Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

O víkendu jsem to zkontroloval a bužírka u pásů je srolovaná jen asi o 1-2cm, zbylých asi 8 cm je normálně. Ta matka se šroubem taky nekouká ven z patrony, ale je asi 3-4cm od okraje uvnitř. Je to dobrý nebo špatný ?

Uplně k airbagům jsem se nedostal, protože mi chyběl jeden klíč na ty šrouby u volantu. Boční airbag tam zřejmě je, ten jsem viděl z boku tou záslepkou na pravý straně palubky.

Je možný že mi svítí kontrolka ale patrona i airbagy jsou ok ?

Díky

Odesláno
Původně zaslal: piškotek

Pokud sebe máš rád víc jako peníze tak necháš vše překontrolovat na diagnostice v Peugeotu.Bude tě to stát cca 500-600Kč.

Haha :D:D.. Peugeot a ich diagnostika... nech sa niekam strcia.... ja som bol s airbagmi na diagnostike, zaplatil som 600 a jedine co mi povedali ze: nevieme co tomu je, lebo sa to neda presne zistit... musim tam auto nechat na 3 hodiny a potom mi povedia, ze co tomu je....

No neni su to ko***ti?.. tak ja im mam platit 3 hodiny roboty zato ze nic nespravia, len mi povedia nejaku pic** ktora je mozno pravda a mozno nie??.. mozem im ja kaslat na taky servis!!..\\

Kumne ked pride zakaznik a nespravim mu problem, tak by som nemal kozu na tvari vypytat ani 1 korunu!!!... takze na taketo autorizovane servisy sa mozem vy..... :grr

Odesláno
Původně zaslal: JohnnyGreen

O víkendu jsem to zkontroloval a bužírka u pásů je srolovaná jen asi o 1-2cm, zbylých asi 8 cm je normálně. Ta matka se šroubem taky nekouká ven z patrony, ale je asi 3-4cm od okraje uvnitř. Je to dobrý nebo špatný ?

Uplně k airbagům jsem se nedostal, protože mi chyběl jeden klíč na ty šrouby u volantu. Boční airbag tam zřejmě je, ten jsem viděl z boku tou záslepkou na pravý straně palubky.

Díky

Podle mě to budou na 90% patrony. To pouhým okem nepoznáš jestli je vystřelena. Ale když je ta bužírku trochu zmuchlaný tak jsou vystřelený.

[upravil dne 20.2.06 Petr 406 red]

Odesláno

Aha, já myslel že vždycky když střelí patrona, tak hned potom airbagy.

Mam ještě jednu otázku: Volal jsem do servisu a chtěl po nich \"zresetování RJ airbagů atd...\" :) , a servisman vůbec nevěděl o co jde, že prý se musí RJ vyměnit, jestli je použitá. Asi jsem něco nepochopil, protože sem myslel, že stačí vymazat ty CRASH DATA, vyměnit patrony a je to...

Díky

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Původně zaslal: Petr 406 red

A taky náboje vystřelí dřív než airbagy. Tak že když to byla mála bouračka tak vystřelily jen náboje a airbagy zůstaly v pohodě.

Nevíš, jestli je možné, aby vystřelili náboje v pásu, i když nebyl zapnut? Taky mi po nehodě bliká kontrolka, bagy nevylítly a pás jsem neměl.

Odesláno
Původně zaslal: Ajdamek

A taky náboje vystřelí dřív než airbagy. Tak že když to byla mála bouračka tak vystřelily jen náboje a airbagy zůstaly v pohodě.

Nevíš, jestli je možné, aby vystřelili náboje v pásu, i když nebyl zapnut? Taky mi po nehodě bliká kontrolka, bagy nevylítly a pás jsem neměl.

No tak většina aut vůbec není, jestli máš pás zabnutej, nebo ne. Prostě při zpomalení větším, než X se odpálej pásy a pokud není deaktivovaný AirbaGSpolujezdce tak pásy a Airbagy na onou stranách.

Jednotka se musí Ofiko měnit. Neofiko to dělá dost firem, ale napíšou ti, že je to jen k testovacím účelům tedy nic si na nich nevezmeš.

Odesláno

Budu mít asi podobný problém, takže jsem volal na koncesionáře Peugeot v Olomouci...

Ceny se týkají bočního airbagu a jsou včetně DPH.

ŘJ - 4.960,-

pyropatrona - 4.130,-

bag - 7.200,-

práce - cca 600,- za hodinku.

