Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jak už jsem psal někdy výše, tak mně to taky postihlo. A závada byla dle diagnostiky malý tlak močoviny. Za nějaký relativně krátký čas se sysrtém "vzchopil" a závada zobrazovaná na displeji v autě  zmizela. Tohle se opakovalo až do výměny, po výměně vše OK, alespoň v tomhle směru....

Odesláno
V 5. 10. 2020 at 19:33, fusik1 napsal:

Nejde o žádnou spekulaci gadri.Spíš jde o to proč se to tak docela rychle kazí a proč..Nevěřím tomu že je problém někde na plaketě elektronické(Tedy malá pravděpodobnost i když taky možná,ale tam by to bylo jednoznačné to by určitě neblikalo)Větší váhu bych dával na ty pumpičky.Čerpadla.Zkoušel si s tím něco dělat ,když už to máš na kolenou nebo to zanést někomu aby se na to podíval??Určitě jsis to nevyžádal jenom proto aby jsis to vystavil třeba do garáže Nevím jestli by se s tím někdo zabýval dneska..Jednoduché je to vyměnit  vzít penize a je klid,

Ahoj, souhlas s fusik1 ... mam s tim taky problem na 3008SUV 2,0hdi 2017, 190tiskm. 
 Neverim, ze se vypalila elektronika a spis tipuju cerpadla ci cidla.. jen poridit vhodne  odp. nahrady   bude  asi horsi...Hlavne cidla.  ted o vikendu pujde krabice ven a pred a po bude mereni...

Bude to chtit nejaky cas... zkusim 

Odesláno (upraveno)

61528D29-D4B7-4A0A-AE36-EA74F308D790.thumb.png.ea9b984b3daf7cf6d771b2647a7009b3.png356F56F9-079E-48B5-89F3-7F8E7A28273E.thumb.jpeg.b212a7e241f1a5007ce3b329290dc832.jpegPeugeot 308 sw II 2014 1.6 88kw bluhdi

Ahoj všichni,

potřeboval bych od Vás poradit s jedním problémem.

Abych tedy upřesnil o jaký problém se jedna, tak je to tak cca 2-3 dny zpět, co se mi po cestě rozsvítila chyba motoru (závada motoru, nechte opravit) a hned cca 3-5 minut mi na to vyskočila další chyba: závada antiemis. Systém. + service.

Tak jsem jel k známému, který je automechanik. Ten to vymazal a říkal, ze to asi nejspíš je tím, ze tam chybí adblue, tak jsem si říkal. Okey, tak pojedu na benzínku koupím 5l adblue naliju a pohoda. No, když jsem to tak udělal, tak jsem to nechal chvilku stát, aby to proste ten systém poznal, ze tam něco má. Když jsem teda už odjížděl, tak asi po 5km se mi to zase zbláznilo. Zase chyba motoru + antiemis. Systém + service. ( všechno svítit oranžové) jen když mi vyskočí vždy po nastartování chyba motoru, tak je to červený a pak na palubce mi to svítí oranžové.

Četl jsem už nějaký fora atd a co jsem se dočetl, tak většina lidi psalo, ze je to ta nadrzka za 20k. No, ale zase si rikam, ze všem to píše, ze mají dojezt třeba 1500km nebo i min, ale mne nic takovýho nepise palubka. Jen vyskočí to, co jsem psal nahoře. 

kdyz jsem Koukal, co vyskočili na diagnostice, tak jsem tam viděl nějaký nízký tlak, ale nevím v čem. To jsem se neptal, protože jsme mysleli, ze to bude jen tím adblue, ze tam chybí.

Tak bych Vás chtěl poprosit o radu, zda byste o tom nevěděli víc nebo jestli už tohle někdo z Vás taky neřešil.

Dekuji Vám případně za všechny rady.

Upraveno uživatelem Keating
Odesláno

5 litrů je málo.. minimum na rozpoznání je 6 litrů ;) Nicméně pokud se ti rozsvítila kontrolka i motoru, tak to není málo adblue...

chybu předpokládám P20E8.. nízky tlak močoviny ;) bude to pravděpodobně na nádrž, ale to chce aby to diagnostikoval někdo kdo tomu rozumí a né někdo v garáži

Jinak v Praze ti to jsem schopnej diagnostikovat a popř i vyměnit já ;) 

Odesláno (upraveno)

Keating- prečítaj si celé vlákno.

