MJSytic Odesláno 4. únor 2021 Odesláno 4. únor 2021 V 3. 2. 2021 at 10:14, Petka14 napsal: Uz nemusim chodit nikde je to odpojene zaplatila som za to 300€ a uz to snad bude ok uz to nemienim viac riesit.pytam sa len ci ma niekto skusenost s tym ze to dal odpojit Ty jo, takhle se vydělává Mít takových zákazníků 10, tak už nemusím vstávat do práce Citovat
Petka14 Odesláno 4. únor 2021 Odesláno 4. únor 2021 V autorizaku som bola tri krat nevedia ani *neumím psát slušně.ja som touto cestou ist nechcela ale ked je to moznost tak som skusila Citovat
Pajtyi Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 V 3. 2. 2021 at 21:03, ChouLu napsal: Pánové klid emisema to projde uplně v pohodě, protože na stk "zatím" neměří obsah NOx Ale co není brzo bude a pak to opravdu bude problém. Do té doby nemají šanci o adblue off vědět, pokud je udělaný dobře. Nicméně problém nastává s tím, že v autě nedochází ke katalycké redukci a zasírá se katík, fap a předkat, který je dnes jedno velké bago pod autem.. a ve výsledku dochází k tomu, že se ucpe... Ono stačilo zajet do autorizáku, stálo by to pravděpodobně podstatně méně a auto by jezdilo bez problému. Adblue řeším skoro denně a nebyla situace, která by nešla vyřešit Ano ako pises.Na emisnej sa meria len dymivost.Ad blue ovplyvnuje hodnotu NOx ktora sa zatial nemeria. Ale nemyslim ze by odpojeny ad blue system mal ovplyvnovat zivotnost fap filtra kedze adblue je montovany na vyfuk az za fap filtrom. Citovat
ozzy56 Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 řekl bych, že STK a emise řešíte zbytečně--vždycky budou existoval lidé, kteří projdou bez ohledu na stav vozu Citovat
Vaclawp Odesláno 5. únor 2021 Autor Odesláno 5. únor 2021 Můžu říct svoji zkušenost, měl sem taky problém se vstřikováním, pořád to házelo nějaký chybu a chtěl sem systém odpojit, zavolal sem chlapovi co mi to měl udělat a ten mi na rovinu řekl jak to pak bude. Co mi zdůraznil tak že auto přestává být způsobilé pro provoz a že se začnou ,,srát" věci okolo. Nejde jen o vypnutí, ale i o filtr pevných částic a tak dále..a že kdybych se rozhodl někdy to vrátit to původního stavu tak by mě to stalo několikanásobně víc, než výměna např nádrže na adblue. Toť moje zkušenost. Vyměnil sem nádrž a mám klid. Citovat
ChouLu Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 před 3 hodinami, Pajtyi napsal: Ano ako pises.Na emisnej sa meria len dymivost.Ad blue ovplyvnuje hodnotu NOx ktora sa zatial nemeria. Ale nemyslim ze by odpojeny ad blue system mal ovplyvnovat zivotnost fap filtra kedze adblue je montovany na vyfuk az za fap filtrom. Ano u Euro 6 u €6.2 a výše je to už jedno velké bago do kterého je připojen vstřikovač a tudíž to pak měníš vč. fapu Citovat
Petka14 Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 před 1 hodinou, Vaclawp napsal: Můžu říct svoji zkušenost, měl sem taky problém se vstřikováním, pořád to házelo nějaký chybu a chtěl sem systém odpojit, zavolal sem chlapovi co mi to měl udělat a ten mi na rovinu řekl jak to pak bude. Co mi zdůraznil tak že auto přestává být způsobilé pro provoz a že se začnou ,,srát" věci okolo. Nejde jen o vypnutí, ale i o filtr pevných částic a tak dále..a že kdybych se rozhodl někdy to vrátit to původního stavu tak by mě to stalo několikanásobně víc, než výměna např nádrže na adblue. Toť moje zkušenost. Vyměnil sem nádrž a mám klid. Ja som nadrz vymenila hned po kupe cize presne pred rokom a aj tak cely rok len problemy s tym.cize mne to nepomohlo Citovat
Vaclawp Odesláno 5. únor 2021 Autor Odesláno 5. únor 2021 Říkám, má zkušenost. Pán mi to vymluvil a byl ke mě upřímný co se může stát a tak. Už si přesně nepamatuju co a jak se musí vše udělat aby se to vyplo a jaký následky ale bylo toho celkem dost, takže sem koupil, nechal opravit a je to. Citovat
ChouLu Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 před 2 hodinami, Petka14 napsal: Ja som nadrz vymenila hned po kupe cize presne pred rokom a aj tak cely rok len problemy s tym.cize mne to nepomohlo a jaké byly chyby na diag? existuje nějaký výpis při posledním problému? Citovat
