. Zkusím doplnit ADblue a budu doufat, že kontrolky zhasnou, ale je divné, že bych za 4500km spotřeboval celou nádrž ADblue. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Jelikož k auto nemám původní servisku jen elektronický výpis z Francie asi nemůžu očekávat, že by Peugeot zaplatil nádržku v případě, že bude vadná? Díky Citovat
ozzy56 Odesláno 20. leden 2022 Odesláno 20. leden 2022 auto musí mít všechny předepsané prohlídky v autoriz. servisu Peugeot, dá se to zjistit v servise, pak byl měl nádobku zaplatit výrobce Citovat
Velda81 Odesláno 20. leden 2022 Odesláno 20. leden 2022 No spíš je dost divné, že auto místo požadavku na dolití Adblue hlásí chybu. Po dolití a vynulování jezdilo normálně a teď se to opakuje. Citovat
Pajtyi Odesláno 20. leden 2022 Odesláno 20. leden 2022 (upraveno) Je mozne ze je tam zase malo ad blue.U mojej 308 1,6hdi vydrzi 17litrova nadrz priblizne 17tis km.U novsich 1,5hdi maju prisnejsiu emisnu normu a tak viem ze spotrebuvaju omnoho viac ad blue ako predosle 1,6tky.Nepamätam na 100percent ale cital som nieco take ze spotrebuju 4x viac ad blue oproti 1,6hdi. Upraveno 20. leden 2022 uživatelem pavelu96 Odstraněna úplně zbytečná citace Citovat
Ajdamek Odesláno 20. leden 2022 Odesláno 20. leden 2022 (upraveno) Po me chteli naskenovat servisku i kdyz bylo autu kupovano v Cr, pak zaplatil import nadrzku i praci. Upraveno 20. leden 2022 uživatelem pavelu96 Odstraněna úplně zbytečná citace Citovat
Velda81 Odesláno 20. leden 2022 Odesláno 20. leden 2022 Tak jsem tam dostal, jen 6,5litru, vzhledem k velikosti nadrze 17litru, zde asi problem nebude. Koukal jsme jeste do dokumentu z predchoziho pripadu (pred 4500km) a u Kopeckeho dolili jen 9litru a rekli, ze zadnou chybu nenasli. Ted nevim jestli ji budou tedy schopni odhalit. Nerad bych zacinal tim, ze vymeni nadrzku za 30tis. Kc. Citovat
Pajtyi Odesláno 20. leden 2022 Odesláno 20. leden 2022 Mne sa nadrzka pokazila pred rok a pol.Vtedy sa menila a odvtedy pridavam do ad blue rescue prisadu ktora by mala zabranovat krystalizacii a mozno tym padom aj poruche cerpadla. slimboy ohodnotil 1 Citovat
slimboy Odesláno 20. leden 2022 Odesláno 20. leden 2022 Vyzera, ze to Ad Rescue by naozaj mohlo riesit tie problemy s cerpadlami / vstrekovacmi AdBlue. Minimalne to stoji za pokus za tych par €. Keby som mal BlueHDi verziu motora, tak idem bez vahania do toho. 250 ml balenie stoji cca 20-25 € a vystaci na upravu 150 litrov AdBlue, cize pri beznej spotrebe okolo 1-1,5 litra AdBlue na 1000 km vystaci ta flasticka na 100 az 150 000 km. Ak to moze co i len teoreticky zachranit cerpadlo alebo vstrekovac, ktory btw. ked zacne tiect, tak moze znicit aj SCR katalyzator, tak to je vlastne zadarmo... Tu som k tomu nasiel oficialne info. Snad to nebudete brat ako reklamu: https://www.pro-tec-slovakia.sk/produkty,adaditiv Citovat
mmartinkovic Odesláno 21. leden 2022 Odesláno 21. leden 2022 to nie je iste, ze sa to stane krystalizaciou, niekde par stranok spat, to jeden pan rozoberal, a cerpadlo bolo ok. tusim snimace okolo boli vadne, ale vyrobca to neopravuje, riesi to vymenou kus za kus. Cela jednotka Adblue v aute je vyhrievana, prave koli zamrzaniu, tazko povedat, co to sposobi. mal som uz 3 auto Peugeot s Adblue, a zatial nikdy ziadny problem. poklepem, nech to nezakriknem. Citovat