O všetkom sa tam už hovori.Už ChouLu to popisuje jasne.

Upraveno uživatelem gadri
Odesláno
před 12 minutami, ChouLu napsal:

5 litrů je málo.. minimum na rozpoznání je 6 litrů ;) Nicméně pokud se ti rozsvítila kontrolka i motoru, tak to není málo adblue...

chybu předpokládám P20E8.. nízky tlak močoviny ;) bude to pravděpodobně na nádrž, ale to chce aby to diagnostikoval někdo kdo tomu rozumí a né někdo v garáži

Jinak v Praze ti to jsem schopnej diagnostikovat a popř i vyměnit já ;) 

Dnes jsem ještě pro jistotu dolil 10litru, zda opravdu není málo adblue a stále nic. No, mohl bych na tebe dostat nějaký kontakt? :)

Odesláno

Keating- keď doleješ treba 5 min.počkať a potom štartovať. Kontrolka zhasne až po prejdeni cca 20-30 km. Ak je to teda len malo močoviny. Nádrž by mala vydrzat na cca10-15 tis km.

Odesláno
před 5 hodinami, Keating napsal:

Dnes jsem ještě pro jistotu dolil 10litru, zda opravdu není málo adblue a stále nic. No, mohl bych na tebe dostat nějaký kontakt? :)

Píšu zprávu ;) 

Odesláno
před 12 hodinami, Keating napsal:

.. pravda... podle  prirucek  by se  pri nizke hladine melo  dolit jen 10ltr..  Je to ale jen, kdyz  system sam rekne, ze je nizka hladina. Zavada je neco  jineho.

Studoval  jsem vcera ADblu  na jinych forech  eng, it  a sp. Vsude  pisi a predvadeji, ze  v pripade nizkeho   tlaku je spatne  cerpadlo(musi  umet 5-6bar) viz žl. bublina z gadri obrazku.Reseni  jsem nikde zatim zadne nenasel... Ale mluvili a ukazovali  dost   dalsi  mozne  zavady, prerusene kabely v "krabici ADb" a sem tam i  mimo... u  konektorů prerus. draty, a  pozor i  v polovině drátů 🙄.  Pokud tedy po vymene podávacího  systému závada pokračuje, je  nutné jít po drátech do  ECU/BSI.

Ovšem pravděpodobně to není můj případ. Já mám ještě EOLys  a ten u mne zlobí.

ChouLu můžu také  dostat kontakt na  poradu?

image.jpeg

Odesláno

To jsi špatně pochopil ;) Pokud by byla chyba ve vodičích do BSM/ECU tak ti nikdy nemůže vyskočit nízkej tlak ;) celé to komunikuje po CANu. 

Ano ve většině případů odchází modul čerpadla, popřípadě vyhřívání, ale ani jedno nelze dodat samostatně.

Pokud máš nějaký dotaz, napiš mi do zpráv 

Odesláno (upraveno)
V 14. 10. 2020 at 17:27, Keating napsal:

Peugeot 308 sw II 2014 1.6 88kw bluhdi

Ahoj všichni,

potřeboval bych od Vás poradit s jedním problémem.

Abych tedy upřesnil o jaký problém se jedna, tak je to tak cca 2-3 dny zpět, co se mi po cestě rozsvítila chyba motoru (závada motoru, nechte opravit) a hned cca 3-5 minut mi na to vyskočila další chyba: závada antiemis. Systém. + service.

Tak jsem jel k známému, který je automechanik. Ten to vymazal a říkal, ze to asi nejspíš je tím, ze tam chybí adblue, tak jsem si říkal. Okey, tak pojedu na benzínku koupím 5l adblue naliju a pohoda. No, když jsem to tak udělal, tak jsem to nechal chvilku stát, aby to proste ten systém poznal, ze tam něco má. Když jsem teda už odjížděl, tak asi po 5km se mi to zase zbláznilo. Zase chyba motoru + antiemis. Systém + service. ( všechno svítit oranžové) jen když mi vyskočí vždy po nastartování chyba motoru, tak je to červený a pak na palubce mi to svítí oranžové.

