AlBunda Odesláno 30. září 2020 Odesláno 30. září 2020 (upraveno) jj, nasli tam zacinajici oxidaci ci co. A ted byl problem. Nechat to byt a mit zaznam v servisce, ze se s tim nic nedelalo a nebo to nechat opravit. Ale lak uz pak neni orignalni a to rozlestovani okolo dveri zasahujici az do blatniku je na nem za jistych svetelnych situacich zretelne videt. Coz na cene pri prodeji taky asi bude znat. Asi jim to prodam tam, kde jsem to koupil/servisoval, s tim ze to jejich oprava je preci dokonala. Nejvic me na tom stve, ze si to myji pouze wapkou, platim si garaz, u obchodu parkuji co nejdal od vchodu:-).... a pak mi to zmastej v autorizaku. Upraveno 15. říjen 2021 uživatelem AlBunda gadri a trucker1245 ohodnotil 2 Citovat
fusik1 Odesláno 3. říjen 2020 Odesláno 3. říjen 2020 Zdravím Chtěl by se taky podílet o stejný problém ajko u Vás.Převčírem se mě rozsvítila kontrolka urea a hned na to i kontrolka na motor.Jde o peugeot 308/2015 motor 1.6 bluehdi Nejprve jsem si myslel že jde o to doplnění hladiny urea .Bohůžel i první benzínky když mě dolily hladinu tak kotnrolka stale svitila i s kontrolkou motoru.Odvezl jsem to do autorizovaného servisu ,kde mě druhý den zdělili že se musi vyměnit nadrž a že to všechno i s prací stoji 1100euro..Po převzáni se servisu po cestě domu mě zhasla urea a po další asi pul hodině i kontrolka na motor..Měl jsem z toho radost myslel jsem si že šlo třeba o nějakou vlhkost,ale ted to co tady čtu tak se mě to pravděpodobně zase za nějakou chcíli nebo dobu rozsvítí...Zajímavá vada..která se někdy zozsvítí a po chvíli zase zhasne..Sálá vada přece přetrvává a svítí pořád...Jo musim dodat že žiji v Řecku..Mám na vás otázku Podle čeho můžu zjistit že se na mě nestahuje zvolávačka..V peugeotu mě tvrdí že ne ,ale já sám si to můžu ověřit???Podle Vin asi ,ale jak? Děkuji všem za odpovědí..Ta položka je nehorázná..Auto jsem koupil v loni a měl jsem záruku do sedmího měsíce tohoto roku .Jako na schvál se to muselo stát po necelých třech měsících.po ukončení záruky Přeji hezký víkend. Citovat
gadri Odesláno 3. říjen 2020 Odesláno 3. říjen 2020 Mne v servise- autorizáku povedali a potvrdilo sa mi to nezávisle, že v prípade, že ste garančky absolvoval v autorizáku, máte na to 50% zľavu. To som ja nemal a platil som v autorizáku ( Final CD na Slovensku) za výmenu cca 850 eur aj s prácou. Bolo to hotové za 2 hodiny. Odviezli a doviezli ma zo i do servisu grátis taxíkom. Zvolávačka na toto nebola ziadna. V rámci zvolávačky bola v súvislosti s adblue iba výmena viečka uzáveru nádrže na adblue. Pôvodné bez odvzdušnovacieho ventilu sa nahradzovalo s viečkom s odvzdušňovačom. Po výmene nádrže na adblue som si všimol, že po vypnutí motora a vybratí kľúča sa ozýva zo zadu cca 10 sec.zvuk čerpadla odsávajúceho adblue z potrubia naspäť do nádrže. Tak mi to vysvetlili v servise. Predtým som tento postup/zvuk neregistroval.Možno toto bola tá porucha. Čo sa týka toho rozsvecovania a zhasínania kontroliek- presne tak som to mal aj ja. Keď sa to opakovalo každý druhý deň- riešil som to v autorizáku. Keď ide len o doplnenie- svieti len UREA. Nesvieti motor ani servisná výstraha. Po doplnení adblue, kontrola pi prejdení cca 30 km zhasne. Nie hneď. Citovat
fusik1 Odesláno 3. říjen 2020 Odesláno 3. říjen 2020 Jak to tak čtu tak se mě zdá že u každého se to chová jinak...Ja jak už jsem psal víše.Rzsvítila se kontrolka urea a po chvilce nebo snad spolu i ta na motor..gardi píše:: :Keď ide len o doplnenie- svieti len UREA. Nesvieti motor ani servisná výstraha. Po doplnení adblue, kontrola pi prejdení cca 30 km zhasne. Nie hneď. Mě se rozsvitila urea ,motor a servisní výstraha..Druhý den na benzince jsem dpolnil urea ,ale nezhasla.Až po ujetých přibližně asi 30km (Jak píše gardi) mě urea i se servisní vystrahou zhasla..Zůstala svítit jenom ta motorová.Ta zhasla cirka po 10km.