slimboy Odesláno 21. leden 2022 Odesláno 21. leden 2022 Tak ked menis auta tak casto, ze za tych cca 7-8 rokov co su AdBlue motory od PSA na trhu mas uz tretieho Peugeota s AdBlue, tak bola relativne mala sanca na to, aby si mal problem. Väcsinou sa ten problem objavi az po dlhsom case co som zatial zachytil. A zo skusenosti vela ludi to vyzera tak, ze cely AdBlue okruh v podani PSA je v podstate casovany problem - bud odide cerpadlo, alebo sonda NoX, alebo vstrekovac (a ten so sebou asi zoberie aj katalyzator). Cize cokolvek co moze pomoct znizit to riziko poruchy je podla mna prinosom. Jasne, mozno cerpadlo resp. nejake jeho snimace odidu aj ked budes AdBlue aditivovat tym Ad Rescue, ale mozno aspon vstrekovacu to pomoze. Aj to lepsie ako nic. P.S. Povodne som zvazoval novy BlueHDi diesel od PSA, lebo je z mojho pohladu ekologickejsie ak auto zerie menej, ale nakoniec som to prave kvoli neistej zivotnosti AdBlue komponentov prehodnotil a idem do PureTechu napriek jeho "podarenemu" rozvodovemu remenu a vyssej spotrebe. Dovod je jednoduchy - nemam velky najazd aby bol pre mna diesel zasadne vyhodnejsi a planujem si auto nechat co najdlhsie (15 aj viac rokov ak bude rentabilne ho drzat pri zivote), cize nechcem po 5 rokoch riesit tieto AdBlue problemy a potom po dalsich 5 rokoch mozno znovu... Citovat
Pajtyi Odesláno 21. leden 2022 Odesláno 21. leden 2022 Slimboy na mojej 308cke sa nadrzka menila uz po 3rokoch a 21tis km 3valcove pure tech neviem ci nie musia tankovat drahsi 98,99,100oktanovy benzin.Peugeot predajca mi rozpraval ze mali reklamaciu ze sa v motore roztopili sviecky a motor sa znicil.Reklamacia sa zamietla lebo v nadrzi nasli 95ku benzin. Citovat
mmartinkovic Odesláno 21. leden 2022 Odesláno 21. leden 2022 (upraveno) No neviem, Partner 1,6 blue HDI 4 roky, najazdene 40 000km, Partner 1,6 BlueHDI 1 rok 45 000 km, P 308sw 1,6 blue HDI 4 roky, 65 000km a zatial nic. Okrem posledneho, vsetky auta sme mali od nova. cize viem ako sa jazdilo, a kolko, a kde sa servisovalo. Moze byt, ze to je len nejaky urcity model alebo typ. tazko povedat. RE: @Pajtyi benzin a adblue? Upraveno 21. leden 2022 uživatelem mmartinkovic Citovat
Pajtyi Odesláno 21. leden 2022 Odesláno 21. leden 2022 Mmartinkovic 1,6hdi ad blue mam ja. Pure tech benzinak som opisoval pre Slimboy lebo vyssie spominal ze ma v plane kupovat benzinovy pure tech. Citovat
slimboy Odesláno 21. leden 2022 Odesláno 21. leden 2022 mmartinkovic: To su stale skoro nove auta. Netvrdim, ze zakonite kazdeho stretne problem, ale to riziko tu je a vekom auta rastie. Takze drzim palce, aby si to na tych vasich autach riesit nemusel. Pajtyi: Ano, jedna starsia seria PureTech motorov mala predpisany benzin s min. oktanovym cislom 98 (vraj kvoli nekvalite paliva v nasom regione). Ale to je uz davna minulost, aktualna seria funguje normalne s N95 a muchy uz ma vychytane. Viem co od toho motora cakat a je to pre mna mensie zlo ako ten nespolahlivy AdBlue system. Proste mam pri PSA na vyber len z dvoch nie idealnych moznosti, tak som ako menej rizikovu vyhodnotil tu benzinovu. Ale to uz sme off topic, nesuvisi to s touto temou. Citovat
blbec508 Odesláno 26. leden 2022 Odesláno 26. leden 2022 Dobrý den ve spolek, taká já zakoupil 508 r.v. 2016, 32 000 km, po ujetí 1000 km a něco následovalo - porucha motoru, pak urea, pak začalo urea blikat a dojezd 1100 km. Již jsem byl objednán do servisu a najednou blik, vše zmizelo. Po konzultaci se servisem jsem to nechal být. Ujel jsem 600 km a zase vše znova, se z toho zblázním! Citovat
Velda81 Odesláno 26. leden 2022 Odesláno 26. leden 2022 Můj první Peugeot a vypadá to, že si tyto auta žijí trošku vlastním životem.... Já jdu na diagnostiku zítra tak jsem zvědavej.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.