Četl jsem už nějaký fora atd a co jsem se dočetl, tak většina lidi psalo, ze je to ta nadrzka za 20k. No, ale zase si rikam, ze všem to píše, ze mají dojezt třeba 1500km nebo i min, ale mne nic takovýho nepise palubka. Jen vyskočí to, co jsem psal nahoře. 

kdyz jsem Koukal, co vyskočili na diagnostice, tak jsem tam viděl nějaký nízký tlak, ale nevím v čem. To jsem se neptal, protože jsme mysleli, ze to bude jen tím adblue, ze tam chybí.

Tak bych Vás chtěl poprosit o radu, zda byste o tom nevěděli víc nebo jestli už tohle někdo z Vás taky neřešil.

Dekuji Vám případně za všechny rady.

Keating ja som mal presne taketo priznaky a bola vadna nadrzka.Ani mne zo zaciatku nepisalo odratavanie kilometrov.Dokonca bolo aj tak ze vsetky 3kontrolky zhasli a myslel som si ze uz je to v poriadku.Ale potom znovu nabehli tie kontrolky.Neskor mi aj zacalo odratavat z 1100km.Na druhy den odratavanie zmizlo.Vidim mas najazdene len 20tis km.Ja som to riesil pred par tyzdnami tiez som mal najazdene len 22tis km.Nespekuluj okolo toho.Chod do autorizaku.Na tu nadrzku davaju zaruku 5rokov alebo 150 tis km.Ja som musel zaplatit 40eur diagnostiku pre potvrdenie ze je to ozaj ta nadrzka a 100eur som platil len za pracu vymenu.Nadrzku platil peugeot.Dokopy by to bolo okolo 1000-1100eur

Upraveno uživatelem Péťa
Odstraněny obrázky z citace
Odesláno

Inak to som si povodne nevsimol, ale auto z roku 2014, cize takmer 7 rocne auto, a najazd 20 000 km? @Keating, to fakt mas najazd len 3000 km rocne? To s tym chodis len na nakupy alebo len obcas na chalupu? To sa pytam len vyslovene zo zvedavosti, nerypem. :)

Odesláno

po dědinách je plno takových--v neděli do kostela a po cestě do obchodu..., ale nedivím se, protože to bývají většinou starší důchodci, mají malý důchod, bojí se jezdit, a hlavně autobus jede jednou za den..., a děcka jsou v Praze...

Odesláno (upraveno)

Otec ma Ford Fusion 1.4, r.v. 2005 a nema najeto ani 60tis km:-) Krom svicek, civky a baterie je vse puvodni, dokonce i pneu:-)

Upraveno uživatelem AlBunda
Odesláno

Diky ChouLu za velmi rychle prijeti do jejich servisu AVCar. Take za smluvenou slevu na cene! Vazim si toho. 👍🏼😁
 Vse mi bylo vysvetleno... a je to opravdu “ta levnejsi” nadrzka na Eolys... prosli system diagnostikou, kontroly kab.svazku a take zpetny ventil ve naft nadrzi. Eolys nadrzka  hlasi nulovy stav aditiva... pravd. se na ne obratim s vymenou.  Cena 1600,- bez dane. Diky! 
nova nadrzka 4.100,- bez dane + prace, nutno nacist “novy kus” ve vozidle pres DIAG. 

Odesláno (upraveno)

Tuldous- ale ak je chyba v dávkovaní Eolys, nemohla ti svietiť AdBlue. Bavíme sa tu o AdBlue.

To sú uplne dve rozdielne veci. Eolys (zlúčenina céru)je vstrekované  priamo do nádrže po čerpaní nafty kôli zníženiu zápalnej teploty sadzí.

AdBlue je močovina vstrekovaná do katu kôli znižovaniu obsahu CO2.

Upraveno uživatelem gadri

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...