(Já měl za to že po doplnění zhasne okamžitě,ale asi to trvá než si to načte.....Dneska ráno jsem ujel s manželkou asi 20-30km a zatím dobrý. Klepu na dřevo ,kdyby to tak zůstalo.. Musím ,ale nutně dodat,že píšu ,doplnil¨.........protože to je první co mě napadlo po rozsvíceni urea..Nenapadlo mě že to může být něco třeba horšího.V servisu mě,ale bylo řečeno že neni možné ,aby hladina byla na dně a tím se rozsvítila kontrolka ,protože posledně co jsem od nich odjížděl ze servisu což bylo urea doplněno jsem stačil najezdit 11000km.Nadrž prý najede až kolem 22-25000km.Takže se rozsvítila protože je tam nějaká závada Může mě někdo vysvětlit čím to je ze se jednou rozsviti(Jak to tadu čtu)a za nějakou dobu zhasne a potom se to zase opakuje??Tohle nenaznačuje závadu,ale jako by nějaký špatný dotyk,kontakt .Já sice tuhle automatizaci neznám ,ale určitě to kontroluje nějaké čidlo hladinové.Co se stane s nadrží že je třeba vyměnit??Nebo odejde ta pumpa v nádrži??Když se ,ale pokazí pumpa tak by kontrolka měla svítit neustále.Jedině že by tam byl špatný tlak:Nechci to nějak rozvíjet ,ale zajímá mě to. Mám najeto 101000km Díky všem kdo mě odpoví na otázky PS:Je mě jasné že kdyby se to dalo jednodušeji opravit tak jsou určitě borci kteří by na to už přišli Citovat
gadri Odesláno 3. říjen 2020 Odesláno 3. říjen 2020 (upraveno) Ja som si to tiež tak myslel, ze to musí byť snáď iba nejaká blbosť, keď to raz svieti ( motor a servis+urea);a raz nie. Tak som jazdil kým to nesvietilo stále. Po výmene som si vypýtal nadrž. Doma som ju rozobral - jednoduchá činnosť- na vrchu má dve čerpadlá rôzne čidlá a nejakú riadiacu jednotku s tromi konektormi. Verím, že keby sa tomu niekto profesne venoval, vedel by to opraviť.problém je v tom, že neexistujú na to ND. Predáva sa to výhradne spolu celé. Napokon opakujem ak svieti len UREA- nie je to závada. Po doplneni zhasne po prejdeni cca30 km. Upraveno 3. říjen 2020 uživatelem gadri brutall a fusik1 ohodnotil 2 Citovat
fusik1 Odesláno 3. říjen 2020 Odesláno 3. říjen 2020 (upraveno) Mohu se zeptat.Po vyměně kolik km jste najel??Tady čtu ,ale že se s tím setkalo hodně lidi.Nevím co si mám o tom myslet..Špatné kusy nebo snad tovární závada??To by ale muselo se kazit všem a já si myslím že to určitě né To by se někde psalo.Holt někdo má větší štesti nebo větší smůlu.Jsem zvědav co bude dál jak se mě to bude chovat..S představou že bych musel zaplatit 1100euro mě omyjí a taky bych stale myslel na to že se mě to může stát znovu..Jsem s autem spokojený ,ale tohle mě dost vytočilo Upraveno 3. říjen 2020 uživatelem fusik1 Citovat
gadri Odesláno 3. říjen 2020 Odesláno 3. říjen 2020 (upraveno) Pokazilo sa o pri 75tis.km. Teraz mám 79 tis.km Ide o p3008 1.6bluehdi 2015. Upraveno 3. říjen 2020 uživatelem gadri Citovat
fusik1 Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 Zdravím Mužou mě odpovědět ti co tento problém měli..Po prvním rozsvícení kontrolky Urea.Po jaké době připadně km Vám zhasla a to stejný kdy se zase rozsvitila..Je mě jasné že to nemůžete vědět přesně ,ale tak nějak přibližně Děkuji Citovat
ChouLu Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 Pokud nastane problém s nádrží, tak se rozsvítí UREA a Motor.. a to už nezhasne a jen odečítá dojezd pokud svítí jen urea, tak je málo adblue a stačí dolít a do 50km to většinou zmizí Citovat
fusik1 Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 Někteří zde psali že se jim to několikrát rozsvitilo a zhaslo než to zůstalo sviti na pořád Jak už jsem psal víše.Kazdému se to chová jinak.Určitě podle toho co zde lidi píšou se nedá s určitosti říct jak je na tom vaše auto Ptal jsem se včéra ..Vi někdo co vlastně se kazí.Pravděpodboně to čerpadlo že jo??No a to mám chápat jako že se to ucpe a nesřikuje tlakem jakým má??To se nedá vyčistit??Nebo je to něco ůplně jiného než si myslím Díky Citovat
gadri Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 Ako som písal, činnosť riadi samostatná integrovaná riadiaca jednotka s vlastným softom. Jej činnosť závisí od rôznych čidiel, ktoré merajú o.i. teplotu katu, od lambda sondy.,hladiny močoviny, vonkajšej teploty a okrem mechanickej časti s tam môže possssrať aj elektronika. Až ti to vymenia, zober si starú nádrž, rozober ju ako ja a už sa nebudeš dookola vypytovať to isté. Citovat