Pajtyi Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 před 2 hodinami, ChouLu napsal: Ano u Euro 6 u €6.2 a výše je to už jedno velké bago do kterého je připojen vstřikovač a tudíž to pak měníš vč. fapu To je mozne.Tie euro 6.2 su uz tie 1,5hdi? Ja mam 308cku rocnik 2017 1,6hdi 88kw a fap je este pred adblue vstrekovanim.Mne vymenili v autorizaku nadrzku v ramci tej 5rocnej zaruky po 3rokoch a najazdeni 21tis.km.Platil som 100eur za vymenu a 40eur za diagnostiku Citovat
Petka14 Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 před 1 hodinou, ChouLu napsal: a jaké byly chyby na diag? existuje nějaký výpis při posledním problému? Chyby na diagnostike neboli ziadne.absolutne ani jednu chybu neukazovalo len auto pisalo chyby ale diagnostika ziadne nenasla Citovat
ChouLu Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 takže neoriginální diagnostika Originální umí takové kouzlo.. jmenuje se to deník závad a ve chvíli kdy svítí jakákoliv kontrolka, tak udělá záznam do toho deníku.. a lze tam dohledat posleních několik stovek problémů v autě To je pak těžké, když to dělá někdo v garáži a neví o těch autech nic Agrafik ohodnotil 1 Citovat
Petka14 Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 (upraveno) Nerobil to nikto v garazi.robil to profik. Bola som aj v autorizakoch na original diagnosikach tak bud ma vsade odrbavali alebo ozaj vedia h*vno aj v tych autorizakoch. Nikto stale nevedel prist na to co s tym je toto auto je proste sku*veny kus to je vsetko co k tomu dodam. Upraveno 5. únor 2021 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
ChouLu Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 ano ale chybu neviděl, takže to nemohl řešit tak jak měl u mě končí hromada lidí, co si auta nechávají opravit někde, o kterých tvrdili že jsou to profíci a rozumí tomu.. bohužel tomu tak ve většině případů tak vůbec není Citovat
Petka14 Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 (upraveno) Rozumiem ti.ale toto je ozaj clovek ku ktoremu chodia ludia z celeho slovenska a nemal este ziadnu reklamaciu,ludia za nim chodia ked uz su ozaj v koncoch a vyskusali vsetko a vsetkych. Upraveno 5. únor 2021 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
gadri Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 Kde/kto to bol Peťka? Aby som vedel kde nechodiť. ChouLu ohodnotil 1 Citovat
patejrik Odesláno 10. únor 2021 Odesláno 10. únor 2021 (upraveno) Ahoj, po pár měsících radosti s 508, se bohužel také nejspíš přidávám do party "problém s nádrží adblue" Dnes po cestě z práce (venku cca -7) se po pár km rozsvítila chyba "Emission control fault" + "UREA" kontrolka a po dalších pár km se přidala chyba motoru + "SERVICE". Po vypnutí motoru není slyšet, že by se odsávalo adblue zpět do nádrže, takže nejspíš mě čeká výměna nádrže, kterou si zaplatím, jelikož autu bylo 5 let před 3 měsíci a nemám od toho servisní knížku (auto je z operáku, takže ztracená). Sice jsem dodržoval intervaly i s tím, co se mělo kontrolovat/měnit, ale ne v Peugeotu . Po přečtení vlákna trochu doufám na to, že by mohl možná chybět Eloys jelikož nevím, kdy a jestli vůbec ho někdo doplňoval (najeto 135 000). Nevěřím, že by auto do rána rozmrzlo v garáži a chyba zmizela, nebo by pomohlo přehrání FW v řídící jednotce... Nemám v okolí nikoho, kdo by byl schopný udělat diagnostiku správně a věděl, co dělá, takže mě čeká autorizák... Jediné štěstí zatím je, že se mi neodpočítává dojezd do chvíle, kdy nenastartuji Edit: od prodejce mám na autě 3 roky záruku, kde je součástí všechno možné, ale zrovna adblue část palivové soustavy tam není Upraveno 10. únor 2021 uživatelem patejrik Citovat
ChouLu Odesláno 10. únor 2021 Odesláno 10. únor 2021 na eolys je brzo bue pravděpodobně nádrž začalo mrznout a mám tu denně min jednu... Citovat
patejrik Odesláno 15. únor 2021 Odesláno 15. únor 2021 (upraveno) Malý update Po pobytu v garáži přes noc, kontrolka "UREA" zmizela a od té doby je klid. Zůstala jen chyba motoru. Dnes jsem se konečně dostal k diagnostice (jestli se tak dá DELPHI říkat ) a po vyčtení vyskočila chyba "P20E8 - Redukční činidlo, příliš nízký tlak". Jako správný opravář, jsem chybu smazal a uvidím, co se stane odpoledne po pár km. Ale po zapnutí zapalování před nastartováním je slyšet čerpadlo a po vypnutí zapalování také. Doufám, že se problém znovu neobjeví a nebude nutné nádrž vyměnit. EDIT: jediné, co jsem v garáži udělal bylo to, že jsem otevřel nádrž na adblue a zase zavřel Upraveno 15. únor 2021 uživatelem patejrik Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.