U výměny patrony je práce cca hodina u bagu asi tři.

P.S. Abych nezapomněl jsou to ceny pro 406 Break r.v. 2000

[upravil dne 10/4/06 Gotrek]

Odesláno
Původně zaslal: piškotek

Pokud sebe máš rád víc jako peníze tak necháš vše překontrolovat na diagnostice v Peugeotu.Bude tě to stát cca 500-600Kč.

co myslis, co ti z diagnostiky vypadne za vysledek, krome tucneho uctu ? ;)

jestli blika kontrolka, vypadne ti bud \"prechodna zavada airbagu\" nebo \"trvala zavada airbagu\", podle toho jak dlouho se problem projevuje. to je vsechno.

kdyz nekdo vymeni airbag/pyropas za odpor, copak myslis, ze ti vypadne z diagnostiky v tomto pripade??

Odesláno

Původně zaslal: JohnnyGreen

Díky

Podle mě to budou na 90% patrony. To pouhým okem nepoznáš jestli je vystřelena. Ale když je ta bužírku trochu zmuchlaný tak jsou vystřelený.

[upravil dne 20.2.06 Petr 406 red]

poznas... daval jsem sem navod jak to poznat. zejmena opaleni od explose pyropatrony je videt.

jestli je zmuchlana buzirka, jsi doma... matka nemusi byt vystrelena az na doraz, pokud jsi byl pripoutany a pas se utahnul dostatecne driv, nez dojela az na konec.... odpaluji se oba najednou.

na vrakovistich cca 1500-2000, origo 4000-5000 Kc za jeden.

ano, mozne to je. muze byt problem nekde v kabelazi, napr.

BTW, kontrolka ti sviti, nebo blika?

[upravil dne 10.4.06 Vvitty]

• O 1 rok později...
Odesláno

A ja len doplnim,že skontrolovať,či su pyropasy streleje sa da na 306ke jedoducho.Stači sa pozrieť,či je zvlnena bužirka,čo zakryva ocelove lanko medzi zacvakovacim zamkom a a tym plastom z boku sedačky,čo zakryva piest.A pri praci s ABG sa nemusi odpajať RJ,stači odpojiť baterku.RJ sa odpaja až vtedy,ak chceme auto naštartovať s rozobratymi ABGmi.Ale da sa to nahradiť aj odporom 2-3 ohm.Lebo odpojiť ABG RJ je trošku robota,musi sa odsunuť stredovy panel pred šaltpakou.A ked je napr. aj menšia buračka,pyropasy strelia.ABG nemusia.Napr. ked je auto otočene cez strechu,pyropasy strelia,ABG nie.Ale zistiť,či je vo volante skutočny ABG alebo zaslepka sa da velmi jednoducho.Stači trošku zatlačiť prstom na leva vo volante,či je to guma.Alebo zaklepať prstami kdekolvek v strede volantu.Ked to bude tvrdy zvuk,ABG je K.O.Ak to bude makky zvuk,gumenny,ABG je tam.A ked je streleny spolujazdcov ABG,dava sa tam kastlik namiesto ABG,pokial ma auto mať 2x ABG.Ale každe auto ma ABGy v sučinnosti s pyropasmi.Lebo bez nich by ABG by ti viac ubližil ako pomohol.A toho,že v aute by ABGy mohli streliť,sa bať nemusiš.Pretože pokial nemaš zapnuty pas,nesmu steliť.Ked robiš s ABGmi,su len dve možnosti.Bud kontrolka zhasne a všetkoje v pohode,alebo ostane svietiť.Streliť nestrelia.Ešte nejake otazky?

• O 4 roky později...
Odesláno

Chtěl jsem se zeptat, když si nechám vyresetovat jednotku airbagu, a přesto bude náhodou nějaký airbag vadný, tak načte mi to ta jednotka znovu a bude se muset znovu resetovat? Doufám, že jste mě pochopili, jelikož jsem po nehodě kupoval použité, tak nemám 100% jistotu. :myslim

Odesláno

No vona ta kontrolka ( pokud neodmázneš chybu přes diag. ) bude svítit asi i po instalaci toho správného, ale po pár startováních to bude Ok. Nerozumím pojmu \"nějaký airbag vadný\" buď je bouchlej nebo je OK, nic mezi tím nebývá. Teda ne že by to bylo úplně vyloučené, ale není to pravděpodobné, takže bez problémů.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...