fusik1 Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 Asi máš pravdu už jsem se zeptal dost krát.Tak se měj .Doufám že to nebude třeba Uvidíme gadri ohodnotil 1 Citovat
gadri Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 Pre vsetkých, ktorí špekulujú ako "prečistiť/opraviť" nadrž na adblue posielam fotku čo je nedeliteľnou súčasťou nádrže a čo kupujete za cca 700 eur spolu s obyčajnou tvarovanou nádobou. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
fusik1 Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 Nejde o žádnou spekulaci gadri.Spíš jde o to proč se to tak docela rychle kazí a proč..Nevěřím tomu že je problém někde na plaketě elektronické(Tedy malá pravděpodobnost i když taky možná,ale tam by to bylo jednoznačné to by určitě neblikalo)Větší váhu bych dával na ty pumpičky.Čerpadla.Zkoušel si s tím něco dělat ,když už to máš na kolenou nebo to zanést někomu aby se na to podíval??Určitě jsis to nevyžádal jenom proto aby jsis to vystavil třeba do garáže Nevím jestli by se s tím někdo zabýval dneska..Jednoduché je to vyměnit vzít penize a je klid, Citovat
gadri Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 Až raz budem mat cas a chuť tak sa tomu pozriem do duše. Skusim vyjadriť svoj názor na nádrže adblue staršie a súčasné- možno sa mýlim. Najprv si ozrejmime,že adblue zamŕza od minus 11°C. Preto v staršich nádržiach bol snímač teploty a pri tejto teplote dal pokyn na spätné odčerpanie adblu z potrubia do nádrže a elektronika dala pokyn na zohrievanie.( celé potrubie odzadu do katalyzátora by bolo konštrukčne náročné vyhrievať). Takéto podmienky nastali iba občas a preto čerpadlo spätného chodu bolo okrem pravidelného servisného fungovania málo používné a jednoducho sa zasekávalo od usadenéj skryštaluzovanej močoviny, podobne ako málo používaný ventil. Nové nádrže prečerpávajú spätne adblue pri každom vypnutí motora bez ohľadu na teplotu čim sa ventil neustále sám prečistuje. Čo ma k tomu názoru vedie? Pri starej nádrži som si nevšimol/nepočul som pravidelnú prácu čerpadla pri spätnom odčerpávaní adblue po každom vypnutí motora. Tento stav trval 4roky. Dnes mám novú nádrž a spätné odčerpávanie sa uskutočňuje po každom vypnutí motora. Zujímal by ma názor odborníkov. fusik1 ohodnotil 1 Citovat
jarokare Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 Odčerpávání močoviny po každým vypnutí zapalování se děje u všech nádrží (to , že sis toho nevšiml , neznamená , že to neodčerpávalo) a potrubí na močovinu je vyhřívaný celý až dopředu (k čemu by ti byla vyhřívaná nádrž , kdyby to zamrzlo v potrubí cestou ?) fusik1 ohodnotil 1 Citovat
gadri Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 (upraveno) Vďaka za reakciu. Mne to potom reálne neodčerpávalo. To nevšimol znamená, že to pravidelne nebolo počuť po každom vypnutí . A zvuky motora vnímam nadpriemerne .Až po výmene to jasne počujem keď vystúpim z auta. Vážne je celé potrubie ( cca 3,5 metra) vyhrievané? Načo to potom odčerpáva späť? V čom spočíva potom nová konštrukcia nádrže-? Ďik za reakciu. Upraveno 5. říjen 2020 uživatelem gadri Citovat
AnotherOne Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 Čo som kdesi čítal malo to nejaký súvis s podtlakom v nádrži. Neprospievalo tomu keď sa adblue dopĺňalo po max. Bola aj zvolávačka na výmenu viečka nádržky s ventilom. Či to naozaj s tým súvisí neviem. Citovat
gadri Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 Na tej zvolávačke som bol. Dávali viečka s odvzdušňovacím ventilom. Staré boli bez ventilu. Asi to robilo problémy buď pri vstrekovaní alebo spätnom čerpaní. Citovat
jarokare Odesláno 6. říjen 2020 Odesláno 6. říjen 2020 Víčko s ventilkem se dávalo kvůli propojení s atmosférou , občas se stalo , že se původní propojení ucpalo a nádrz se zbortila . Jimak u těch nádrží , co měníme , je problém buď s tlakem močoviny nebo s měřením hladiny ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.